عليرضا قامتي روز چهارشنبه در همايش تخصصي نقش سمنها در مشاركت اجتماعي افزود: دولت به پيشنهادات و فعاليت بخش خصوصي نيازمند است.
وي اظهار داشت: تشكل مردم نهاد به عنوان سمن هاي مشورتي نداريم اما شوراهاي مشورتي سمن ها در استان براي بهره گيري مديريت استان در حوزه هاي جوانان، بانوان و ديگر اقشار تشكيل شده است تا از نظرات اين تشكلها استفاده شود.
وي سمن ها را تشكلهاي غيرانتفاعي، غيرسياسي و نهادهاي مردم نهاد توصيف كرد و گفت: براي بهره گيري از ظرفيت سمن ها به ويژه در شهرستانها هنوز مصوبه قانوني براي حضور آنان در تركيب شوراي اداري وجود ندارد اما در صورتي كه از نظر قانوني امكان اين حضور محقق شود نماينده سمن ها خواهند توانست در شوراي اداري يا شوراهاي مرتبط با موضوعات فعاليت سمنها شركت كنند.
معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان رضوي نيز در اين همايش در باره وضعيت كودكان روزنامه فروش گفت: طرح روزنامه فروشي كودكان مربوط به 10 سال قبل است كه بر اساس آن افراد بالاي 15 سال و داراي مجوز قانوني كار در آن مشغول به كار بودند تا پس از 6 ماه كسب درآمد و رفع مشكل مالي جاي خود را به ديگر كودكان نيازمند اين موقعيت شغلي بدهند.
غلامحسين حقدادي افزود: اما اين طرح به دليل برخي آسيبها و اينكه كودكان در اين كار ثابت مانده و رسوب كردند با مشكل مواجه شد لذا طرح هاي ديگري برا ي توانمند سازي كودكان در اين سنين به كار گرفته شد و اين طرح لغو گرديد.
وي همچنين در باره ادعاي به كارگيري كودكان در برخي مشاغل توسط مسئولان برخي مراكز شبه خانواده گفت: فرزنداني كه در مراكز شبه خانواده هستند چون مي خواهند پس از سن 18 سالگي مستقل شوند مي توانند در ايام تعطيلات كارهايي در حد استاد شاگردي را فرابگيرند و تا همين حد مي توانند در مشاغل حضور پيدا كنند.
* 360 كودك بدسرپرست به خانواده ها سپرده شدند
حقدادي با تاكيد بر جايگاه برجسته خانواده در تربيت كودكان افزود: سياست سازمان بهزيستي از تشكيل مراكز شبه خانواده به تحويل كودكان بد سرپرست به خانواده ها تغيير كرده است و حتي الامكان كودكان را تحويل خانواده ها مي دهيم و سپردن آنان به مراكز شبه خانواده ديگر منسوخ شده است.
وي اظهار داشت: در حالي كه سال گذشته شمار كودكان بد سرپرست كه به خانواده ها سپرده شدند 200 نفر بود با اتخاذ رويكرد جديد در سال جاري اين تعداد به 360 نفر رسيده است.
وي همچنين به تشكيل 60 مركز مشاوره با رويكرد مذهبي در استان خراسان رضوي اشاره كرد و گفت: نهاد هايي همچون سازمان تبليغات اسلامي نيز مشاوره و كمكهايي در اين راستا به تشكلها و سازمانهاي مرتبط با مشاوره با رويكرد مذهبي ارائه مي دهند.
دبير همايش تخصصي نقش سمن ها در مشاركت اجتماعي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: اين همايش با مشاركت استانداري خراسان رضوي و با هدف ارايه آموزشهاي علمي در خصوص آسيبهاي فعاليت سازمانهاي مردم نهاد، ترويج خدمات اجتماعي، تسهيلگري و مهارتهاي اجتماعي و آشنايي با اصول مديريت و بيمه در سمنها برگزار شده است.
بهرام فروزنده فر افزود: نمايندگان و مديران عامل 370 سمن در خراسان رضوي و برخي سمن هاي ديگر از ساير استانها در اين همايش و نشست هاي آموزشي و تخصصي آن شركت كردند.
اين همايش يك روزه به همت انجمن توسعه سلامت مهر پارسي و بنياد بين المللي پيشگيري و كنترل ديابت ايرانيان و به ميزباني دانشگاه صنعتي سجاد مشهد برگزار شد.
بيش از يك هزار سازمان مردم نهاد در خراسان رضوي مجوز فعاليت دريافت كرده اند و حدود 200 سمن نيز در حال دريافت مجوز هستند.
سمنهاي حوزه آسيبهاي اجتماعي و خيريه بيشترين سهم را در مجموع 27 حوزه تعيين شده براي فعاليت سمنها به خود اختصاص داده اند.
3221 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۵
مشهد- ايرنا- سرپرست معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي گفت: نياز دولت به استفاده از ظرفيت سازمانهاي مردم نهاد و بخش مردمي موجب طرح پيشنهادي تشكيل سمنها در سال 1384 شد.