به گزارش ايرنا، رسانه هاي پاكستاني روز چهارشنبه گزارش دادند، 'عارف احمد خان' هشدار داد كه اگر اين كشور به توصيه هاي اف اي تي اف عمل نكند به احتمال زياد با تحريم هاي اقتصادي مواجه مي شود.
وي تاكيد كرد پاكستان بايد در راستاي عمل به تعهدات مربوط به اف اي تي اف اقدامات سختگيرانه خود (عليه سازمان هاي ممنوعه و جلوگيري از تامين مالي عناصر تروريستي) را افزايش دهد.
اين مقام دولتي پاكستان با ابراز نگراني نسبت به احتمال اعمال تحريم هاي اقتصادي عليه اين كشور در صورت ناديده گرفتن توصيه هاي اف اي تي اف، گفت ما مجبوريم عليه سازمان هاي ممنوعه اقدام كنيم.
شايان ذكر است كه در نشست اعضاي گروه بين الامللي بازنگري زير مجموعه اف اي تي اف ديماه امسال در پاريس تشكيل جلسه داد و اين نهاد نسبت به اقدامات پاكستان عدم اطمينان نشان داد.
مسئولان اف اي تي اف با ابراز نگراني نسبت به آنچه كه آنان عدم توانائي مسئولان پاكستاني براي برخورد با سازمان هاي ممنوعه عنوان كردند، از اسلام آباد خواستند تا ارديبهشت سال آينده اقدامات خود در راستاي اجراي توصيه هاي اف اي تي اف را تسريع كند.
وب سايت روزنامه انگليسي زبان 'داون' پاكستان گزارش داد قرار شد مسئولان اف اي تي اف در خردادماه سال آينده اقدامات پاكستان را دوباره بررسي كنند و علاوه بر اين نشست هاي دوجانبه نيز در اين خصوص با طرف پاكستاني برگزار خواهد شد.
گروه ويژه اقدام مالي (اف اي تي اف) سوم اسفند امسال در بيانيه جديد خود در ارتباط با قوانين مبارزه با پولشويي به پاكستان درباره احتمال قرار گرفتن در فهرست سياه و به كره شمالي درباره تعلل در رفع و رجوع فوري كاستي ها هشدار داد.
گروه ويژه اقدام مالي در مورد مبارزه با پولشويي 40 توصيه و در مورد تامين مالي تروريسم 9 توصيه دارد كه براساس آنها كشورهاي مختلف را بررسي و رده بندي مي كند.
توصيه هاي اين نهاد مي تواند از طريق وضع قوانين داخلي توسط كشورها، به اجرا در بيايد و زمينه هاي پولشويي و تامين مالي تروريسم را كاهش دهد.
نام پاكستان در سال هاي 2012 تا 2015 بر اساس گزارش گروه بازنگري همكاري هاي بين المللي (ICRG) در ليست خاكستري گروه ويژه اقدام مالي قرار گرفت.
گروه ويژه اقدام مالي اوايل سال 2018، مجددا پاكستان را در «فهرست خاكستري» خود قرار داد اما قبل از اين كه رتبه اين كشور به پايين تر سقوط كند به اسلام آباد فرصت داد تا اقداماتي را انجام دهد.
گروه ويژه اقدام مالي از پاكستان خواسته است اگر مي خواهد از اين ليست خارج شود تا ماه مه 2019 به سرعت در جهت تامين خواسته هاي اين گروه گام بردارد.
به پاكستان تا سپتامبر 2019 مهلت داده شده تا شروط گروه ويژه اقدام مالي را تامين كند و در غير اين صورت ممكن است در «فهرست سياه» اين سازمان قرار گيرد.
گروه ويژه اقدام مالي همواره يك ليست سياه از كشورهايي كه مقررات مالي و پولشويي نگران كنندهاي دارند منتشر ميكنند. اثر قرارگيري در فهرست سياه قابل توجه است و با وجود اين كه بر اساس حقوق بين الملل، فهرست سياه گروه ويژه اقدام مالي هيچگونه تحريم رسمي را با خود به همراه ندارد، در واقعيت كشوري كه در اين فهرست سياه قرار مي گيرد، اغلب خود را در معرض فشار شديد مالي ميبيند.
پاكستان پيش تر در تلاش براي خارج شدن از فهرست خاكستري گروه ويژه اقدام مالي، گزارشي از ارزيابي ريسك تأمين مالي تروريسم را به گروه ويژه اقدام مالي فرستاد كه در اين گزارش منابع داخلي و خارجي كه احتمال حمايت مالي از فعاليتهاي تروريستي دارند شناسايي شده است.
پاكستان در سال 1997 قانون داخلي مقابله با تروريسم و در سال 2010 قانون مقابله با پولشويي را تصويب كرد. از سال 2000 به گروه آسيا-اقيانوسيه در گروه ويژه اقدام مالي پيوست كه به 'اي پي جي' (APG) شناخته ميشود. در فوريه 2008 همزمان با ايران در نشست و گروه ويژه اقدام مالي مورد خطاب قرار گرفت و از اين كشور خواسته شد تا بار ديگر خود را با توصيههاي چهلگانه تطابق دهد. يك سال و نيم بعد در 2009 از اين كشور به دليل همكاريهاي انجام شده تقدير شد، اما در سال 2012 در فهرست خاكستري گروه ويژه اقدام مالي قرار گرفت و تا سه سال در آن ماند.
آساق*274**1663**
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۱
اسلام آباد - ايرنا - معاون وزارت دارايي پاكستان هشدار داد كه اگر اين كشور به تعهدات خود مربوط به گروه ويژه اقدام مالي (FATF) عمل نكند با خطر اعمال تحريم روبرو خواهد شد.