اهواز - ايرنا - قائم مقام بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان گفت: سالانه حدود 30 هزار نفر، آموزش هاي لازم را براي پيشگيري و كنترل ديابت در شعبه هاي اين بنياد فرا مي گيرند.

به گزارش ايرنا مريم قاسمي روز سه شنبه در حاشيه نشست اين بنياد در تالار طوبي اهواز به خبرنگار ايرنا گفت: آموزش ها براي تمام شهروندان آزاد است و به صورت رايگان ارايه مي شود.
وي افزود: در شعبه تهران نيز سالانه سه تا چهار هزار نفر در خصوص پيشگيري و كنترل ديابت آموزش هاي لازم را فرا مي گيرند.
قاسمي ادامه داد: اين بنياد در سال 1384 فعاليت خود را آغاز كرد و از طريق همكاري با بهزيستي كشور و اخذ مجوز از اين نهاد فعاليت خود را انجام مي دهد.
مدير شعبه بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان در تهران افزود:هم اكنون شعبه هاي اين بنياد در مشهد ، تهران، البرز، رفسنجان، گرگان، بروجرد، خرم آباد و چناران (خراسان رضوي) فعال است و مجوز فعاليت به صورت بين المللي را دارد اما هنوز شعبه اي فعال نشده است.
وي با بيان اينكه آموزش از جمله برنامه هاي اصلي اين بنياد است گفت: اين بنياد سازمان مردم نهادي است كه در زمينه آموزش پيشرو است.
قاسمي افزود: از اهداف اصلي بنياد اين است كه در زمينه كنترل و پيشگيري از ديابت فعاليت كنيم چون عوارض زيادي از جمله قطع عضو، خاموشي كليه و نارسايي چشم را به همراه دارد.
قائم مقام بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان اضافه كرد: ارگان هاي مختلفي از جمله آموزش و پرورش، شهرداري ها و مساجد نيز با ما همكاري مي كنند.
وي ادامه داد: از ديگر شاخه هاي فعاليت بنياد، كمك به پيشبرد روند درماني بيماران و هدايت به سمت متخصصان است ولي در درمان مداخله نمي كنيم.
قاسمي بيان كرد:ارايه خدمات حمايتي به افراد مبتلا به ديابت و عضو بنياد داراي مشكلات اقتصادي از جمله ديگر برنامه هاي اين بنياد است.
قائم مقام بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان گفت: تمركز بيشتر بنياد بر كودكان ديابتي است و همه هزينه هاي درمان كودكان ديابتي عضو را در كنار ديگر خدمات از جمله كمك هاي تحصيلي ارايه مي كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد: در شعبه شهر اهواز نيز كه 6ماه است فعال شده در روستاها نيز فعاليت خود را آغاز كنيم.
قاسمي بيان كرد: هم اكنون 12 هزار نفر مبتلا به ديابت در كشور عضو اين بنياد هستند كه از اين تعداد يك هزار و 250 نفر كودك هستند.
قائم مقام بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان در خصوص دستاوردهاي اين بنياد گفت: نخستين سمن هستيم كه در خصوص ديابت و روزه داري در شهر مشهد برنامه اجرا كرديم و همچنين برنامه اي در خصوص ديابت و عوارض جنسي برگزار شد.
وي افزود: از آنجا كه برخي خانواده ها ديابت فرزندان خود را كتمان مي كنند و به مدارس و مهد كودك ها اطلاع نمي دهند در حال تلاش براي آموزش به آنها هستيم.
قاسمي توصيه كرد: تغذيه ارگانيك، روزانه 30 دقيقه پياده روي با قدم هاي تند و كنترل استرس در حد امكان در پيشگيري از ديابت موثر است.
وي افزود: پياده روي 60 تا 70 درصد در پيشگيري از ديابت موثر است و حتي براي بيماران مبتلا نيز اهميت دارد؛راه رفتن عادي براي خريد روزانه منزل تاثير مفيدي ندارد و بايد طبق اصول انجام شود.
رييس بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان شعبه خوزستان نيز گفت: با توجه به اينكه 85 درصد ديابتي ها در كشور از نوع 2 هستند غربالگري وشناسايي آغاز شده است.
علي غلامي افزود: آمار افراد مبتلا به ديابت در كشور در بين كارمندان، افراد با استرس شغلي و بي تحركي و داراي توده شكمي و به دليل مصرف غذاهاي فست فودي، رژيم غذايي بد و نامنظم بودن مصرف مواد غذايي روز به روز در حال افزايش است.
وي بيان كرد: در خوزستان بر اساس آمار شبكه بهداشت، در مجموع 47 هزار و 462 نفر از افراد مبتلا به ديابت هستند كه البته آمار واقعي بيشتر است.
غلامي ادامه داد: غربالگري و شناسايي، آموزش براي به روز شدن اطلاعات و آگاه شدن و جلوگيري از ارايه درمان هاي غلط ، هدايت به سمت پزشكان متخصص طرف قرارداد كه براي افراد بي بضاعت رايگان و براي افراد كم بضاعت تا 50 درصد تخفيف درماني دارد از جمله اهداف بنياد است.
وي بيان كرد:همچنين اين بنياد،كميته مردمي تشكيل داده و افراد با سابقه و با تجربه درماني را جمع كرده تا افراد بي بضاعت را شناسايي، و سبد كالايي و دارويي رايگان در اختيار آنها قرار دهد.
وي گفت: آرزوي ما در بنياد اين است كه هيچ فرد خوزستاني بي اطلاع از ديابت و عوارض آن نباشد و به راه هايي كه استاندارد درماني ندارند روي نياورد.
غلامي توصيه كرد: براي پيشگيري از ديابت، بايد كنترل وزن، پياده روي و رژيم غذايي منظم زير نظر متخصص تغذيه داشته باشيد و پرخوري و زياده روي نكنيد.
نشست بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان با هدف معرفي اهداف و توسعه خدمات به بيماران ديابتي در تالار طوبي اهواز برگزار شد.
3004/ 6037