به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري يونايتد پرس، در اين شيوه درماني محققان دانشگاه بريستول با استفاده از رباتها، يك سيستم تحويل دارو را درون مغز ايمپلنت ميكنند كه قادر است پروتئيني موسوم به فاكتور نوروتروفيك مشتق از سلولهاي گليال (GDNF) را درون مغز افراد مبتلا به پاركينسون آزاد كند. فاكتورهاي نوروتروفيك، زيستمولكولهايي از جنس پروتئينهاي كوچك هستند كه در حفظ بقا و تمايز سلولهاي عصبي بالغ و نابالغ اثر ميگذارند.
محققان در دو مرحله اين ايمپلنتها را درون مغز 41 داوطلب كار گذاشتند. پس از يك دوره آزمايشي 9 ماهه محققان طول درمان را به 18 ماه افزايش دادند و در اين دوران پروتئين مذكور هر دو هفته يك بار توسط ايمپلنتها در مغز بيماران آزاد شد.
پس از پايان دوره درمان مشخص شد عوارض ناشي از پاركينسون در مقايسه با روزهاي قبل از آغاز درمان بهبود بيسابقهاي داشته است. در واقع اين بيماران در فعالسازي مجدد بخشهايي از مغز كه توسط پاركينسون آسيب ديده بود، بهبود 100 درصدي را نشان دادند.
پاركينسون بر اثر كاهش دوپامين و اختلال جسم سياه مغز ايجاد مي شود. جسم سياه پيام هاي عصبي را از طريق نخاع به عضلات مختلف ارسال مي كند و اين فرآيند از طريق ماده شيميايي دوپامين صورت مي گيرد و باعث اختلال در تعادل و كنترل عضلات مي شود. روش هاي رايج كنترل اين بيماري، داروي هايي هستند كه با تحريك مغز، به ترشح دوپامين كمك مي كنند. اين روش ها بيماري را درمان نمي كنند، بلكه علايم را كاهش مي دهند و پاسخ آن روي افراد مختلف، متفاوت است.
بيماري پاركينسون معمولا با لرزش يك دست آغاز مي شود و به تدريج اكثر اندام ها را درگير مي كند.
بيش از 10 ميليون نفر در سراسر جهان به پاركينسون مبتلا هستند. پاركينسون دومين بيماري شايع عصبي پس از آلزايمر است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Journal of Parkinson's Disease منتشر شده است.
علمي (6)**9259** 9053
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۸
تهران- ايرنا- محققان يك شيوه درماني جديد ابداع كردند كه علائم و آسيبهاي مغزي ناشي از بيماري پاركينسون را بهبود ميبخشد.