به گزارش گروه علمی ایرنا از بنیاد مصطفی (ص)، پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی با حضور بیش از 60 هیات علمی از 19 كشور جهان به میزبانی دانشگاه كراچی و به همت بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) از 8 اسفند در پاكستان گشایش یافت و امروز، 11 اسفند به كار خود پایان داد.
این نشست در زیرشاخههای بیماریهای واگیر و غیر واگیر در حوزه سلامت با موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان چالشها و راه حلهای مناسب آنها و همچنین نقش زنان در توسعه علم و فناوری میزبان علاقهمندان بود.
عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص) درباره نتایج این رویداد اظهار داشت: پنجمین نشست استپ به صورت مشترك توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و مركز بین المللی تحقیقات علوم زیستی و شیمی (ICCBS) دانشگاه كراچی پاكستان برگزار شد.
«رسول دیناروند» افزود: بیش از 60 هیات علمی از 19 كشور جهان شامل كانادا، مصر، ایران، عراق، اردن، سوئد، سنگاپور، امارات، یمن، عمان، مالزی، لبنان، پاكستان و فرانسه و همچنین دانشجویان تحصیلات تكمیلی، كارشناسی و محققان بسیاری در این نشست شركت كردند؛ نمایندگانی از سازمانهایی چون كامستك (كمیته دائم همكاریهای علمی و فناوری سازمان همكاری اسلامی، تواس (آكادمی علوم جهانی)، آیسسكو (سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی)، سازمان بهداشت جهانی، سازمان زنان دانشمند در كشورهای در حال توسعه و بنیاد علمی اكو نیز در این نشست حاضر بودند.
وی ادامه داد: این نشست چندین بخش شامل پنلهای علمی و فناورانه، گفتوگوهای استپ، میزگرد، سخنرانیهای كلیدی با تمركز بر موضوعات ذیل طی 15 جلسه و 3 روز بود.
به گفته وی موضوعات گفتوگوها در نشست استپ شامل اقدامات موثر برای غلبه بر چالشهای مرتبط با حوزه سلامت و درمان در جهان اسلام، آخرین تحولات برای مقابله با چالشهای ناشی از بیماریهای واگیر و غیر واگیر، تازهترین دستاوردها در مبارزه با چالشهای حوزه سلامت در عرصه جهانی بود.
وی با اشاره به انواع فعالیتها در پنجمین نشست استپ گفت: گفتوگوهای اعضای هیات علمی و دانشگاهیان با یكدیگر در سطح بینالمللی با حضور هیاتهای علمی از دو كشور، ارائه دستاوردهای دانشمندان جوان در یك نشست، همچنین ارائه آخرین دستاوردهای دانشمندان به صاحبان صنایع، برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای علمی شركتهای دانشبنیان ایرانی و پاكستانی، نشستهای صاحبان كسبوكار با یكدیگر، برگزاری كارگاه آموزشی در زمینه علوم اعصاب و الكتروفیزیولوژی از جمله برنامههای این دوره از نشست استپ بود كه برنامهریزی و اجرا شد.
وی در توضیح كارگاه یاد شده افزود: این رویداد آموزشی با مشاركت 75 متخصص در سه كارگاه متفاوت توسط یك شركت دانشبنیان از جهان اسلام برگزار شد و شامل كارگاه الكتروفیزیولوژی حیوانی، نقشهبرداری مغز، نوروفیدبك و مداخله رایانهای مغز بود.
به گفته دیناروند، این شركت دانشبنیان همچنین گرنت 65 هزار دلاری در قالب تجهیزات آزمایشگاهی به 5 نفری اعطا كرد كه بهترین پروپوزال را برای انجام تحقیقات خود ارائه داده بودند.
**تاكید اعضای استپ بر تقویت مشاركت زنان در نهادها و رویدادهای علمی
عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص) افزود: براساس بحثهای فراوان در زمان جلسات و ارائههای گروههای علمی در مورد وضعیت تحقیق و توسعه در موسسات محل فعالیتشان؛ ملاحظات و پیشنهاداتی خطاب به بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) برای تقویت بیشتر همكاریهای علمی و فناورانه بین كشورهای اسلامی و دیگر كشورها مطرح شد.
وی خاطرنشان كرد: ترغیب زنان دانشمند برای مشاركت و تعامل در مدیریت و هدایتگری جامعه به عنوان الگویی برای دیگران، ایجاد محیطی آزاد و مشوق توانمندی برای تقویت آزادی عقیده، تفكر انتقادی، سهیم شدن و نظارت، تقویت مشاركت زنان در نهادها و رویدادهای علمی، تاسیس قطب مجازی علم و فناوری برای تسهیل ارتباط و شبكهسازی، تقویت همكاری بین سازمانهای مختلف فعال در زمینه علم و فناوری و نوآوری، تعیین و شناخت خلا و كاستن از آنها برای توسعه هدف راهبردی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) از جمله پیشنهادهای یاد شده در این نشست بود.
«تشویق مشاركت بیشتر دانشمندان جوان در حوزه علم، فناوری و نوآوری، تسهیل طرحهای محققان برجسته، فراهمسازی زمینه برای همكاری با بخش خصوصی با شناخت و ارتقای بهترین روشها، ترغیب و حمایت از ائتلافهای علمی و ظرفیتسازی در حوزههای اولویتدار، ارتقای موقعیت گیاهپزشكی، محصولات طبیعی و دانش بومی، شناخت زنان مطرح دانشمند به عنوان الگو، افزایش آگاهی عمومی در مورد فعالیتها و ماموریتهای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)، اولویتبندی فعالیتهای علمی در جهان اسلام برای اهدای جایزه یا تاسیس جایزهای جدید برای این دسته از دانشمندان، ارائه كمك و حمایت از دانشمندان جوان، ایجاد شبكه نوآوری و كارآفرینی و ترغیب تحقیقات گروهی بین دانشمندان مسلمان از دیگر پیشنهادها بود.»
در ادامه دیناروند تصریح كرد: همچنین طرح آزمایشی شبكه آزمایشگاهی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) كه قرار بود در چهارمین نشست استپ در دانشگاه سلطان قابوس عمان ایجاد شود، در میزگردی در پنجمین نشست استپ ارائه و با استقبال حضار روبهرو شد.
وی یادآور شد: شركتكنندگان از برنامهریزی و اجرای درست پنجمین نشست استپ توسط مركز بینالمللی مطالعات زیست و شیمی و مركز پزشكی سلولی و تحقیقات دارویی پنجوانی در این مركز قدردانی و بر هدف بنیاد مصطفی (ص) برای تقویت علم و فناوری در جهان اسلام تاكید كردند.
در این آیین ضمن تشكر از گروههای مختلف علمی، از افرادی كه به بهترین شكل مقاله خود را به صورت پوستر ارائه داده بودند، نیز تجلیل شد.
همچنین برندگان گرنت 65 هزار دلاری موسسه پرتو دانش در قالب تجهیزات آزمایشگاهی به نام «درخشان جبین هالم» تا 15 هزار دلار، «شبانا عثمان» تا 10 هزار دلار، «مقصود احمد» تا 10 هزار دلار، «زهرا بتول» تا 10 هزار دلار و «مها فاطیما» تا 10 هزار دلار معرفی شدند.
علمی*9294* 1055
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳
تهران- ایرنا- عضو هیات مدیره بنیاد مصطفی (ص) گفت: ترغیب مشاركت زنان در نهادها و رویدادهای علمی و همچنین تقویت تعامل دانشمندان مسلمان در ارائه دستاوردهای علمی در حوزه سلامت، نتیجه نشست مشترك این بنیاد و مركز بینالمللی تحقیقات علوم زیستی و شیمی (ICCBS) دانشگاه كراچی پاكستان بود.