تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۹

شاهرود- ایرنا- كمبود امكانات و زیر ساخت ها در میامی باعث شد كه جزو 31 شهرستان اولویت دار توسعه پایدار در كشور معرفی و ضرورت شتاب در توسعه آن افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، این شهرستان با حدود 40 هزار نفر جمعیت در فاصله 250 كیلومتری سمنان واقع شده و زمینه های توسعه را با توجه به فرصت ها و برنامه هایی همچون آثارگردشگری، معادن غنی و اراضی زراعی و باغی با محصولات گوناگون دارد.
میامی با وجود ظرفیت های ویژه درحوزه گردشگری، كشاورزی، صنعت و معدن تا رسیدن به توسعه پایدار و رفع محرومیت راه طولانی درپیش دارد.
میامی با وسعتی حدود هشت هزار و 350 كیلومتر سال 1390 به شهرستان ارتقا یافت اما هنوز زیرساخت های لازم برای ارتقای شاخص های زندگی ساكنان آن به طور كامل فراهم نشده است.

** قابلیت های شهرستان میامی
خط لوله 48 و 42 اینچ گاز سراسری كه در شهرستان میامی با یكدیگر تلاقی پیدا می كنند، می تواند زمینه ساخت صنایع پتروشیمی در مقیاس های كوچكتر را در این منطقه فراهم كند.
وجود شهرك صنعتی با زیرساخت های مناسب آب، برق ،گاز ،تلفن و قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیتی تهران - مشهد گام دیگری برای توسعه صنعت دراین شهرستان است.
وجود آب كافی و زمین های كشاورزی مستعد برای ایجاد گلخانه های صنعتی و دامداری های صنعتی دربرخی دهستان كلاته های شرقی وفرومد هم برای اشتغال و رفع بیكاری زمینه های بسیار مناسبی هستند.
روستای محمدآباد به عنوان مهدتولید پیراهن ، كه تولیدات این روستا در سایر مناطق استان و حتی كشور توزیع می شود، یكی دیگر از توانمندی های مردمان این خطه برای رونق هرچه بیشتر اقتصادی است.
قرار گرفتن این شهرستان در مجاورت مناطق زیست محیطی پارك ملی توران، پارك ملی گلستان و منطقه حفاظت شده حیات وحش خوش ییلاق و همچنین مناطق زیست محیطی این شهرستان هم برای جذب گردشگران طبیعی مقصدهای بسیار مناسبی هستند.
نزدیكی به فرودگاه بین المللی شاهرود یكی ازمزیت های مناسب برای حوزه گردشگری،صنعت و معدن این شهرستان می باشد وهمچنین وجود 2 ایستگاه توقف قطار مسافری تهران –مشهد می تواند محصولات معدنی و كشاورزی را از طریق ریل آهن انتقال دهد ، با توجه به پایین بودن قیمت حمل و نقل ریلی ایجاد یك سكوی حمل ونقل ضروری می باشد .

** میامی نقطه اتصال كریدور شمال - جنوب
وجود جاده های مواصلاتی در دست اقدام میامی – جاجرم به عنوان كریدور شمال از تركمنستان به جنوب ایران ،جاده میامی -جیلان از دیگر مزیت های این شهرستان هستند.

** معادن غنی میامی از دیگر مزیت ها برای توسعه است
معادن غنی اكسید كروم ، كنستانتره مس ، وجود 20 درصد معادن كرومیت كشور و 50 درصد مس استان و درصورت جلوگیری ازخام فروشی و ایجاد صنایع تبدیلی تحولات بسیاری را ایجاد خواهد كرد.
وجود آثار باستانی و چهار منطقه گردشگری ،غارهای نام نیك ،خرتوت و بزرگترین كاروانسرای ایران در جذب گردشگران نقش اثرگذاری دارند.
با این كه فقط گوشه هایی از مزیت های بسیار زیاد شهرستان میامی برشمرده شد، اما این شهرستان از محرومیت های بسیاری رنج می برد ، به طوری كه یكی از 31 شهرستان دارای اولویت كشور برای توسعه تعیین شده است.

** استانداران ناظر اجرای سند توسعه شهرستان های محروم
احمد ملایری سرپرست فرمانداری میامی در گفت و گو با ایرنا به سند توسعه كه نقش بسزایی برای توسعه میامی در پی خواهد داشت اشاره كرد و گفت: اهداف توسعه با مشاركت مردم و نهادهای حمایتی پیگیری و به صورت برنامه محور اجرا می شود.
وی تصریح كرد: باید تلاش شود از امكان بوجود آمده با برنامه ریزی و با مشاركت همه جانبه مردم و سرمایه گذاران در عرصه های مختلف ازجمله اقتصادی، گردشگری ،فرهنگی و اجتماعی بیشترین استفاده به عمل آید.
ملایری ظرفیت های فراوان شهرستان میامی درحوزه های گردشگری، صنعت، معدن و كشاورزی را یادآور شد و افزود: در این سند، توجه به بخش خاص نیست و ظرفیت های مختلف برای توسعه مورد نظر است.
وی با اشاره به روند اجرای سند توسعه شهرستان میامی گفت: برای تحقق توسعه شهرستان به صورت مستمر و دقیق نظارت و پیگیری می كنیم تا بتوانیم به اهداف تعیین شده برسیم.
سرپرست فرمانداری میامی تصریح كرد: با هماهنگی های انجام شده و ابلاغ وزیركشور تمام اختیارات به استانداران برای نظارت بر توسعه شهرستان ها ابلاغ شده و فرمانداران نیز آن را انجام می دهند.
به گزارش ایرنا، سند توسعه 31 شهرستان كمتر توسعه یافته كشور با حضور وزیر كشور 14 اسفند رونمایی شد.
شهرستان میامی با جمعیتی بیش از 40 هزار تن در شرق استان سمنان واقع است.
7357/6167/7408