پكن- ایرنا- «اجلاس كنگره ملی خلق» بزرگترین رویداد سیاسی سال چین در شرایطی از امروز آغاز شد كه پكن با مشكلات زیادی از جمله جنگ تجاری، اختلافات بر سر دریای جنوبی و ادعای استقلال طلبی تجزیه طلبان تایوان روبرو است به همین دلیل نشست امسال كنگره با حساسیت های زیادی دنبال می شود.

به گزارش ایرنا اصولا اجلاس سالانه كنگره در كنار اجلاس كنفرانس مشورت سیاسی خلق چین كه به صورت مشترك در همین ایام برگزار می شود و به «دو نشست» شهرت دارد، خود را وقف رسیدگی به مسایل داخلی می كنند اما امسال با توجه به اختلافات فزاینده تجاری چین و آمریكا و همچنین اختلافات چین با كانادا و مشكلاتی كه برای شركت های چینی از جمله هواوی بوجود آمده است، آنها به ناچار باید به خیلی از تحولات بین المللی و داخلی توامان رسیدگی كنند.
افزون بر این نباید فراموش كرد كه نزدیك به یك سال از زمانی كه شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین محدودیت ریاست جمهوری 5 ساله را لغو كرد و خود را رهبر دائمی چین خواند، می گذرد از طرف دیگر حزب كمونیست به 70 سالگی حاكمیت خود بر چین نزدیك می شود این موضوعات برگزاری اجلاس كنگره را از حساسیت بیشتری برخوردار كرده است.
افزون بر اینها سایه اختلافات خارجی بر چین سنگینی می كند دریای جنوبی به محل حضور نظامیان آمریكایی و متحدانش تبدیل شده است، از سوی دیگر چین درگیر جنگ تجاری با واشنگتن است و همزمان سرمایه داران خارجی، بتدریج راه های خروج از چین و رفتن به سمت كشورهای خود و یا بازارهای جدید را بررسی می كنند و فشار تعرفه های آمریكا اقتصاد چین را متزلزل كرده است، از سوی دیگر تنش های هند و پاكستان ذهن همسایه آنها پكن را به خود مشغول كرده است.
مساله تایوان و برخورد با استقلال طلبان این منطقه در كنار مسایل دیگری مانند هجمه رسانه های غربی علیه پكن در مورد عدم رعایت حقوق مسلمانان اویغور از دیگر مسایلی است كه كنگره خلق چین با آن مواجه است و می تواند در 10 روز آینده به انها رسیدگی كند.
بر این اساس نزدیك به 3 هزار نماینده كنگره، روزهای سختی را در دهه اول ماه جاری میلادی در پیش خواهند داشت و مشخص نیست برای برون رفت از این بحران ها و بخصوص موضوع جنگ تجاری چه چاره اندیشی خواهند كرد.
شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین هم چند روز پس از شروع نشست سالانه كنگره به ایتالیا و فرانسه سفر خواهد كرد و پكن نیز در ماه می امسال، دومین نشست همكاری های بین المللی راه ابریشم را برگزار خواهد كرد.
همزمان چین خود را برای هفتادمین سالگرد تاسیس چین نو آماده می كند مسئولان چین نیز در تدارك برنامه سفرهای رییس جمهوری به ژاپن، كره شمالی و هند هستند نمایندگان كنگره باید در اندیشه حفظ ثبات كشور باشند كه به نظر می رسد مهمترین موضوع برای چین در آینده محسوب می شود.
پانگ جونگ اینگ از استادان دانشگاه اوشین در شرق چین می گوید ما باید هر اقدامی كه لازم است را برای حراست از ثبات كشور انجام دهیم و كنگره ملی و نمایندگان در نشست سالانه روی این مساله متمركز خواهند بود.
وی افزود: دیگر موضوع چین و آمریكا و اروپا و غیره به تنهایی نیست زیرا همه نگران تحولات داخلی خود هستند و برای چین مهمترین دیپلماسی این است كه ثبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را تضمین كند.
از سوی دیگر باید نگرانی های دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا هم برای نمایندگان كنگره (پارلمان) چین مورد توجه باشد آنها لازم می دانند درباره نقض حق مالكیت معنوی و انتقال اجباری فناوری خارجی به چین و همچنین سرمایه گذاری خارجی ها و عدالت در بازار تجارت، اظهار نظر كرده و قوانین جدید تنظیم كنند.
از ماه جولای سال قبل كه آمریكا تعرفه گذاری روی میلیاردها دلار از كالاهای چینی را آغاز كرد تاكنون كه رشد اقتصادی چین بتدریج رو به كاهش گذاشته است، اذهان مسئولان چین پایان دادن به این نبرد بوده است و حالا برگزاری اجلاس كنگره یكی از بهترین فرصت ها برای كمك به این فرایند نهایی است.
ما جینگ گانگ رییس موسسه مطالعات بین المللی چین می گوید كه روابط چین و آمریكا دیگر مانند گذشته نیست و فشارهای واشنگتن بر پكن مضاعف است.
وی می افزاید كه موضوع دیگر، فقط تجارت و یا جنگ تجاری و اقتصادی میان دو كشور نیست آمریكا از چین به عنوان یك رقیب راهبردی یاد می كند كه به هر صورت برای متوقف كردن آن تلاش می كند.
در كنار مسایل یاد شده موضوع راه ابریشم، نشست بین المللی جاده ابریشم در ماه می، موضوع اختلافات تجاری و اقتصادی با اروپا، ممانعت از فعالیت هواوی در كشورهای انگلیس، استرالیا، كانادا و نیوزیلند، مساله اویغورهای سین كیانگ، موضوع ریاست جمهوری تایوان در سال 2020 میلادی و نهایتا فشار فزاینده داخلی و خارجی از جمله موضوعاتی است كه نمایندگان كنگره ملی خلق چین روی آنها در اجلاس سال جاری میلادی متمركز خواهند شد.
همچنین طبق سنت سال های گذشته در این اجلاس گزارش كار دولت، گزارش كار دادستانی كل، گزارش دادگاه عالی خلق و گزارش بودجه دولت های محلی و مركزی و همچنین لایحه بودجه نظامی و دفاعی كشور استماع شده و به تصویب می رسد.
نشست افتتاحیه كنگره خلق چین صبح امروز سه شنبه در ساختمان كنگره واقع در مركز شهر پكن برگزار شد در این نشست علاوه بر سه هزار نماینده مجلس، سه هزار و 200 عضو كنفرانس مشورتی خلق در كنار صدها روزنامه نگار، نیروهای نظامی و دیپلمات های خارجی شركت داشتند.
سالن محل برگزاری اجلاس سالانه كنگره خلق چین ظرفیت 10 هزار نفر را دارد.
آساق**231**1904**