نوشهر- ایرنا - سرپرست اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر اعلام كرد كه برای تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل ها در راستای قانون طرح تنفس جنگل ها در شمال كشور 500 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا ، عبدالرضا سنگاری روز سه شنبه در نشستی به مناسبت هفته منابع طبیعی با خبرنگاران گفت:‌ این میزان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی و به منظور تهیه این طرح به شكل مطالعاتی تفصیلی و نیمه تفصیلی یا به عبارتی آمایش پهنه بندی جنگل های منطقه اختصاص یافت.
قانون تنفس جنگل از اواخر سال 95 به اجرا گذاشته شد و بر اساس آن قرار است در پایان سال سوم اجرا، هرگونه بهره‌برداری تجاری و صنعتی از چوب جنگل های كشور ممنوع شود و دولت نیز مجاز به تمدید قراردادهای طرح های جنگل‌داری كه مدت اجرای آن به اتمام می‌رسد، نیست.
همچنین بر اساس این قانون، دولت مكلف است نسبت به اصلاح آن دسته از طرح های جنگل‌داری كه مدت اجرای آن تا پایان سال سوم اجرای قانون برنامه به اتمام نمی‌رسد، طبق ضوابط قانونی اقدام كند.
در عین حال در تبصره 2 این قانون نیز جمع‌آوری و بهره‌برداری با هدف بهداشت، حفاظت و پرورش جنگل از درختان پیر، خشك سرپا، افتاده، لاپی و آفت‌زده غیرقابل احیاء صرفاً با مجوز سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور مجاز شد.
سرپرست اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر گفت : قانون تنفس جنگل های شمال شاید با معایبی همراه باشد ولی مزیت های فراوانی دارد و اگر اجرا نمی شد در سال های آینده این عرصه ملی مورد تهدید قرار می گیرد و از بین می رفت.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از روند اجرای طرح های آبخیزداری در غرب مازندران ، خاطرنشان كرد: از مجموع حدود 700 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری كشور بیش از 14 میلیارد تومان آن در این زمینه سهم غرب مازندران است.
به گفته سرپرست اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر ، هم اكنون اجرای طرح های آبخیزداری تا آذر ماه سال گذشته حدود 94 درصد رشد فیزیكی داشته و مساحت اجرای این طرح ها در حدود 90 هزار هكتار انجام گرفته است .
سنگاری همچنین با اشاره به خشك شدن گونه های ارزشمند شمشاد در مناطقی از استان مازندران افزود: با توجه به افزایش دما و نیز آغاز فصل گردشگری و سفرهای نوروزی به این منطقه، احتمال آنكه با بی احتیاطی مسافران آتش سوزی در این رویشگاه های خشك شده رخ دهد چندان اتفاقی دور از انتظار نیست.
وی ابراز امیدواری كرد با برنامه ریزی های به عمل آمده كارگروهی در این زمینه شكل گرفته و این موضوع با جدیت در حال پی گیری است تا بتوان گونه های خشك شده را بزودی جمع آوری كرد.
سنگاری گفت: همچنین برای احیای رویشگاهای شمشاد آسیب دیده برنامه ریزی شده تا بتوان در سطح حدود هشت هزار و 500 هكتار كه به علت بیماری بلایت و آفت شب پره شمشاد از سال 95 تاكنون خسارت دیده نسبت به احیای آن اقدام كرد.
حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر با 313 هزار هكتار جنگل و 197هزار هكتار مرتع، از رامسر تا رُویان را پوشش می دهد.
7078/ 1602/1899