پكن- ایرنا- مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا یك روز بعد از شكست مذاكرات سران آمریكا و كره شمالی در هانوی گفت: واشنگتن به شدت امیدوار است به میز مذاكرات برگردد و همچنان در خصوص مساله غیر اتمی شدن با پیونگ یانگ گفت و گو كند.

به گزارش ایرنا از تلویزیون چین، 'پمپئو' روز جمعه پس از مذاكره با همتای فیلیپینی خود در مانیل در نشست خبری گفت: آمریكا به شدت امیدوار است به میز مذاكرات برگردد و همچنان در خصوص مساله غیر اتمی شدن با كره شمالی گفت و گو كند و در نهایت صلح و ثبات كره شمالی را تضمین كرده و زندگی و رفاه مردم این كشور را بهبود و مساله غیر اتمی شدن را تحقق بخشد.
وی با تكرار ادعای ترامپ در نشست هانوی در مورد شكست این مذاكرات گفت: رهبر كره شمالی در این نشست خواستار لغو همه جانبه تحریم ها شده بود اما در عوض شرایط كره شمالی در ازای این درخواست، تقریبا مبهم بود.
دومین نشست سران میان كیم جونگ اون و دونالد ترامپ، رهبران كره شمالی و آمریكا روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (8 و 9 اسفند 97) به مدت دو روز در هانوی پایتخت ویتنام برگزار شد، ترامپ این نشست را عصر روز پنجشنبه نیمه كاره رها كرد و در كنفرانسی خبری ادعا نمود كه كره شمالی به دنبال زیاده خواهی بوده است موضوعی كه چند ساعت بعد وزیر خارجه كره شمالی آن را رد كرد.
'ری یونگ هو' وزیر خارجه كره شمالی این ادعای ترامپ كه «كره شمالی خواستار لغو تمام تحریم های این كشور بود» را نادرست خواند و گفت: ما در نشست سران فقط خواهان لغو تعدادی از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد بودیم كه در اقتصاد كشور و زندگی مردم اختلال ایجاد كرده اند و در مقابل، از بین بردن كامل تاسیسات هسته ای نیونگ بیون را پیشنهاد كردیم.
رییس جمهوری آمریكا در این نشست خبری گفته بود: كره شمالی در واقع می خواست تحریم ها بطور كامل برداشته شود اما ما نمی توانستیم این كار را بكنیم، ما باید از این موضوع دوری می كردیم.
او افزود: گاهی لازم است از مذاكره خارج شد،‌ آنها خواسته های زیادی داشتند و به همین دلیل من تصمیم گرفتم كه توافق نكنم چون معتقدم «یك توافق بد بسیار بدتر از توافق نكردن» است.
رئیس جمهوری آمریكا گفت: اگر می خواستم، می توانستم امروز توافق را با رهبر كره شمالی امضا كنم اما حاضر نشدم یك توافق بد را امضا كنم.
اما 'ری یونگ هو' وزیر امور خارجه كره شمالی در مورد ناتمام ماندن مذاكرات هانوی و عدم توافق در این نشست گفت: از آنجائیكه ایالات متحده آمریكا می خواست كره شمالی در مسیر غیر هسته ای شدن اقدامات بیشتری اتخاذ كند دو كشور نتوانستند به توافق دست یابند.
خلع سلاح هسته ای كامل كره شمالی از مهمترین خواسته های ترامپ از كیم در نشست هانوی بود در عوض كره شمالی نیز به دنبال رفع تحریم‌های بین المللی، امضای توافقنامه نهایی صلح بر مبنای پایان جنگ كره، خروج نیروهای نظامی و تسلیحات آمریكا از شبه جزیره كره و ایجاد كانال مستقیم دیپلماتیك برای حل و فصل مسائل بود اما در نهایت این مذاكرات بعد از دو روز، به دلیل آنچه كه كارشناسان «زیاده خواهی آمریكا» عنوان كرده اند شكست خورد.
رهبران دو كشور پیش از این در خرداد 97 در سنگاپور با یكدیگر دیدار كردند نتیجه این نشست، توافقی مبهم در زمینه عاری سازی هسته ای شبه جزیره كره بود.
از آن زمان تاكنون با وجود آنكه كره شمالی یكی از سایت های هسته ای خود را نابود و از آزمایش هسته ای خودداری كرده، آمریكا تنها به توقف رزمایش های مشترك با كره جنوبی اكتفا كرده است.
**آساق**1904**