كرمانشاه- ايرنا- شتاب دهنده كارآفريني تيك كه از 2 سال گذشته فعاليت خود را در كرمانشاه آغاز كرده اكنون با كسب تجربه و با تخصصي شدن فعاليت هايش، گام بلندي را براي رفع بيكاري و ايجاد اشتغال در استان برداشته است.

به گزارش ايرنا؛ رئيس هيات مديره شركت نيروي غرب به عنوان سهام دار خصوصي مجموعه تيك روز سه شنبه در جريان بازديد اعضاي شوراي فناوري استان كرمانشاه از اين مجموعه، گفت: مفهوم شتابدهنده يك مفهوم نو است و سابقه ذهني چنداني نسبت به آن نداشتيم و احتمال شكست آن بيشتر بود چرا كه تجربه كافي در اين حوزه وجود نداشت.
داريوش بهادري افزود: در 2 سال فعاليت در شتابدهنده تيك، پارك علم و فناوري در كنار ما بود اما نقش بازرگاني نداشت و اين در حال است كه خود شتابدهنده به عنوان يك واحد بازرگاني محسوب مي شود و در كنار هزينه، درآمد را به دنبال خواهد داشت.
وي ادامه داد: با اين حال پارك براي ما يك دانشگاه بود كه مسير دشوار كار شتابدهنده را براي ما راحت تر كرد.
او با توجه به تخصصي شدن فعاليت شتابدهنده هاي بزرگ تصريح كرد: نظر به فعاليت نه چندان درآمدزاي 2 ساله شتابدهنده تيك، تصميم بر اين شد كه فعاليت خود را به سمت تخصصي شدن ببريم و از منتورهاي تخصصي استفاده كنيم چرا كه براي رسيدن به نقطه موفقيت بايد تخصصي عمل كرد.
وي اظهار داشت: پيشنهادي كه از مطالعات، تحقيقات و گفت و گوهاي بسيار با متخصصان به دست آمد، با توجه به نياز كشور و منطقه مشخص شد مزيت رقابتي منطقه و استان كرمانشاه، حوزه كشاورزي و به كارگيري ICT (آي سي تي)در آن است كه از آن تحت عنوان كشاورزي هوشمند و نقش هوشمند سازي در صنعت كشاورزي در كل ايران و سطح منطقه ياد مي شود.
وي صرفه جويي در آب و انرژي و بهره وري بالا را از جمله شاخصه هاي به كارگيري كشاورزي هوشمند برشمرد و گفت: نسبت به ديگر شهرهاي كشور، استان كرمانشاه در صنعت كشاورزي به سمت شكوفاتر شدن پيش مي رود.
وي عنوان كرد: برنامه آينده شتابدهنده كارآفريني تيك حوزه IoF (Internet of Food &Farm) خواهد بود كه حدودا از 10 روز قبل در همايشي تحت همين عنوان استارت آن زده شد.
بهادري همچنين گفت: اگر كشاورز بداند كه استفاده از كشاورزي هوشمند برايش ارزش افزوده خواهد داشت مسلما بيش از همه به استفاده از اين حوزه مشتاق خواهد شد و در اين ميان ما بايد بخش واسطه گري را محترم بشماريم چراكه با وجود آنها بخش فروش رونق مي گيرد و فروش سبب علاقه مندي به توليد مي شود.
مديرعامل شركت نيروي غرب نيز در اين جلسه گفت: پس از بازديدها و تحقيقات و جلسات متعدد با توجه به استراتژي كلان شتابدهنده كه منتج از بازار است تصميم بر تغيير در رويكرد شتابدهنده گرفته شد.
مريم حسيني افزود: ما تصميم گرفتيم تعريف ايده ها براساس نياز بازار صورت بگيرد و فعاليت استارتاپ هاي پذيرش شده در جهت تحقق حوزه IoF صورت بپذيرد و نيز پروژه به اين وسعت نبايد فقط منتهي به استان كرمانشاه باشد.
وي ادامه داد: چشم انداز آتي شتابدهنده به اين صورت است كه ايده ها در راستاي كشاورزي هوشمند پذيرفته خواهند شد و رويدادها و ايونت هاي مختلفي براي استان هاي ديگر نيز به زودي خواهيم داشت.
معاون پژوهشي سازمان جهاد دانشگاهي كشور نيز در اين نشست گفت: همواره كارهايي كه از سر عشق و علاقه و پشتكار صورت بگيرد به نتيجه مي رسد.
پورعامري، ادامه داد: افرادي كه نياز مردم را جزء حوزه مسئوليت اجتماعي خودشان بدانند كم هستند و شركت نيروي غرب از اين دسته شركت هاست كه نياز بازار را اولويت فعاليت خود قرار مي دهد.
وي افزود: كار نيروي غرب حوزه IT و ICT است و مزيت رقابتي استان كرمانشاه بحث كشاورزي است، وارد شدن در اين حوزه يك انتخاب هوشمندانه است.
پورعامري اظهار داشت: توليد محصولات سالم و استفاده از ميزان قابل اطمينان از سموم در محصولات كشاورزي از مسائل مورد اهميت در صنعت كشاورزي است.
وي تصريح كرد: فيلد كشاورزي هوشمند، كشاورزي كانتينري و اينترنت اشيا در كشاورزي چند سالي است در جهاد دانشگاهي در حال بررسي است و مباحث نرم افزاري اين حوزه را انجام مي دهد و مي توانيم كل كشور را به اين شبكه وصل كنيم و غذاي سالم و ارگانيك توليد كنيم و در اين حوزه مي توانيم كرمانشاه را به عنوان پايلوت بعدي به اين قضيه اضافه كنيم و بايد كشاورزان اين نكته را بدانند كه امروزه كشاورزي هوشمند يك انتخاب نيست بلكه يك نياز و اجبار است.
وي گفت: ما بايد به جاي پايش ايده هاي مختلف به بازار رجوع كنيم و بفهميم نياز و تقاضاي بازار چيست، خوشبختانه كشور ما در صنعت كشاورزي با توان روز دنيا فاصله زيادي ندارد و همين مساله فرصت مناسبي است براي پرداختن به ايده هاي مطرح شده در اين حوزه است.
وي براي مجموعه شتابدهنده تيك آرزوي موفقيت كرد و عنوان نمود: مجموعه جهاد دانشگاهي با داشتن 16 گروه پژوهشي ، 20 مركز خدمات تخصصي و 2 پژوهشگاه در سطح كشور آماده همكاري با شتابدهنده كارآفريني تيك در بحث تجاري سازي و بازار است..
رييس سازمان تجاري سازي جهاد دانشگاهي كشور نيز گفت: ما مجموعه مهندس بهادري و تيمشان را جهادگران بخش خصوصي مي دانيم.
بيجندي، افزود: آمار ارائه شده از شتابدهنده يك آمار قابل قبول براي مدت فعاليتش است، متاسفانه پارك ها با مراكز پژوهشي و مراكز شتابدهي ارتباط مناسبي ندارند اما در اينجا مي بينيم و خدا را شاكريم كه بخش خصوصي توانسته است با پارك يك همكاري مناسبي داشته باشد.
اصغري، رييس پژوهشكده فناوري اطلاعات كشور در ادامه اين جلسه گفت: تجربه در شتابدهنده هاي كشور نشان داده است كه با حداقل هزينه ها، بيشترين بازدهي ها را در پي دارد.
وي ادامه داد: مشكل عمده شركت هاي دانش بنيان بحث فروش است و بايد بدانند كسي در بازار براي آنها فرش قرمز پهن نكرده است.
وي اظهار داشت: بهترين محصولات گاهي در بخش بازار و قيمت گذاري نامناسب با شكست مواجه مي شوند.
اصغري عنوان كرد: امروزه نسل دوم شتابدهنده ها در حال شكل گيري هستند كه با سرعت عمل و شتابدهي در بحث فروش موجب شتاب در كسب و كارها و رونق آنها خواهند شد.
وي افزود: خود بازار را بايد يك تكنولوژي در نظر بگيريم و آن را دست كم نگيريم، بزرگترين بحث گلخانه هاي ايران بحث بازار است كه بايد راهكاري براي آن انديشيده شود.
خان احمدي، رئيس پارك علم و فناوري استان كرمانشاه هم گفت: متاسفانه تنها 12 درصد از محصولات فناورانه در بازار به فروش مي رسد و حوزه بازار طرح IoF را با چالش هاي زيادي مواجه خواهد كرد كه ما با بررسي هاي دقيق سعي در رفع اين موانع داريم.
3033/8066