به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مراسم پایانی سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی به منظور معرفی 10 طرح برگزیده داخلی و 6 طرح برگزیده خارجی از صبح امروز، دوشنبه 13 اسفند ماه با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، «منصور غلامی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و خارجی گشایش یافت.
در این دوره از برگزاری جشنواره خوارزمی 271 طرح داخلی و 111 طرح خارجی از 40 كشور جهان حضور یافته كه بعد از بررسی در 18 گروه تخصصی و 5 بخش پژوهش های بنیادی، كاربردی، طرح های توسعه ای، اختراع و نوآوری و طرح برگزیده موفق در تولید ملی، 27 طرح به هیات داوران جشنواره معرفی شد كه از بین آنها 16 طرح داخلی و خارجی برگزیده شدند.
در این دوره 37 طرح در گروه مكانیك، 45 طرح در گروه برق و كامپیوتر، 32 طرح در گروه طرح های موفق در تولید ملی، 26 طرح در گروه مواد، متالوژی و انرژی های نو، 38 طرح در گروه كشاورزی و منابع طبیعی، 39 طرح در گروه زیست فناوری و علوم پایه، 27 طرح در گروه فناوری های شیمیایی، 24 طرح در گروه نرم افزار و فناوری اطلاعات، 21 طرح در گروه عمران، 24 طرح در گروه علوم پایه، 10 طرح در گروه هنر، 13 طرح در گروه محیط زیست، 9 طرح در گروه مكاترونیك، 8 طرح در گروه معماری و شهرسازی، 6 طرح در گروه هوا فضا، 8 طرح در گروه صنایع و مدیریت فناوری و 6 طرح در گروه فناوری نانو ارائه شده است.
طرحهای برگزیده بخش خارجی این دوره از جشنواره بین المللی خوارزمی از كشورهای انگلستان، سوییس، یونان، چین و آمریكا است.
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند اجرایی دبیرخانه این جشنواره گفت: برگزاری سی و دومین دوره از از جشنواره بین المللی خوارزمی مقارن با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران یادآور توان، اراده و اقتدار نسلی از اندیشمندان و صاحبنظران دوراندیش عرصه علم و فناوری كشور است كه برای تحقق آرمان های انسانی و اسلامی جامعه خود ضرورت دستیابی به دانش و اهمیت نوآوری در علم و فناوری را دریافتند و چند سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی فضای رقابتی سالم و پویا را برای شناسایی، تشویق و حمایت از پژوهشگران و فناوران برتر ایجاد كردند.
«علی الیاسی» افزود: تجربه ذی قیمتی كه در سالیان متمادی باعث شكل گیری و انسجام نهادی علمی و معتبر برای ارزیابی و معرفی طرح های برتر عرصه علم و فناوری كشور شده است.
وی گفت: خدمتگزاری در بیش از سه دهه برای خانواده بزرگ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به خصوص سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران را توفیق می دانیم، این دوره از جشنواره با پذیرش صدها طرح از داخل كشور و دهها طرح از دانشمندان 40 كشور نمادی از ارتقای سطح علمی و فناوری كشور و گسترش تعاملات علمی با دانشمندان صاحب نام دنیا است.
الیاسی افزود: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به عنوان مجری و متولی برگزاری این رویداد علمی و بین المللی شاخص، چون دیگر سالها همچنان بر حفظ ارزش های ایجاد شده از این رقابت علمی مانند جلب توجه بخش صنعت به سرمایه گذاری بر ایده های نوین علمی، ترغیب گرایش جامعه علمی به تجاری سازی محصولات دانش بنیان، شناسایی نوآوران موفق و كارآفرینان دانش بنیان، گسترش ظرفیتهای جشنواره بین المللی خوارزمی در معرفی سرمایه های انسانی كشور و افزایش تعاملات علمی با دانشمندان خارجی و پژوهشگران ایرانی مقیم دیگر كشورها پافشاری می كند.
وی بیان كرد: تحقق هر یك از آنها نیازمند برنامه ریزی بلند مدت، سازماندهی و ایجاد هماهنگی بین افراد و واحدهای سازمانی و نهادهای مرتبط ، نیروی انسانی كارآمد، دقت و سرعت عمل و تامین منابع مالی و اجرایی مناسب است.
دبیر جشنواره خوارزمی سی و دوم گفت: در این دوره علاوه بر مستندات مكتوبی كه برای جشنواره های بین المللی و جوان خوارزمی در دوره های قبل به چاپ رسیده پایگاه اطلاعاتی برگزیدگان هر دو جشنواره در تمام دوره ها (52 دوره برگزاری) در اختیار همگان قرار گرفته و امكان دسترسی به نام برگزیدگان، عناوین طرح ها و چكیده آنها از طریق این سامانه فراهم شده است.
وی خاطرنشان كرد: این جشنواره طی سی و دو دوره برگزاری، حدود 20 هزار طرح تحقیقاتی دریافت كرده كه از میان آنها هزار طرح بنیادی، كاربردی، توسعه ای و اختراع و نوآوری را به عنوان برگزیده به جامعه علمی كشور معرفی كرده است كه 79 درصد آن طرح های داخلی و 21 درصد آن از طرح هایی است كه توسط دانشمندان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از كشور ارائه شده است.
الیاسی یادآور شد: در سی و دو سال گذشته، 96 نهاد و سازمان دولتی و خصوصی، علمی و اقتصادی، ملی و بین المللی در فهرست حامیان مادی و معنوی این جشنواره قرار گرفته اند كه این نیز شاخص دیگری برای سنجش اعتبار، پویایی و اثرگذار بودن جشنواره است.
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی افزود: در این دوره از جشنواره سامانه ثبت نام الكتریكی برای فارسی زبانان و شركت كنندگان طرح های داخلی و نیر خارجی راه اندازی شد و با به روز رسانی سامانه به زبان انگلیسی سبب دسترسی آسان به فرآیند برگزاری جشنواره شده است.
وی گفت: پیاده سازی و تكمیل بانك اطلاعاتی برگزیدگان جشنواره های بین المللی و جوان خوارزمی و ثبت بیش از دو هزار ركورد برای بازیابی اطلاعات به زبان فارسی و انگلیسی و طراحی جدید تندیس كهربایی خوارزمی از دیگر ویژگی های این دوره از جشنواره است.
جشنواره بین المللی خوارزمی همه ساله به همت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و به منظور شناسایی، معرفی و حمایت از مبتكران، فناوران و دانش پژوهان برجسته در پژوهش های كاربردی، بنیادی، توسعه ای و نوآوری علمی برگزار می شود.
علمی** 9340** 1055
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۵
تهران- ایرنا- آیین اختتامیه سی و دومین جشنواره بینالمللی خوارزمی به منظور معرفی و تجلیل از برگزیدگان داخلی و خارجی در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی آغاز شد.