به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی جمعه شب در آیین بهره بردای از تالار بزرگ لیان در بوشهر افزود: در هنرهای نمایشی كشور در سال 58 تنها 230 اجرا داشته كه این شمار در سال 96 به هفت هزار اجرا رسیده است.
وی یادآورشد:در حوزه آوایی و موسیقایی نیز در سال 58 شمار اجراها 400 بوده كه شمار آن در سال 96 به هفت هزار اجرا رسید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه هنرهای تجسمی نیز شمار نمایشگاه ها در سال 63 تنها 700 نمایشگاه بوده كه این شمار در سال گذشته به سه هزار و 800 نمایشگاه رسید.
صالحی اظهارداشت: این آمارها نشان می دهد ایران در حوزه هنر طی این چهار دهه گام های بسیار خوبی برداشته كه در این بین یكی از كمبودها و نواقص موجود كمبود زیرساخت ها در حوزه هنر است.
صالحی تاكید كرد: در راستای توسعه زیرساخت ها باید امكانات عمومی به سمت خدمت به ارتقا سرانه فرهنگ و هنر پیش برود.
وی ادامه داد: باتوجه به سرانه پایین فضای فرهنگی و هنری در سطح كشور این فضاها نیازمند توسعه هستند.
صالحی افزود: سرانه های كشور در فضاهای مختلف اگر كم است در حوزه فرهنگ این فضا بسیار ناچیز است.
وی گفت: با اینكه سرانه فضای سبز، آموزشی و ورزشی به ترتیب 11، 5 و بیش از یك متر است سرانه فضاهای فرهنگی و هنری كشور هنوز سانتیمتری است.
صالحی اظهار داشت: كل مركزهای فرهنگی كشور شامل مجتمع ها، تالارها، خانه های هنر كمتر از 500 مركز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هم اكنون هر یك و نیم مترمربع فضای فرهنگی و هنری كشور در اختیار 38 نفر است كه این خود نشان از سرانه پایین و سانتیمتری فضای فرهنگی كشور است.
وی افزود: در گذر زمان شهرها دریافتند كه نیازمند فضای سبز هستند زیرا این فضا دریچه تنفس جسم است در این میان فضاهای فرهنگی و هنری نیز به عنوان دریچه تنفس روح نیازمند توجه ویژه است.
صالحی ادامه داد: هنرمندان چنانچه فضای مورد نیاز نداشته باشند تا فضای وجود خود را دریابند روح جامعه بیمار شده و آزار می بیند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهارداشت: استان بوشهر در تاریخ چند هزار ساله تاریخی خود همواره دریچه ارتباط ایران و جهان بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایران از این دریچه به جهان وصل شده و استان بوشهر علاوه بر پیشتازی تاریخی در حوزه مقاومت در عرصه های نشریات، چاپخانه ها، مدرسه ها و سایر حوزه ها نیز سرآمد بوده است.
وی افزود: استان بوشهر كه همواره مهد فرهنگ بوده و هست یكی از كانون های مهم و اصلی فرهنگ و هنر ایران زمین بوده است.
صالحی گفت: بوشهر در حوزه های مختلف هنرهای موسیقی و آوایی كانونی برای ترنم ایران بوده است.
وی یادآور شد: اینكه شعرهای خیام را از خراسان با ترنم دریا بنوازی و آن را جهانی كنی خود از هنرهای برجسته هنرمندان استان بوشهر است.
صالحی ادامه داد: در عصر جدید نیز تلفیق و تركیب های آواهای جدید با سبك های گذشته بخوبی در استان بوشهر نمایان است.
وی گفت: معماری استان بوشهر كه تركیبی از معماری های برون گرای شمال و درون گرای كویر است نشان دهنده هنر این مرز و بوم است.
وزیر ارشاد با اشاره به تفاهمنامه این وزارتخانه با استانداری بوشهر گفت: این تفاهمنامه كه در سال گذشته منعقد شد اقدامی مهم در حوزه توسعه زیرساخت های حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر بوده كه یكی از جلوه های آن افتتاح تالار بزرگ لیان در بوشهر است.
وی اظهارامیدواری كرد در سفر قریب الوقوع رییس جمهوری به استان بوشهر مجتمع فرهنگی و هنری بوشهر كه مقدمات آن در تهران انجام شده است در این سفر نهایی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر یك روز خود به استان بوشهر افزون بر دیدار با سه هنرمند پیشكسوت این استان تالار چنده منظوره لیان با ظرفیت 700نفر و اعتبار 150 میلیارد ریال را نیز افتتاح كرد.
7212/6045
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۳
بوشهر-ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در 40 سال اخیر اتفاقات مختلفی در حوزه هنرهای ایران زمین رخ داده و در هر حوزه تحول های بسیار خوبی ایجاد شده به گونه ای كه كارنامه ای درخشان در حوزه فرهنگ و هنر رقم خورده است.