به گزارش ايرنا «ولي تيموري» روز يكشنبه در نخستين نشست توسعه گردشگري هشت استان غرب كشور در اروميه افزود: گردشگري يكي از پيشران هاي توسعه است و به جاي طرح هاي جديد و ناقص بايد پروژه هاي مكمل اين بخش در سطح كشور اجرا شود.
وي اظهار داشت: هم اكنون بخش توليد، صنعت و كشاورزي مشكلات اقتصادي خاص خود را دارد و تنها حوزه گردشگري است كه در صورت حمايت مي تواند مشكلات عظيمي را از دوش كشور بردارد.
وي اضافه كرد: اگر گردشگري در يك منطقه از كشور رونق پيدا كند به تدريج منافع و عايدات آن به ساير استان ها نيز خواهد رسيد و از اين رو همه دستگاه هاي اجرايي بايد براي رسيدن به توسعه در ابعاد ملي و منطقهاي همكاري هاي لازم را داشته باشند.
وي بيان كرد: ذائقه گردشگري در ايران و جهان به سمت مردم شناسي و آشنايي با خرده فرهنگ ها، آداب و رسوم محلي مناطق سوق پيدا كرده و اين تنوع يك ظرفيت بالا در استان هاي غربي كشور است.
وي با بيان اينكه حضور مقامات محلي در انجام برنامه هاي بخش گردشگري لازم است، اظهار داشت: هماهنگي بين 9 استان حاضر در نشست امروز در زمينه گردشگري، صنايع دستي و تبليغات بايد گسترش يابد.
تيموري اضافه كرد: در اين راستا بايد توجه خاصي به توان بخش خصوصي انجام شود زيرا بودجه دولتي به تنهايي جوابگوي همه نيازهاي گردشگري و سرمايه گذاري در سطح كشور نيست.
وي بيان كرد: بيشترين تبادل با كشورهاي همسايه در صنعت گردشگري صورت ميگيرد و نوار مرزي ايران نيز به دليل همسايگي با چندين كشور، ظرفيت هاي خاص خودش را در اين ارتباط دارد.
وي گفت: تحريك تقاضا در اين راستا بايد با جذب گردشگر متوازن باشد و زيرساخت هاي گردشگري كشور در بعد داخلي و خارجي معرفي شود.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور گفت: استان هاي غربي كشور در معرفي جاذبه هاي گردشگري مي توانند به صورت تهاتري اقدام به تبليغات و معرفي يكديگر كنند.
رييس ستاد هماهنگي خدمات سفر كشور افزود: در استان هاي شمال غرب كشور به ويژه در آذربايجان غربي نيز تنوع فرهنگي و ديني چشمگير است و در كنار جاذبه هاي تاريخي و تفريحي ظرفيتي عظيم براي جذب گردشگران وجود دارد.
تيموري با تاكيد بر اينكه توسعه هتل ها براي رونق بخش گردشگري ضروري است، گفت: هتل هاي خوبي در اروميه وجود دارد كه خدمات مناسبي به مسافران ارايه ميدهد و البته اين هتل ها هم نيازمند حمايت و معرفي مي باشد.
وي ادامه داد: همه برنامه هاي جذب گردشگر را نبايد در ساخت و توسعه هتل ها خلاصه كرد بلكه در صورت تبليغات درست، گردشگر حتي بدون وجود هتل نيز به مناطق سفر مي كند.
پيمان آرامون، سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي نيز در اين نشست بيان كرد: هر يك از شهرستان هاي آذربايجان غربي طي سال هاي 1397 و 1398 اقدام به راهاندازي حداقل 2 واحد بوم گردي مي كند.
وي اظهار داشت: آذربايجان با طبيعت بكر، چشم نواز و آثار تاريخي منحصر بفرد و با داشتن پنج پايانه فعال مرزي در حوزه گردشگري و سه فرودگاه از ظرفيت كم نظيري برخوردار است.
وي طبيعت گردي را از حوزه هاي تاثيرگذار در رونق گردشگري استان دانست و افزود: فعال سازي سازمان هاي مردم نهاد درحوزه گردشگري و رونق دهي به صنعت گردشگري سلامت از اقدامات مهم استان در اين بخش به شمار مي رود.
وي گفت: در سفر اخير رياست محترم جمهوري به استان نيز با توجه به دغدغه هاي كه در مديريت ارشد استاني وجود داشت با مصوبه دولت 430 ميليارد ريال اعتبار براي توسعه و تكميل و بازسازي زيرساخت هاي بخش گردشگري استان تخصيص يافت كه از آن جمله مي توان به مصوبه توسعه و تكميل مجموعه فرهنگي تاريخي شمس تبريزي در خوي اشاره كرد.
«آرامون» همچنين به برنامه تكميل زيرساخت ها در پايانه هاي مرزي و ايمن سازي نقاط حادثه خيز و ارتقاي درجه راه هاي ارتباطي به ويژه مسيرهاي منتهي به مرزهاي استان اشاره كرد و افزود: با توجه به تمهيداتي كه در شوراي ترافيك، كميسيون ايمني راه ها و ستاد اجرايي خدمات سفر استان در بسيج تمامي ظرفيت ها و امكانات اتخاذ شده است، آمادگي كامل در نوروز امسال براي پذيرايي از مهمانان و گردشگران استان وجود دارد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي هم در اين نشست گفت: 93 مركز اقامتي با پنج هزار تخت در سطح استان وجود دارد.
جليل جباري بيان كرد: در سال جاري 30 مجوز سرمايهگذاري به ميزان بيش از چهار هزار و 500 ميليارد ريال در استان صادر شده كه با بهره برداري از آنها ظرفيت اقامتي در استان افزايش 30 درصدي خواهد شد.
وي افزود: آذربايجان غربي به دليل شرايط جغرافيايي خاص، وجود پايانه هاي مرزي و ارتباط با اروپا از موقعيت گردشگري خوبي برخوردار است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي اظهار داشت: هم اكنون سه فرودگاه فعال در استان وجود دارد و بزرگترين بخش گردشگري را منطقه آزاد ماكو در استان به خود اختصاص داده است.
جباري گفت: از نظر گردشگران خارجي و ايراني اين استان قابل توجه بوده و به عنوان قطب گردشگري، فرهنگي و ورزشي مطرح است.
وي درباره همكاري هاي لازم در زمينه گردشگري با كشورهاي همسايه اضافه كرد: براي رسيدن به اهداف پيش بيني شده در بخش گردشگري در استانهاي غربي كشور بايد اختياراتي در زمينه توسعه ارتباطات با كشورهاي هم مرز اعطا شود.
جباري افزود: تفويض اختيار در زمينه امضاي تفاهمنامهها براي برگزاري نمايشگاههاي مختلف و آيين ها و برنامه هاي ديگر مي تواند موجب جذب مشاركت مادي و معنوي كشورهاي هممرز شود.
به گزارش ايرنا نمايندگان بخش گردشگري آذربايجان غربي، ايلام، كرمانشاه، كردستان، همدان، چهار محال و بختياري، كهگلويه و بوير احمد و زنجان در نخستين نشست توسعه گردشگري استانهاي غرب كشور در اروميه حضور دارند.
7125 /3072
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۴
اروميه - ايرنا - رييس ستاد هماهنگي خدمات سفر كشور و معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: اجرا و تكميل طرح هاي عمراني بخش گردشگري با هدف ايجاد اشتغال پايدار در اولويت قرار گيرد.