تهران - ايرنا – رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخيص به دنبال مصلحت عمومي مردم است و تا نظري را با امعان به دست نياورد، طبيعتاً اقدامي نمي‌كند.

به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي مجمع، آيت الله صادق آملي لاريجاني در ابتداي جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام ، شبهه افكني در مورد تصميمات نهادهاي برآمده از قانون اساسي را نادرست خواند و گفت: قانون اساسي ميثاق ملي همه كشورها است و در جمهوري اسلامي، تبلور انقلاب اسلامي است و لذا نهادهاي برآمده از قانون اساسي همه بايد محترم باشند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: در برخي از نهادها، مسئولين با راي مستقيم مردم انتخاب مي شوند، مثل رئيس جمهوري و اعضاي محترم مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي و شوراها و در برخي ديگر با واسطه.
وي با انتقاد از طرح برخي سخنان در روزهاي اخير گفت: رئيس جمهوري محترم، اخيرا در خصوص مجمع تشخيص مصلحت نظام مطالبي را به تعريض بيان كردند كه لحن ايشان قابل قبول نيست و اين تعبير كه ' 10 ، 20 نفر نشسته اند و براي مردم تصميم مي گيرند!' هم سخني هضم ناپذير است.
وي در ادامه افزود: متاسفانه نظير اين سخن در كلام برخي سياسيون هم مورد استفاده قرار مي گيرد. چه كسي گفته كه نهادهاي قانوني برآمده از راي مردم نيستند؟ فقهاي شوراي محترم نگهبان منصوب رهبر معظم انقلاب هستند، اما رهبري هم با تعيين مجلس خبرگان كه منتخب مردم هستند برگزيده شده است و در تمام دنيا هم همين طور است كه برخي نهادها و افرادي كه مسئول هستند با واسطه توسط مردم تعيين مي گردند.
آملي لاريجاني با اشاره به جايگاه مجمع تشخيص مصلحت نظام‌ به عنوان يك نهاد مهم برخاسته از قانون اساسي كه انتخاب اعضا و نحوه اداره جلسات آن بر اساس اصل يكصد و دوازده همان قانون است، گفت: چرا مسئول عالي مقام نظام جمهوري اسلامي، كه سوگند خورده پاسدار قانون اساسي باشد، بايد اين طور صحبت كند؟ اولا اعضاي مجمع، 10، 20 نفر نيستند و اين يك سخن خلاف است، دوم آنكه اگر يك نفر در قانون اساسي اختيارات و مسئوليت هايي دارد مانند خود رئيس جمهوري، آيا در هر موردي به آراي عمومي مراجعه مي كند؟ اعضاي دولت و وزرا كه با راي مستقيم مردم انتخاب نشده اند، آيا در هر مورد كه مي خواهند تصميم بگيرند به آراي عمومي مراجعه مي كنند؟ اين در حالي است كه در بسياري از موارد تصميماتي هم كه مي گيرند به اتفاق آرا هم نيست، پس بايد گفت 10 ، 20 نفر در دولت براي يك ملت تصميم مي گيرند؟
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: اين سخن كه «10، 20 نفر نمي توانند براي عموم مردم تصميم بگيرند» واقعا سخن مغالطه آميزي است و تعجب مي كنم از آقاي رئيس جمهوري كه نسبت به مسائل حقوقي هم مطلع است ، چرا اينگونه سخن مي گويد؟
وي در خصوص رسيدگي به لوايح مربوط به FATF با تاكيد بر اجراي نص قانون اساسي گفت : مقام معظم رهبري در نامه شان به مجمع تاكيد كرده اند كه اين مساله با امعان نظر بررسي شود، لذا مجمع تشخيص وقت مستوفايي اختصاص داده و كميسيون ها و اعضا جلسات متعدد و بحث هاي كارشناسي مفصلي كرده اند كه در اين مباحث از نمايندگان دولت نيز در جلسات حضور دارند و نظرشان را اعلام مي كنند و مي شنوند. مجمع تشخيص به دنبال مصلحت عمومي مردم است و تا نظري را با امعان به دست نياورد طبيعتاً اقدامي نمي‌كند.
آملي لاريجاني تاكيد كرد: در هر حال مجمع تشخيص مصلحت وظيفه خودش را انجام مي دهد و ما اميدوارم اين گونه نباشد كه مسوولان عالي رتبه كشور ، هر وقت باب ميلشان مطلبي گفته مي شود، بپذيرند و هر وقت خلاف ميل ايشان باشد، بگويند 10، 20 نفر نمي توانند تصميم بگيرند، چرا كه اگر اين منطق باب شود ، فردا، مردم مي توانند در مورد تصميمات دولت هم اين را بگويند و ما اميدواريم مطالب بيان شده دراين خصوص تصحيح و جبران شود.
آملي لاريجاني در ادامه از رويكرد برخي افراد و رسانه ها در القاي ياس به كشور انتقاد كرد و افزود : متاسفانه علاوه بر اينكه دشمن در بيرون القاي ياس مي كند، در درون كشور هم برخي از رسانه ها و روزنامه ها و در فضاي مجازي و كانال هاي اجتماعي در چارچوبي عمل مي كنند كه نتيجه آن القاي نااميدي است. در جمهوري اسلامي، در طول چهل سال انقلاب، پيشرفت هاي بسياري به دست آمده اما عده اي مي خواهند بگويند كه بن بست حاصل شده است و در كشور وضع خراب است.
وي تصريح كرد: چرا بايد انسان چشم بر روي حقايق ببندد؟ اين مقدار پيشرفت كه در امور علمي، فني و نظامي و بصيرت سياسي مردم حاصل شده و اين بصيرت و حضور مردم در صحنه كه سرمايه عظيم اجتماعي براي نظام است چگونه مي توان ناديده گرفت؟
آيت الله آملي لاريجاني ادامه داد : اينكه مردم در 22 بهمن ميان كاستي ها و اصل انقلاب و نظام تفكيك قائل مي شوند و حساب برخي كاستي ها و بي تدبيري ها را از اصل انقلاب و نظام جدا مي كنند، يك نعمت بزرگ است اما عده اي تيشه گرفته اند كه به ريشه انقلاب بزنند و حرف هاي غير قابل قبولي را مطرح مي كنند كه بايد به اين ادعاها در جاي خود پاسخ مناسب داده شود.
رييس مجمع تاكيد كرد: مسئولين بايد سعي كنند ، معيشت مردم را اصلاح كنند و مشكلات اقتصادي را برطرف نمايند و از ايجاد حاشيه هاي غير لازم بپرهيزند.
سيام**9314**1535