به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود واعظی سه شنبه شب در نشستی با فعالان اقتصادی گیلان در آستانه سفر رئیس جمهوری افزود: میراث اقتصاد دولتی به دولتهای بعد از انقلاب رسیده و بزرگترین گرفتاری ما این است كه كسانی كه تصمیم گیر هستند، اكنون رها كرده اند و كسانی كه مجری هستند، قدرت و اقتدار خود را در امضاهای طلایی و تصدیگری میبینند.
وی اظهار كرد: برای اصلاح این رویه تلاش بسیاری شده و رئیس جمهوری همواره در جلسات تاكید میكند كه با همفكری بخش خصوصی می توانیم سیاستگذاری درستی انجام دهیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به اقدامات برای واگذاری بنگاههای دولتی در حیطه قانون و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت بخش خصوصی در عرصه های داخلی، منطقه ای و بین المللی گفت: دولت در تلاش است تا راه صادرات باز ، روابط بانكی را اصلاح كرده و روابط با كشورهای اروپایی و آسیایی و منطقه را بهبود ببخشد.
واعظی با یادآوری دشواری های این حوزه قبل از سال 92 ادامه داد: مشكلات زیادی در بخش های مختلف داشتیم اما با استقرار دولت یازدهم و تلاشهای انجام شده، فضا باز و اعتمادسازی بین همسایگان برقرار شد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به پیشینه و موقعیت گیلان گفت: هر آنچه در این استان سرمایهگذاری انجام داده و راه را برای ارتباط با كشورهای قفقاز و روسیه هموار كنیم، كشور سود می برد.
واعظی صادرات به روسیه و كشورهای همسود (CIS) به دلیل موقعیت جغرافیایی گیلان و همچنین اتصال ریلی در آستارا و حمل و نقل دریایی را مزیت برای صادركنندگان دانست و بر ضرورت چابك بودن دولت تاكید و اضافه كرد: غیر از بخش های امنیتی و آنچه كه بر اساس قانون اساسی بر عهده حاكمیت و دولت است؛ اموری كه مردم و بخش خصوصی می توانند از عهده آن برآیند، بایستی واگذار شود.
وی با اشاره به تلاش های دولت در چهار سال اول ریاست جمهوری دكتر روحانی گفت: مقایسه قبل از سال 92 و بعد از آن به ویژه اواخر دولت یازدهم نشان میدهد كه تا قبل از روی كار آمدن رئیس جمهوری جدید آمریكا، فضا باز و اعتمادسازی بین همسایگان و كشورهای دیگر برقرار شده بود اما با اتفاقی روبرو شدیم كه ارتباطی به داخل ایران و ربطی به دولت نداشت.
واعظی به خروج دولت آمریكا از بسیاری پیمان های بین المللی و نه فقط برجام اشاره و خاطرنشان كرد: برجام، دستاورد مهم و بزرگی برای كشور است و ما توانستیم با مذاكرات فشرده، زنجیره تحریمها كه دست و پای اقتصاد ایران را بسته بود، یكی پس از دیگری باز كنیم و روابطمان را با كشورهای دنیا عادی سازی و این تصور كه ایران را به عنوان تهدید تلقی می كردند، برداشتیم.
وی با اشاره به رویدادهای پس از ریاست جمهوری ترامپ، به تعبیر رهبر معظم انقلاب از شرایط پیش رو كه نام جنگ اقتصادی بر آن نهادند، اشاره كرد و گفت: همه تلاش ما این است كه بتوانیم تجارت مان را تسهیل و موانع را برطرف كنیم و این مشكلات فقط گریبانگیر بخش خصوصی نیست و دولت بیشتر ضرر میكند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری بیان داشت: اكنون ما و شما در ارتباط با مشكلات همه در یك قایق و دچار یك سرنوشت هستیم و معتقدیم بایستی بخش خصوصی و دولت با هم كار كنند تا بتوانیم راهكاری پیدا كنیم تا بخش خصوصی شكوفا شود.
وی با تصریح اینكه تصمیمات را ما تغییر نمی دهیم ولی شرایطی كه بر ما تحمیل میشود مجبور به تغییر هستیم، ادامه داد: بایستی همانطور كه در زمان جنگ خود را با شرایط تنظیم میكردیم امروز نیز این عمل را انجام دهیم.
واعظی با اشاره برخورداری گیلان از ظرفیت بازار روسیه برای صادرات افزود: در تلاش هستیم خط ریلی از رشت به سمت انزلی و آستارا كشیده شود و با سرعت تلاش میكنیم كه عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی در خاتمه سخنانش صدور اجرائیه از سوی بانكها برای فعالان بخش خصوصی را در شرایط كنونی نادرست خواند و گفت: اكنون كه از سوی دولت آمریكا تحریم شده ایم، نباید تحریم دیگری به بخش خصوصی وارد كنیم؛ بیكاری یك نفر شاغل و اشتغالزایی یك نفر بیكار، برای ما مهم است و اگر اصناف میتوانند فرصت های شغلی به وجود بیاورند، دولت حتما حمایت میكند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری سه شنبه شب با شماری از فعالان سیاسی استان نیز دیدار داشت.
به گزارش ایرنا رئیس جمهوری، جمعی از وزیران و اعضای هیأت دولت امروز و فردا (چهارشنبه و پنجشنبه) میهمان گیلانی ها هستند و نخستین برنامه دكتر روحانی حضور در جمع مردم استان و سخنرانی در ورزشگاه شهر لاهیجان است.
رئیس جمهوری پیش از این نیز در اواخر فروردین ماه سال 94 در پانزدهمین سفر استانی خود و نیز اوایل فروردین ماه سال 96 برای بهره برداری از چندین پروژه مهم عمرانی و صنعتی، به گیلان سفر كرده بود.
7296/2007
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۳
رشت - ایرنا - رئیس دفتر رئیس جمهوری با تاكید بر اینكه دولت رقیب بخش خصوصی نیست، گفت:دولت نمی پذیرد تصدیگری، بنگاه داری و همزمان سیاست گذاری كند و اینجاست كه بخش خصوصی معنا پیدا میكند.