به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال نیوز، مطالعات نشان میدهد باكتریهای موجود در سیستم گوارشی و به ویژه روده، نقش موثری بر سلامت كلی بدن دارند. تاثیر باكتریهای دهان و دندان بر سلامت به تازگی مورد توجه قرار گرفته و بر اساس این تحقیقات، بیماریهای لثه و تغییر باكتریوم دهان با بیماریهای قلبی، آلزایمر و اختلال تنفسی مرتبط است. همچنین یكی از مقالههایی كه به تازگی منتشر شده نشان میدهد باكتریهای دهان میتواند سرعت پیشرفت سرطان روده را تسریع و بیماری را تهاجمیتر كند.
مطالعات جدید نشان میدهد تعادل میكروبیوم دهان میتواند احتمال بروز بسیاری از بیماریها را كاهش دهد و زمانیكه این تعادل از بین میرود، خطر تشدید بسیاری از بیماریهای التهابی از قبیل بیماریهای روده، دیابت، آرتریت روماتوئید، چاقی و دیابت افزایش مییابد. در ادامه این تحقیقات آمده است تعادل میكروبیوم محیط دهان با تبدیل نیترات خوراكی به اكسید نیتریك، نقش مهمی بر كنترل فشار خون و سلامت قلب و عروق دارد. اكسید نیتریك یك مولكول سیگنالدهی است كه به تنظیم فشار خون طبیعی كمك میكند.
در ادامه این مطالعه آمده است كلرهگزیدین كه به عنوان یك ماده ضدعفونیكننده در دهانشویه قرار دارد، ممكن است باكتریهای تولیدكننده نیتریك اكسید را از نابود كند و باعث افزایش فشار خون شود.
فشار خون نیرویی است كه توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا كند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشكلات زیادی روبهرو میشود. به طور متوسط از بین هر سه فرد میانسال، یك نفر به این عارضه مبتلاست. فشار خون اصلیترین عامل بروز بیماریهای قلبی و بیماریهای قلبی - عروقی نیز مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.
نتایج این مطالعه در نشریه Frontiers in Cellular منتشر شده است.
علمی** 9259
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۱
تهران- ایرنا- مطالعات اخیر محققان دانشگاه بیلور در آمریكا نشان میدهد تركیبات ضدعفونیكننده موجود در دهانشویه، باكتریهای مفید دهان و دندان را از بین میبرد و میتواند منجر به افزایش فشار خون شود.