مشهد - ایرنا - رئیس سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی ایران گفت: 35 هزار كیلومتر از مناطق مختلف كشور درگیر پدیده گرد و غبار است.

علیرضا شهیدی عصر چهارشنبه در مراسم گشایش موزه پارك علوم زمین در مشهد افزود: در این راستا طرح هایی برای مقابله با پدیده گرد و غبار در استان خوزستان اجرا شده و در سال آینده نیز اقدامات لازم برای واكاوی علل بروز این پدیده در استان سیستان و بلوچستان نیز انجام می شود.
وی در ارتباط با پدیده فرونشست زمین نیز اظهار داشت: 300 دشت در 17 استان كشور با پدیده فرونشست روبرو شده اند و این مخاطره بر اثر برداشت بی رویه آب از ذخایر زیرزمینی بوجود آمده است.
وی گفت: هم اكنون عملیات آزادسازی پهنای اكتشافی در 2 هزار و 500 كیلومتر از مناطق امیدبخش معدنی در كشور در حال انجام است و این سازمان تجهیزاتی از جمله بالگرد برای عملیات اكتشافی به كار گرفته است.
شهیدی افزود: این سازمان پروژه های جدید دیگری از جمله در زمینه زمین شناسی دریایی دارد كه امید بسیار به موفقیت در این پروژه است.
زمین ‌شناسی دریایی یا اقیانوس‌ نگاری زمین‌ شناختی مطالعه تاریخ و ساختار بستر اقیانوس ‌هاست كه به بررسی ژئوفیزیك، زمین‌ شیمی، رسوب‌ شناسی و دیرینه ‌شناسی بستر دریا و نواحی ساحلی می‌ پردازد.

* فقر اكتشافات مانع بهره برداری مناسب از معادن شده است
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: فقر عملیات اكتشافی در حوزه ذخایر معدنی مانع از بهره برداری مناسب از معادن شده است.
علیرضا رزم حسینی افزود: فرصت های بسیار برای ایجاد ارزش افزوده در حوزه اكتشافات معدنی وجود دارد اما تاكنون نتوانسته ایم از این فرصت برای بهره برداری مناسب استفاده كنیم.
وی با اشاره به وجود حدود 800 معدن و صنایع معدنی مرتبط بویژه فولاد در خراسان رضوی اظهار داشت: دستگاه های اجرایی در حوزه معدن و صنایع معدنی موظف شده اند مسئولیت های اجتماعی خود را نیز انجام دهند تا همه مردم بتوانند از معادن و صنایع معدنی بهره مند شوند.
وی گفت: صرف اینكه عملیات استخراج ذخایر معدنی صورت گیرد، كافی نیست و باید در كنار آن به حفظ مسائل زیست محیطی و همچنین توانمند سازی ساكنین پیرامون منطقه معدنی توجه شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: توجه به مسائل مربوط به سلامت جامعه در حوزه معدن و عوامل وابسته به آن از اقدامات ارزشمندی است كه می تواند به رفع مشكلات مردمی كه پیرامون معادن زندگی می كنند، بیانجامد.
وی با اشاره به ظرفیت های حوزه میراث فرهنگی نیز اظهار داشت: در این حوزه نیز نتوانسته ایم سیاست های مناسبی اتخاذ و در جامعه پیاده كنیم كه از جمله غفلت ها در این حوزه ساخت موزه هایی مانند موزه علوم زمین است.
وی گفت: با اتكا به منابع دولتی قادر به توسعه موزه ها در كشور نخواهیم بود لذا باید بخش خصوصی در حوزه ساخت موزه و نگهداری از میراث گرانبهای گذشتگان و همچنین حفظ منابع ارزشمند فرهنگی وارد عمل شود.
7489/ 8005 / 6053