به گزارش ایرنا، چندی قبل به نقل از «شیر محمد عباس استانكزی» یكی از مذاكره كنندگان ارشد گروه طالبان با طرف آمریكایی نقل شد كه او اظهاراتی را پس از نشست دوحه بیان داشته كه بر اساس آن ادعا شده بود در صورت بازگشت طالبان به كابل، لازم است ارتش منحل شود.
طالبان كه تاكنون از پذیرش آتش بس به موازات مذاكرات صلح خودداری كرده است ، در تازه ترین مورد حمله مرگباری را به یكی از پایگاه های مهم ارتش در استان «هلمند » انجام دادند كه بیانگر موضع دوگانه این گروه درباره صلح و جنگ است.
اگر چه اظهارات استانكزی در مورد انحلال ارتش بعدها به نوعی رد شد اما سبب بروز واكنش های جدی مردم و دولت افغانستان شد و سیاست مداران، دولت و احزاب و اقشار مردم همه این خواسته طالبان را موضع پاكستان دانستند كه از زبان طالبان بیان می شود و مخالفت خود را با آن بیان كردند.
رئیس جمهوری افغانستان در واكنش به همین سخنان طالبان در گفت و گو با یكی از رسانه های داخلی افغانستان تأكید كرد كه هیچگونه صلحی را بدون ایفای نقش نیروهای امنیتی نخواهند پذیرفت.
« محمد اشرف غنی» تأكید كرده است كه طالبان باید رابطه خود را با پاكستان برای ملت افغانستان روشن سازد كه چه رابطه ای با این كشور دارد؟
استانكزی اما پس از آن در نشستی كه در مسكو با حضور برخی رهبران سابق جهادی و احزاب سیاسی افغانستان داشت از این موضع خود عقب نشینی كرد و گفت كه تنها خواستار برخی اصلاحات در ارتش خواهند بود و قصدی برای منحل كردن آن ندارند.
این گروه در جریان مذاكرات خود با آمریكا به جنگ ، حملات انتحاری، انفجار و عملیات های خونین خود علیه نیروهای دولتی ادامه می دهد كه برخی كارشناسان فكر می كنند در قبال این حملات طالبان دنبال امتیازگیری بیشتری در روند گفت و گو است .
در تازه ترین مورد پیگیری طالبان در حوزه جنگ ،ساعت دو بامداد روز جمعه به یك پایگاه بزرگ مشترك ارتش و نظامیان خارجی در شهرستان «واشیر» استان هلمند حمله كردند و نخست با عملیات انتحاری سدهای ورودی را منهدم كرده و سپس نیروهای مسلح به داخل پایگاه هجوم برده اند و به اساس برخی گزارش ها آن حمله تا روز شنبه ادامه داشت.
هر چند وزارت دفاع افغانستان شب جمعه پایان درگیری را اعلام كرد و گفت كه در جریان این درگیری 23 سرباز ارتش كشته و 16 تن دیگر زخمی شدند و اعلام كرد كه از طرف مقابل نیز علاوه بر هشت عامل انتحاری ، 12 تن دیگر از نیروهای طالبان كشته شده اند.
در واكنش به همین حمله معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان به موضع دوگانه طالبان در برابر صلح و جنگ اشاره كرد و به شدت از این تناقض انتقاد كرد.
«محمد سرور دانش» روز شنبه در یك مراسم معارفه اداری در كابل با اشاره به حمله طالبان به مقر لشگر «215 میوند» در استان هلمند گفت: دشمنان افغانستان از یك طرف شعار صلح سر می دهند و از طرف دیگر آرزوی انحلال و شكست ارتش را دارند.
وی گفت كه تروریست ها می خواهند با حمله هایی مانند دیروز در هلمند روحیه نیروهای ارتش را تضعیف كنند اما این آرزوی خود را به گور خواهند برد.
«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان هم دیروز در صفحه اجتماعی خود توئیتی كرد كه در آن ضمن ادعای ادامه درگیری در هلمند از كشته شدن 70 نظامی آمریكایی و 100 سرباز ارتش افغانستان خبر می داد كه در برابر این ادعای تاكنون مقامات خارجی و دولت افغانستان واكنشی نشان نداده اند.
به اعتقاد بسیاری از كارشناسان این حركات و حملات طالبان نشان می دهد كه این گروه تمایل به صلح نداشته و تنها در تلاش امتیاز گیری و حذف نام رهبران خود از فهرست سیاه سازمان ملل متحد و خروج نظامیان آمریكایی برای بسط قدرت خود هستند.
متداول است در آغاز هرگونه گفت و گو برای تأمین صلح و امنیت، آتش بس به عنوان پیش نیاز برقرار می شود كه به نوعی بیانگر صداقت دو طرف در گفت و گوهاست.
همین موضع دوگانه طالبان، مقامات دولتی را به این فكر واداشته است كه این گروه خواستار صلح نیست و خواب رسیدن به قدرت از مسیر جنگ را در سر می پروانند كه البته گذر زمان برای آشكار شدن نیت ها لازم است.
آساق*291*1104**
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲
كابل - ایرنا - گروه طالبان هم زمان با گفت وگوهای صلح با آمریكا به شكست نیروهای افغان و انحلال ارتش این كشور و داشتن دست برتر هم فكر می كند و حمله به پایگاه «شورابك» نماد این رویكرد و متناقض بین صلح و جنگ است.