كوروس ربیعی روز یكشنبه به مناسبت سوم مارس روز جهانی حیات وحش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس سرشماری انجام شده در زمستان سال جاری، 420 هزار بال پرنده زمستان گذران با 75 گونه در تالاب ها و آبگیرهای مازندران زمستان گذرانی داشتند.
وی آمار جمعیت پرندگان زمستان گذران در مازندران را بر اساس سرشماری سال گذشته بیش از 520 هزار بال اعلام كرد.
ربیعی توضیح داد: گرم شدن هوا در عرض های شمالی كره زمین به همراه كاهش سطح آب تالاب بین المللی میانكاله در شرق مازندران سبب شد تا امسال شاهد حضور كمتر پرندگان زمستان گذران در استان باشیم، ضمن این كه وجود مواد غذایی در تالاب های مسیر مهاجرت پرندگان به مازندران هم در این زمینه نقش داشت.
وی گفت: در صورت تداوم روند گرم شدن كره زمین در عرض های شمالی دریای خزر، احتمال كاهش بیشتر آمار جمعیت پرندگان زمستان گذران در مازندران به همراه كم شدن دوره ماندگاری آنها در استان وجود دارد.
رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران بیشترین میزان كاهش جمعیت پرندگان زمستان گذران در این استان را مربوط به فلامینگو ها و قوهای فریادكش دانست و توضیح داد: در سال های اخیر سطح آب تالاب میانكاله به عنوان یكی از ذخیره گاه های مهم زیست كره و زیستگاه زمستانی فلامینگوها كاهش یافته و به سمت گل و لای پیش رفت كه این روند زندگی فلامینگوها را با تهدید مواجه كرد.
ربیعی افزود: با این روند، آمار جمعیتی فلامینگوها كه سالانه به 50 تا 60 هزار بال می رسید در سال جاری كاهش چشمگیری داشت و این روند برای قوهای فریادكش نیز تكرار شد.
پیش از این برخی از دوستداران محیط زیست در مازندران گفته بودند كه فلامینگوها به خاطر وضعیت نامساعد بخش مازندرانی شبه جزیره میانكاله، زیستگاه زمستانی خود را به خلیج گرگان در استان گلستان منتقل كردند.
ربیعی در عین حال گفت كه با پایین آمدن سطح آب تالاب میانكاله، جمعیت پرندگان كوچك جثه ای مانند آب چلیك ها و بعضی دیگر از گونه های كنار آبزی در این منطقه امسال افزایش داشت.
مازندران یك میلیون و 700 هزار هكتار اراضی جنگلی و مرتعی دارد كه در دو حوزه مدیریتی منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری و نوشهر اداره می شود . حدود 510 هزار هكتار از این اراضی را مناطق حفاظتی تشكیل می دهد.
بر اساس آمارهای رسمی، مازندران با داشتن این میزان مساحت منابع طبیعی از تنوع خوبی در گونه های جانوری برخوردار است به طوری كه 375 گونه از 544 گونه پرنده شناسایی شده در ایران بومی مازندران محسوب می شوند. همچنین منابع طبیعی این استان میزبان 60 گونه از 195 گونه پستاندار ایران، 22 گونه از خزندگان، 10 گونه از دوزیستان و 75 تا 80 گونه آبزیان است.
علاوه بر این، سالانه افزون بر یكصد گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران و بهاران گذران با جمعیت حدود یك میلیون بال به مازندران می آیند.
6982/1654
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸
ساری- ایرنا- رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: به دلیل تغییرات اقلیمی و شرایط آب و هوایی در سیبری، جمعیت پرندگان زمستان گذرانی كه امسال مهمان تالاب ها و آبگیرهای این استان بودند، 25 درصد كمتر از سال های گذشته بود.