تهران - ایرنا - مدیرعامل و رئیس هیات مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی با اشاره به سرعت رشد واگذری بناهای تاریخی به بخش خصوصی، گفت: در دو سال گذشته 36 بنای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شده است.

پرهام جانفشان روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به این كه صندوق از سال 84فعالیتش را در سطح كشور آغاز كرده است، گفت: هدف از تشكیل صندوق بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی برای تكمیل و مرمت بناهای تاریخی كشور است.
وی دادن امكان، به بخش خصوصی برای ورود به عرصه درآمد زایی و تولید اشتغال را از دیگر اهداف صندوق احیا دانست و افزود: بخش خصوصی می تواند از اماكن تایخی كاربری های متفاوتی همچون اقامتی، تفریحی، صنایع دستی و فرهنگی داشته باشد.
جانفشان با اعلام این كه حدود 270 بنا از سوی دولت در اختیار صندوق احیا قرار گرفته است، اضافه كرد: در حالی كه از سال 84 تا 94 تنها 10 بنا از صندوق احیا برای مرمت و كاربری به بخش خصوصی واگذار شده بود كه این رقم از سال 94 تا 96 ، 36 بنا شده است.
به گفته وی از زمان ایجاد صندوق 46 بنا به بخش خصوصی واگذار شده است.
جانفشان با تاكید بر این كه نگاه فرهنگی در واگذاری این بناها به بخش خصوصی نگاه غالبی است، گفت: دارا بودن ایران از تنوع فرهنگی این امر را ضرورت می بخشد كه به زنده نگاه داشتن این فرهنگ ها توجه كاملی داشته باشیم.
وی با اشاره به علاقمند بودن بخش خصوصی به ورود به این عرصه گفت: صندوق احیا در موضوع واگذاری بناها ه بخش خصوصی نگاه حمایتی و همیاری دارد.
جانفشان درباره روند واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی افزود: در این بخش علاقمندان در مزایده شركت می كنند و در صورت برنده شدن در این مزایده می توانند بنا را در اختیار بگیرند.
وی اضافه كرد: برنده مزایده در این شرایط، با نظارت ناظران صندوق اقدام به مرمت و تعمیر بنا می كند؛ و حتی در طول بهره برداری از بنا ناظران نظارت جدی بر چگونگی بهره بری از بنا دارند.
جانفشان گفت: بنا در مدت مشخص در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد و در این مدت نیز بخش خصوصی موظف به پرداخت اجاره به صندوق احیا است.
فراهنگ ** 3377 ** 1355 **