تهران - ایرنا - «آن پترسون»، سفیر وقت آمریكا در پاكستان ، برای توجیه فروش جنگنده های F16 به اسلام آباد در سال 2008 میلادی گفته بود كه فروش این جنگنده فقط برای مقابله با تروریسم نیست ، بلكه در صورت درگیری آتی با هند، حالت بازدارندگی برای پاكستان ایجاد می كند.

روزنامه اكونومیك تایمز هند روز چهارشنبه با اشاره به پترسون به تاریخ 24 آوریل 2008 میلادی به واشنگتن كه در سایت «ویكی لیكس» افشا شده بود، می نویسد در توجیه آمده است كه این جنگنده پیشرفته با دادن زمان و فضای لازم به پاكستان به منظور به كارگیری یك سلاح متعارف، برای اسلام آباد در برابر درگیری آتی با هند حالت بازدارندگی ایجاد می كند.
گفته می شود، هند از دولت «دونالد ترامپ» خواسته است درباره این مساله كه آیا استفاده از F16 و موشك های میان برد هوا به هوا ناقض مفاد توافقنامه كاربر نهایی این جنگنده هست یا خیر؟ پاسخ دهد.
طبق اعلام نیروی هوایی هند، در جریان نبرد هوایی میان دهلی نو و اسلام آباد در هفته گذشته ، استفاده پاكستان از جنگنده آمریكایی و موشك میان برد هوا به هوا آن باعث سقوط جنگنده هندی شده است ؛ ادعایی كه از سوی پاكستان رد شده و هواپیمای «سوخو30» را عامل انهدام جنگنده هندی اعلام كرده است .
وزارت خارجه آمریكا هفته پیش اعلام كرد، واشنگتن به دنبال اطلاعات بیشتر درباره سوء استفاده احتمالی پاكستان از جنگنده های 'اف16' ساخت آمریكا در جریان درگیری با هند است.
پاكستان ضمن رد استفاده از جنگنده اف16، خبر سرنگون شدن یكی از هواپیماهایش توسط نیروی هوایی هند را تكذیب كرد.
آمریكا به عنوان بزرگ ترین فروشنده تجهیزات دفاعی در جهان، با خریداران، توافقنامه ای تحت عنوان نظارت و كنترل كاربر نهایی امضا می كند.
طبق اعلام سازمان امنیت و همكاری دفاعی پنتاگون، هدف فروش جنگنده های اف16، تقویت توانایی پاكستان برای مقابله با شورش و عملیات مقابله با تروریسم بود.
اسناد موجود نشان می دهد، آمریكا ده ها مورد محدودیت برای استفاده پاكستان از اف16 اعمال كرده است.
حمله انتحاری 14 فوریه (25 بهمن ماه) گروه تروریستی جیش محمد مستقر در پاكستان به نیروی نظامی هند در «پولواما» كشمیر و كشته شدن 41 نیروی نظامی هند، سبب شد هند حمله هوایی علیه پناهگاههای تروریست در محدوده كشمیر پاكستان انجام دهد كه این اقدام زمینه ساز درگیری در مرز دو كشور شد.
آساق**1088**1104**