تهران-ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با تاكید بر اهمیت پیوستن به مراكز تحقیقاتی بزرگ جهان و به ویژه استفاده از ظرفیت های دانشمندان ایرانی خارج از كشور گفت: دیوارهای جهان در عرصه بین المللی را باید با تكیه بر علم، تكنولوژی، تحقیقات و پژوهش برداشت.

سعید نمكی روز پنجشنبه در چهارمین ‌همایش شیوه‌های دستیابی به مرجعیت علمی‌ كه در دانشگاه علوم‌ پزشكی تهران برگزار شد، افزود: هم اكنون در عرصه نظام سلامت دارای برخی مشكلات هستیم كه باید در گام دوم انقلاب و همانند 40 سال گذشته تاكنون به آینده روشن پیش رو فكر كرده و برای آن راهكار پیدا كنیم.
وی خاطر نشان كرد: پیوستن به مراكز تحقیقاتی خارج از مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشكی و استفاده از آن ظرفیت‌ها، استفاده از بخش خصوصی به عنوان یكی از اهرم های توسعه ملی در عرصه پژوهش بسیار مهم است.
وزیر بهداشت در ادامه در خصوص سهم دولت در این عرصه گفت: سهم دولت از عرصه پژوهش كم است؛ اما در هیچ كجای دنیا سهم دولت‌ها از تولید ناخالص ملی و منابع عمومی بیش از یك درصد نیست. سرمایه های موجود به بخش خصوصی ارتباط دارد، اما متاسفانه كماكان آنان را جدی نگرفته و وارد بازی نكرده ایم.
نمكی با بیان اینكه در عرصه بین المللی دستاوردهای ارزنده ای در زمینه مسائل آموزشی و پژوهشی داریم، اظهار داشت: در این ارتباط هیچ گونه از مسائل ما قابل قیاس با اول انقلاب نیست و جا دارد از تمام اشخاصی كه در این راه گام برداشته اند و شاید در میان ما نیز نباشند، قدردانی كنیم. البته این به آن معنا نیست كه در همه زمینه ها كامل شده ایم؛ بلكه راههای نرفته زیادی همچنان در پیش رو داریم كه تنها به دست توانمند پژوهشگران، دانشمندان و نیروهای توانمند كشورمان حل خواهد شد.
وزیر بهداشت خاطر نشان كرد: توسعه یعنی تبدیل نیروی انسانی به سرمایه انسانی. زیرا انسان توسعه‌ یافته در ادبیات توسعه امروز ابزار توسعه نیست، بلكه هدف توسعه است و دستیابی به چنین مهمی تنها از مسیر آموزش و پژوهش گذر خواهد كرد.
وی در ادامه این همایش كه با حضور وزیر امور خارجه كشورمان برگزار شد، گفت: حضور ظریف حضور یك فرد نیست بلكه حضور یك گفتمان است و آنهایی كه از نزدیك خبر دارند، می‌دانند دكتر ظریف چه رنج‌هایی برای به بار نشستن برجام به دوش كشید تا برجام به بار نشست و بعد از آن چه زخم‌ زبان‌ها كه شنید.
وزیر بهداشت با بیان عبارتی مبنی بر اینكه نترس از شب تاریك این‌ كویر غریب، مرنج از غم ایام این زمانه پست خطاب به ظریف گفت: شما را دعوت كردیم تا بگوییم در كنار زخم ‌زبانها و هم‌ نوایان با نتانیاهو، ترامپ و صهیونیست‌های كاخ سفید، در بین دانشمندان و خردمندان این كشور جایگاه بسیار والایی دارید.
وی با اشاره به اینكه مردم ما نور را می‌شناسند و ارزش این تفكر شما را می‌دانند، اظهار داشت: غصه مردم در دوری ایشان تنها به این دلیل است كه تضعیف یك گفتمان سیاسی در عرصه بین‌المللی را كه گفتمان پیوستن به جهان است حس می‌كنند و به همه‌ زحماتی كه در این عرصه كشیده اند احترام می‌گذاریم و امیدوارم این پرچم را همواره برافراشته خواهید داشت.
اجتمام*1933*1584