مهاباد - ايرنا - رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد گفت: در يك اتفاق كم سابقه طي زمستان امسال، ده ها كلني از لك لك هاي مهاجر به تعداد بيش از 150 قطعه در تالاب هاي اين شهرستان ماندگار شده اند.

فاروق سخنور روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: لك لك ها جزو پرندگان مهاجر هستند و تنها در فصل بهار و تابستان به منظور لانه سازي و جوجه آوري وارد اين منطقه مي شوند.
وي اضافه كرد: به خاطر شرايط آب و هوايي، امنيت موجود در تالاب ها و شرايط مطلوب براي ماندگاري لك لك ها، امسال شمار زيادي از آنها در فصل پاييز كه مهاجرت لك لك ها به مناطق جنوبي آغاز مي شود، كوچ نكرده و در تالاب ها و حاشيه شهر مهاباد ماندگار شده اند.
رييس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد گفت: كلني لك لك ها بيشتر در حاشيه تالاب حسن خان (يوسف كند)، رودخانه مهاباد و اطراف مجتمع كشت و صنعت مهاباد ماندگار شده و در طول زمستان به تغذيه و استراحت مي پردازند.
وي از روستاييان حاشيه اين تالاب ها و مناطقي كه لك لك ها در آنها ماندگار شده اند، خواست در اين فصل از مزاحمت و برهم زدن آرامش اين ميهمانان زمستاني خودداري كرده و در صورت امكان مواد غذايي و خوراكي را براي لك لك ها فراهم سازند.
سخنور از تلاش هاي برخي از دوستداران محيط زيست در زمينه لانه سازي و ايجاد محيط هاي امن براي لك لك ها در حاشيه روستاهاي اين شهرستان قدرداني كرد.
وي گفت: لانه سازي لك لك ها در روستاهاي مهاباد نشانه وجود محيطي مناسب توام با امنيت و آرامش در اين منطقه بوده و اين اتفاق بسيار خوبي براي دوستداران محيط زيست اين شهرستان است.
به گزارش ايرنا، همزيستي كه بين مردم اين منطقه و لك لك ها در چندين دهه اخير بوجود آمده موجب شده است تا مردم در حراست از اين پرنده و فراهم ساختن محيطي امن براي زندگي آن تمام توان خود را بكار گيرند.
اين رفاقت ديرينه بين پرندگان و مردم اين ديار حتي باعث شد تا چند سال قبل يكي از روستاييان اين شهرستان در حين كمك به اين پرنده و هنگام بالا رفتن از يك تير چراغ برق جان خود را از دست دهد.
طبق باور مردم اين منطقه، لك لك ها در مسير كوچ به مناطق گرمسير در عربستان و جده مي روند و در فصل بهار دوباره به اين منطقه بازمي گردند و به همين دليل مردم اين ديار به اين پرنده مهاجر حاجي لك لك يا حاجي لق لق هم مي گويند.
لك لك، پرنده‌اي بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است كه آهسته به پرواز در مي‌آيد و در حال پرواز پاها و گردن را به صورت كشيده و اندكي رو به پايين نگه مي‌دارد.
وجود تالاب هاي كاني برازان، قوپي باباعلي، حسن خان، گروس، داشخانه و قره قشلاق، مهاباد را به يكي از زيستگاه هاي اصلي پرندگان در آذربايجان غربي تبديل كرده است و براساس آخرين بررسي‌ها، بيش از 70 گونه پرنده آبزي و كنار آبزي در تالاب هاي مهاباد شناسايي شده اند.
شهرستان مهاباد با 237 هزار نفر در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد.
3020/6185/2093