محمدرضا شفایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: نوشیدنی هایی مانند نوشابه حاوی مقادیر زیادی شكر یا شربت ذرت با فروكتوز بالا هستند و موجب تغییر متابولیسم، افزایش چربی بدن و افزایش اشتها می شوند.
وی اظهار داشت: سایر مواد موجود در نوشابه ها، طعم دهنده های مصنوعی و طبیعی هستند و اضافه كردن اسیدها مانند اسید سیتریك و اسید فسفریك به نوشابه ها طعم تندی می دهند و به عنوان نگهدارنده عمل می كنند.
این متخصص ادامه داد: بسیاری از این نوشابه ها حاوی كافئین هستند. كافئین لزوما زیان آور نیست ولی ماده ای محرك است كه می تواند بر هوشیاری و الگوی خواب كودكان تاثیر بگذارد.
وی تصریح كرد: كافئین می تواند سبب هیجان زدگی، عصبانیت یا گیجی به ویژه در كودكان شده، این ماده موجب سردرد نیز شود، متاسفانه در برچسب های غذایی، مقدار كافئین موجود در نوشابه ذكر نمی شود.
به گفته شفایی، نوشیدنی های شیرین شده با مقادیر كم، متوسط و بالای شربت فروكتوز باعث افزایش عوامل خطر بروز بیماری قلب و عروق می شود، حتی اگر فقط به مدت دو هفته مصرف شود.
وی افزود: گزارشهای موجود نشان می دهد خطر مرگ ناشی از بیماری های قلب و عروق كه اولین علت مرگ و میر در دنیاست با افزایش میزان مصرف قندهای افزودنی افزایش یافته است.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: اسید فسفریك موجود در نوشابههای گازدار باعث برداشتن یون كلسیم از استخوانها شده و پوكی استخوان را سبب میشود، مصرف زیاد نوشابه و دیگر نوشیدنیهای شیرین گازدار در دوران كودكی، خطر ابتلا به چاقی را نیز افزایش میدهد.
وی خاطرنشان كرد: افرادی كه بیش از حد از این نوشیدنیها استفاده میكنند، علاوه بر اضافه وزن در معرض افزایش فشارخون، دیرتر هضم شدن غذا، پوسیدگی دندان و پوكی استخوان میشوند، نوشابه به دلیل وجود رنگ، اسانس و قند مضرات زیادی برای مصرف كنندگان دارد.
شفایی توصیه كرد، به جای مصرف نوشیدنی های شیرین صنعتی از آب یا دوغ های كم نمك در وعده های غذایی مصرف شود و باید مصرف این نوشیدنی ها به یك لیوان در روز یا كمتر از آن برسد.
وی اظهار داشت: به جای مصرف نوشابه های معمولی از نوشابه های رژیمی استفاده شود، زیرا حاوی شكر افزوده نیستند و آب ساده بهترین گزینه برای رفع تشنگی است.
اجتمام *9022 * 3063
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
تهران - ایرنا- یك متخصص تغذیه گفت: نوشیدنی های شیرین 90 درصد آب گازدار دارند، و هیچ گونه ماده مغذی و ارزش غذایی برای بدن فراهم نمی كنند.