به گزارش ایرنا از مركز اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه،«بهرام قاسمی» با اشاره به سفر اخیر نخست وزیر ارمنستان به تهران گفت:همانگونه كه بارها تكرار كرده ام موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به تمامی همسایگان سیاستی روشن، شفاف و مشخص است و همسایگان اولویت نخست سیاست خارجی ایران هستند.
وی در گفت و گو خبرگزاری اونا جمهوری آذربایجان با تاكید بر لزوم تلاش هر چه بیشتر برای توسعه مناسبات افزود:ما علاقه مندیم با همسایگان خود از روابطی مستحكم، براساس احترام متقابل وعدم دخالت در امور داخلی یكدیگر باشیم.
قاسمی تصریح كرد: روابط ایران با هر یك از كشورهای همسایه علیه منافع كشور دیگر چه در میان همسایگان و چه دیگر كشورهای جهان نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآورشد: بعد از فروپاشی شوروی و استقلال جمهوری های آسیای میانه و قفقاز روابطی متعادل و متوازن با حفظ تمامی اصول حاكم بر روابط با همسایگان و حق همسایگی میان ایران و ارمنستان برقرار بوده است. سفر نخست وزیر ارمنستان به ایران نیز در چارچوب این روابط و نگاه حاكم بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ارزیابی می شود.
وی اضافه كرد:ایران و جمهوری آذربایجان بعنوان دو كشور همسایه از آداب و سنن، فرهنگ و مذهب مشتركی برخوردارند و روابط دو كشور پس از استقلال روابطی رو به رشد و با رویكرد توسعه و تعمیق هر چه بیشتر این روابط در تمامی حوزه های مورد توجه مقامات دو كشور بوده و خواهد بود.
قاسمی دیدار هیات ها، بویژه دیدارهای وزرای خارجه و روسای جمهوری دو كشور و تفاهمات صورت گرفته در این دیدارها را نشان دهنده عمق روابط بین ایران و آذربایجان عنوان كرد و گفت: ایران ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی جمهوری آذربایجان،ارمنستان و دیگر همسایگان خود را توسعه همه جانبه این منطقه حساس از جهان می داند.
وی تصریح كرد: بی تردید خواست ما رفع هرگونه تنش، كدورت، ناامنی و بی ثباتی در روابط بین همسایگانمان با یكدیگر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به مناقشه قره باغ كماكان سیاستی روشن و شفاف است و تغییری نكرده است و معتقدیم این موضوع كه می تواند موجب ایجاد نگرانی برای كشورهای پیرامونی ما شود باید براساس موازین بین المللی و از طریق گفت وگو حل و فصل شود.
قاسمی خاطرنشان كرد: برای جمهوری اسلامی ایران مهم است كه روابط ایران با ارمنستان و جمهوری آذربایجان تحت تاثیر مناقشه قره باغ قرار نگیرد و ایران كماكان از سیاست اصولی و منطقی خود در این موضوع تبعیت می كند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ابراز امیدواری كرد: در پرتو تلاش های مسالمت آمیز مقامات این دو كشور و از طریق گفت وگو و مذاكره و استفاده از تمامی ابزارها و ظرفیت های دیپلماتیك حل و فصل مسالمت آمیز این مناقشه هر چه سریعتر به نتایج ملموس منجر شود.
وی یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه كه در گذشته برای حل و فصل این مسئله دیرینه بین دو كشور، تلاش كرده است همچنان آمادگی دارد در این زمینه تمامی مساعی خود را به كار گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآورشد:ما مفتخریم كه از اعصار و قرون گذشته، پیروان ادیان الهی از جمله جامعه ارامنه، در ایران در كنار یكدیگر می زیسته اند و از امكانات و فرصت های لازم برای پیروی از آداب و رسوم دینی خود برخوردار بوده اند و امروز هم در پرتو قانون اساسی نمایندگانی از جوامع دینی ارمنی، زرتشتی و یهودی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
قاسمی در پایان گفت: حضور نخست وزیر ارمنستان در باشگاه آرارات و دیدار با هم كیشان ایرانی خود امری نامعقول به نظر نمی رسد،اما برافراختن چند بنر به زبان ارمنی در مورد مناقشه قره باغ در محل باشگاه فرهنگی و ورزشی آرارات، اقدامی خودسرانه وغیرقابل پذیرش بوده و به هیچ وجه مورد تایید جمهوری اسلامی ایران نیست.
سیام**2021**
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه با تاكید بر اینكه مناقشه قره باغ باید براساس موازین بین المللی و از طریق گفت وگو حل و فصل شود، تصریح كرد: برای جمهوری اسلامی ایران مهم است كه روابطش با ارمنستان و جمهوری آذربایجان تحت تاثیر مناقشه قره باغ قرار نگیرد.