موسي خضري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه اين شهرستان يكي از مناطق مهم به لحاظ باستان شناسي در استان و حتي كشور محسوب مي شود اظهار داشت: هم اكنون 30 اثر تاريخي ديگر نيز در سطح اين شهرستان شناسايي شده است كه در مراحل ثبت قرار دارد.
وي اضافه كرد: به دليل تعدد و تكثر آثار تاريخي، اين شهرستان به بهشت باستان شناسان معروف شده است از اين رو تلاش هاي زيادي در جهت حراست از اين اثرها انجام مي شود.
خضري در رابطه با كاوش قلعه باستاني «قلاتگه» اين شهرستان نيز افزود: از بهار 1398، مرحله تعيين حريم و گمانه زني اين محل اجرا مي شود و براي اين مرحله نيز سه ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار تخصيص داده شده است كه پس از اين مرحله با تخصيص اعتبار كاوش اصلي آغاز مي شود.
وي گفت: مراسم نوروزگاه نيز امسال با همكاري بخشداري و اداره ميراث فرهنگي و ساير ادارات در دهستان دشت بيل در محدوده چشمه تاريخي «عين الروم» به مانند سال هاي گذشته برگزار مي شود.
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اشنويه افزود: مراسم نوروزگاه با برگزاري مراسم خاصي با برپايي سياه چادر، اجراي موسيقي محلي، تهيه غذاي محلي و لبنيات محلي در اين مكان برگزار مي شود كه نقش مهمي در جذب گردشگران دارد.
به گزارش ايرنا، تپه دينخواه، كتيبه كلاشين، قلعه قلاتگه، قبرستان مارابراهيم، تومولوس هاي سوجه، گندويلا، حسن نوران، ملا احمد، سياوان، كتيبه عين الروم تنها بخشي از آثار متعدد تاريخي اين شهرستان است.
امروزه وجود حدود پنج كتيبه مهم اورارتويي در اين منطقه آن را به عنوان بهشت باستان شناسي و مادر آثار بجا مانده دوره اورارتويي در كشور تبديل ساخته است.
9870/6185/7129
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۶
مهاباد - ايرنا - رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اشنويه گفت: 106 اثر تاريخي در اشنويه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است كه از لحاظ تعدد و تكثر آثار تاريخي ثبتي، سومين شهر در آذربايجان غربي به شمار مي رود.