خبرگزاري آريا نيوز افغانستان روز سه شنبه نوشت ، محمد سرور دانش افزوده است خبرنگاران و رسانههاي كشور با چالشهاي امنيتي و اقتصادي روبرو هستند و در شرايط كنوني تهديدات به حدي بالا است كه حتي دولت و نهادهاي امنيتي نيز نميتوانند از خشونتهاي احتمالي عليه خبرنگاران جلوگيري كنند.
دانش در نشست معرفي طرح اطلاع رساني دولت كابل گفت ، آزادي بيان بنياد تمام ارزشها است، حمايت از آزادي بيان و ارزشهاي حقوق بشري تصميم جدي دولت است و آزادي بيان و رسانهها نبايد مورد معامله قرار بگيرند.
معاون رئيس جمهوري افغانستان همچنين عنوان كرده ، حكومت افغانستان از تداوم كار رسانههاي آزاد در كشور حمايت ميكند و بايد تداوم كار اين رسانهها تضمين شود.
سرور دانش افزود، قانون حق دسترسي به اطلاعات كشور بهترين قانون در سطح جهان شناخته مي شود و كميته مشترك ميان نهادهاي حامي خبرنگاران و حكومت مسئوليت دارد تا از حقوق خبرنگاران حمايت كند.
بر اساس گزارشها، در حال حاضر بيش از يك هزار و 700 رسانه شامل راديو، تلويزيون و نشريه در سراسر افغانستان فعاليت دارند اما با اين وجود هنوز افغانستان از جمله خطرناكترين امكان دنيا براي فعالان رسانه محسوب مي شود.
به گزارش كميته حمايت از خبرنگاران، در سال 2018 تعداد خبرنگاران كشته شده در حين وظيفه نسبت به سال قبل از آن با افزايش دو برابري همراه بود و بيشترين آمار كشته در ميان خبرنگاران در افغانستان به ثبت رسيده است.
بر اساس اين گزارش، از اول ژانويه تا 14 دسامبر سال 2018 ، 53 خبرنگار در حين وظيفه در سراسر جهان كشته شدند كه در اين بين 34 تن از روي عمد به قتل رسيدهاند.
طبق گزارش سالانه كميته حمايت از خبرنگاران، تعداد 13 خبرنگار در كشور افغانستان، 9 تن در سوريه و پنجتن در كشور هند در حين وظيفه در اين مدت به قتل رسيدهاند كه از سال 2011 تاكنون اين آمار بسيار بيسابقه است.
آساق**9473**1104**
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۵
تهران - ايرنا - معاون دوم رئيس جمهوري افغانستان گفت، دولت كابل و نهادهاي امنيتي توانايي جلوگيري خشونتها عليه خبرنگاران و رسانههاي كشور را ندارند.