به گزارش روز شنبه ايرنا از دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، حجت الاسلام و المسلمين سيد سعيدرضا عاملي در جلسه شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده اين شورا، گفت: قبل از تصويب مصوبات، نظرات دستگاه مسئول، معاونت حقوقي رياست جمهوري و سازمانهاي برنامه و بودجه و اداري و استخدامي دريافت مي شود تا مصوبه در روند اجرا به مشكل برنخورد.
وي گفت: دستگاههاي عضو شورا هم بايد پيشنهادهاي خود را به صورت لايحه به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه كنند.
عاملي افزود: استاندارد شدن و ايجاد قالب يكسان براي همه مصوبات نيز بايد مدنظر باشد و رويكردهاي تخصصي و علمي به سياست گذاري را بايد تقويت كنيم.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيش از اين در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ايرنا، اين مطلب را اعلام كرده بود.
**اسناد بايد قابليت سنجش و پردازش در مرحله اجرا را داشته باشند
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنان خود، اظهار كرد: اسناد بايد قابليت سنجش و پردازش را در مرحله اجرا داشته و اهداف بايد ملموس، منطقي، زمانمند، قابل ارزيابي و قابل دستيابي باشند. فقدان مشخصه هاي مهم اسناد راهبردي به صور مختلف در ساير اسناد راهبردي نظام هم مشاهده ميشود. اهداف اسناد بايد به صورت مشخص قابل پيگيري باشند.
عاملي گفت: اگر برنامه و پيشنهاد از جانب دستگاه مسئول به صورت لايحه ارائه شود، همان دستگاه پيگير اجرا هم خواهد بود و در طرح مسئله و فرايند كردن آن احساس مالكيت دارد.
**وزارت آموزش و پرورش مسئول اصلي اجراي سند تربيت جنسي
وي با اشاره به سند پيشنهادي تربيت جنسي، تاكيد كرد: در مورد اين سند تربيت جنسي وزارت آموزش و پرورش مسئول اصلي اجراست و ساير دستگاهها هم بايد كمكرسان باشند، اما در اين زمينه مشكلاتي مشاهده ميشود.
عاملي ادامه داد: هدف اصلي از تدوين و تصويب سند، اجراي كامل آن سند است و اگر اين هدف محقق نشود، اصلاً تدوين و تصويب سند لزومي ندارد.
**به جاي اعتراض بايد مسائل درك شود
عاملي ادامه داد: هنجارهاي اجتماعي براي افراد جامعه پناهگاه ايجاد ميكند و در اين زمينه ممكن است هنجارهاي ناپسند به دليل جذابيتهاي كاذب به پناهگاه افراد تبديل شوند. به جاي اعتراض بايد مسائل درك شود تا بفهميم چرا مردم به اين مسائل جذب ميشوند.
**ظرفيت فضاي مجازي، بايد به نحو بهينه استفاده شود
به گفته عاملي، ظرفيت ايجاد شده در فضاي مجازي يك قابليت مهم است كه بايد به نحو بهينه استفاده شود. تمام توصيه هاي رهبر معظم انقلاب در بيانيه گام دوم به علم و فرهنگ ارتباط دارد و اين وظيفه شوراي عالي انقلاب فرهنگي را سنگين كرده است. به همين منظور با همه اجزاي دبيرخانه و نهادهاي مرتبط در اين زمينه تبادل نظر شده است.
وي گفت: شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده هم در اين زمينه وظيفه دارد و بايد در مورد اين متن مهم پيشنهاد و طرح ارائه كند.
**در حركت به سمت آينده به كاستيها توجه كنيم
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، اظهار كرد: در حركت به سمت آينده بايد به كاستيهاي خودمان هم توجه كنيم و برخي از اين كمبودها طبيعي است. برخي مسائل مانند عفاف و حجاب با كاستي مواجه هستند و با قبول همه كاستيها و محدوديتها بايد سياستگذاريها انجام شود.
عاملي تاكيد كرد: جامعه ما ديگر مخاطب نيست، بلكه كاربر است و اين كاربر اقتضائات و مسائل خود را دارد. اين كاربر يك كنشگر مستقل است كه توليد محتوا ميكند و براي خود تشخص و فرديت قائل است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، گفت: فضاي مجازي، فضاي ابرقدرتهاست و رهبر معظم انقلاب براي مقابله با اين سلطه يك جانبه، بر ارتقاء قدرت نظام اسلامي در فضاي مجازي تأكيد كردهاند. توليد محتواي مناسب و با توجه به خصوصيات مخاطبين بايد توسط نهادهاي حوزوي مورد توجه باشد.
**مهمترين مشكلات شوراي عالي انقلاب فرهنگي
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، يكي از مشكلات فعلي اين شورا را نا آگاهي جامعه از مصوبات شورا دانست و افزود: عليرغم خدمات و دستاوردهاي اين شورا در حوزههاي علم و فرهنگ، اين مصوبات از جانب افكار عمومي شناخته نشده است.
**خانواده سلول اصلي تشكيل دهنده جامعه است
عاملي با اشاره به نقش خانواده و زنان در جامعه، اظهار كرد: خانواده سلول اصلي تشكيل دهنده جامعه است و زن و مادر هم محور و پايه اين سلول محسوب مي شود. حفاظت و صيانت از خانواده و تكريم نقش زنان و مادران بايد مورد توجه شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده باشد.
**9492**1584
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱
تهران – ايرنا – دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ساز و كار مصوبات اين شورا را اعلام و تاكيد كرد؛ قبل از تصويب مصوبات، نظرات دستگاه مسئول، معاونت حقوقي رياست جمهوري و سازمانهاي برنامه و بودجه و اداري و استخدامي دريافت مي شود تا مصوبه در روند اجرا به مشكل برنخورد.