تهران - ایرنا - پنجمین دوره مسابقات ربوكاپ آزاد دانش آموزی (ربوتیكاپ 2019) با حضور هزار و 140 دانش آموز از امروز - نهم اسفند ماه - در دانشگاه تهران آغاز شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی مسابقات ربوكاپ آزاد دانش آموزی، این رقابت ها در دو بخش عملی و اصلی برگزار می شود و دانش آموزان با كمك آموزش های داده شده در كلاس ها، ربات های خود را ارائه می دهند.
دانش آموزان كلاس های دوم و سوم ابتدایی در ساخت ربات حمل كننده، دانش آموزان كلاس چهارم در ساخت ربات آتش نشان، دانش آموزان كلاس پنجم در ساخت ربات مكانیكی، دانش آموزان كلاس ششم در ساخت ربات مین یاب و دانش آموزان متوسطه در برنامه نویسی و لیگ ماموریت غیر ممكن با یكدیگر رقابت می كنند.
داوران مسابقه، ربات ها را از نظر داشتن طرح و ایده خلاقانه، طراحی بهینه (استفاده از قطعات كمتری برای ساخت ربات ) و دقت در ساخت (مقاومت در برابر فشار فیزیكی) مورد بررسی قرار می دهند و در نهایت رباتی كه با استفاده از قطعات كمتر مقاومت بیشتری داشته باشد، به عنوان رباتی با طراحی نوآورانه انتخاب می كنند.
در ادامه مسابقه، بخش برنامه نویسی و الكترونیكی نیز به طور مجزا سنجیده می شوند به این ترتیب كه مداری الكترونیكی به عنوان سوال به دانش آموزان داده می شود و دانش آموز باید طبق برنامه الگوریتمی مدار را ببندد.
در نهایت این سه آیتم (طراحی نوآورانه، برنامه نویسی و الكترونیكی ) بخش استراتژی برتر را تشكیل می دهند و گروهی كه در هر سه بخش زمان كمتری را صرف كرده باشد برنده بخش استراتژی برتر می شود.
همچنین در بخش رباتیك پیشرفته دانش آموزانی كه مقام قهرمانی دوره قبل را كسب كرده اند با استفاده از برنامه نویسی arduino ربات نوریاب مجهز به سنسور تشخیص خط می‌ سازند و در زمین ویژه مسابقه به رقابت می پردازند.
روزهای 14 و 15 اسفند نیز بخش تئوری مسابقه (اطلاعات فنی) در پردیس فنی و مهندسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود و در نهایت در آئین اختتامیه ( 16اسفند ماه ) در تالار بزرگ فردوسی برندگان این مسابقات اعلام می شود و آنها می توانند در كلاس های رباتیك در دانشگاه تهران نیز ثبت نام كنند.
علمی *1883 *1584