به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روزنامه عرب نيوز، «ملاعبدالغني برادر» از بنيانگذاران طالبان در افغانستان كه در فهرست سياه تروريست هاي ايالات متحده قرار داشت، سال 2010 در يك عمليات مشترك توسط نيروهاي اطلاعاتي آمريكايي و پاكستاني دستگير شد.
اكتبر سال 2018 طالبان اعلام كرد كه برادر آزاد شده است؛ «زلمي خليل زاد» نماينده آمريكا در امر صلح افغانستان گفت كه برادر به دستور واشنگتن آزاد شده است و چندي بعد برادر به رياست دفتر ديپلماتيك طالبان در دوحه پايتخت قطر منصوب شد.
به نوشته اين روزنامه، يكي از بزرگترين تروريست هاي دنيا، جنايتكاري كه قرار بود به جرم جنايت بر عليه مردم افغانستان مجازات شود حالا آزاد است تا حتي كنار نماينده آمريكا بنشيند.
موجبات سفر اين تروريست بد نام از پاكستان به قطر بدون نياز به پاسپورت فراهم شده است تا در اين مذاكرات به اصلاح مهم با نماينده آمريكا شركت كند.
آمريكا بر اين باور است كه در حال برنامه ريزي براي خروج هر چه سريع تر نيروهاي آمريكا از افغانستان و صلح با طالبان است و در عوض از اين گروه مي خواهد تا به هيچ گروه ديگري مانند داعش و القاعده اجازه انجام عمليات تروريستي در داخل افغانستان بر عليه نيروهاي خارجي يا كشورهاي غربي را ندهد.
به گفته تحليلگران عرب نيوز، هيچ جزئياتي از مذاكرات ميان واشنگتن و طالبان با دولت كابل يا مردم افغانستان كه قربانيان اصلي طالبان هستند و بيشترين هزينه را در زمان حكومت طالبان متحمل شده اند، به اشتراك نگذاشته اند .
طالبان پس از تسلط در افغانستان جنايات وحشتناكي عليه بشريت انجام دادند و صدها هزار نظامي و غيرنظامي افغان را در حملات خود كشتند.
اين روزنامه مي نويسد ؛ جنايات آنها محدود به گروهاي قومي و مذهبي خاصي نبود بلكه تمام مردان، زنان و كودكان با ترس از شكنجه ها و آزار و اذيت هاي طالبان زندگي مي كنند و هم اكنون چشم انداز بازگشت طالبان كابوس دولت و مردم عادي افغانستان شده است.
طالبان اعلام كرده است كه قوانين وضع شده توسط دولت كابل را به رسميت نمي شناسد و با دولت كنوني افغانستان مذاكره نخواهد كرد؛ اين موضوع توهيني به ميليون ها افغان محسوب مي شود كه به صورت دموكراتيك قانون اساس كشورشان را تاييد كرده و به نمايندگان خود راي داده اند.
عرب نيوز در ادامه نوشت، نه تنها حقوق مردم افغانستان ناديده گرفته مي شود، بلكه ادامه مذاكرات با طالبان بدون هيچ نماينده اي از دولت وحدت ملي موجب تضعيف مشروعيت و اقتدار دولت و بي اعتبار ساختن قانون اساسي نيز خواهد شد.
بسياري از مردم افغانستان به انگيزه نماينده آمريكا در مذاكره با طالبان مشكوك هستند و در شبكه هاي اجتماعي مدام با اشاره به بيانات خليل زاد كه از طالبان مي خواهد تا بر عليه نيروهاي خارجي اعمال تروريستي انجام ندهند، اين سوال را تكرار مي كنند كه چرا خون خارجي ها رنگين تر از خون افغان ها است، پس تكليف افغان ها چه مي شود.
به گفته منابع آگاه، دولت افغانستان براي صدور گذرنامه براي ملا برادر تحت فشار است؛ مردي كه اكثر مردم افغانستان خواستار مجازات او به دليل جنايت هايش هستند.
افغانستان به شدت به صلح نياز دارد اما نبايد دستيابي به صلح به قيمت پذيرفتن مشروعيت يك گروه تروريستي كه قانون اساسي را نقض مي كند و حقوق مردم افغانستان را ناديده مي گيرد، تمام شود.
اين تعجيل آمريكا براي دستيابي به صلح چيزي جز افزايش شمار قربانيان افغانستان و دستيابي به منافع خود ايالات متحده در پي نخواهد داشت.
**آساق**9470**1104**
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۱
تهران - ايرنا - پنجمين دور مذاكرات آمريكا و طالبان براي صلح افغانستان باز بدون حضور دولت كابل برگزار شد و اطلاعات اين نشست هم با مردم افغانستان به اشتراك گذاشته نشد و اين امر نشان مي دهد آمريكا بدون توجه به حقوق افغان ها در حال توافق با طالبان براي دستيابي به منافع خود است.