به گزارش ایرنا روزنامه ژاپن تودی روز پنجشنبه نوشت: این نشست روز چهارشنبه در واشنگتن و با حضور كنجی كاناسوگی، مدیركل اداره آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه ژاپن، استفان بیگن، نماینده ویژه آمریكا در امور كره شمالی و لی دو هون، نماینده ویژه كره جنوبی برای صلح و امنیت در شبه جزیره كره برگزار شد.
یك سخنگوی وزارت خارجه آمریكا در این مورد گفت: این مقامات درباره تلاش های مداوم و هماهنگ برای دستیابی به غیرهسته ای سازی نهایی و كاملا تایید شده كره شمالی گفت و گو كردند.
همزمان خبرگزاری یونهاپ كره جنوبی نیز اعلام كرد نمایندگان سه كشور در این نشست توافق كرده اند تا مذاكرات خود را در مورد كره شمالی كماكان ادامه دهند.
یك مقام ارشد وزارت خارجه كره جنوبی در این مورد به خبرنگاران گفت كانگ كیونگ وا وزیر خارجه كره جنوبی نیز به دنبال شكست نشست هانوی، با مایك پمپئو وزیر خارجه امریكا به صورت مستقیم دیدار خواهد كرد.
پدومین نشست سران میان كیم جونگ اون و دونالد ترامپ، رهبران كره شمالی و آمریكا روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (8 و 9 اسفند 97) در هانوی پایتخت ویتنام برگزار شد، اما این نشست به دلیل زیاده خواهی های دونالد ترامپ در برابر درخواست های منطقی كیم، شكست خورد و ترامپ نشست را نیمه كاره رها كرد.
ترامپ در كنفرانس خبری بعد از این نشست گفته بود كره شمالی خواستار حذف همه تحریم ها در ازای انحلال بخشی از تاسیسات هسته ای شده بود به همین دلیل توافق را امضا نكردیم.
اما 'ری یونگ هو' وزیر خارجه كره شمالی در مورد شكست این مذاكرات گفته بود ما در نشست سران فقط خواهان لغو تعدادی از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد بودیم كه در اقتصاد كشور و زندگی مردم اختلال ایجاد كرده اند و در مقابل، از بین بردن كامل تاسیسات هسته ای نیونگ بیون را پیشنهاد كردیم اما ترامپ آن را نپذیرفت.
رهبران دو كشور پیش از این در خرداد 97 در سنگاپور با یكدیگر دیدار كرده بودند نتیجه این نشست، توافقی مبهم در زمینه عاری سازی هسته ای شبه جزیره كره بود.
از آن زمان تاكنون با وجود آنكه كره شمالی یكی از سایت های هسته ای خود را نابود و از آزمایش هسته ای خودداری كرده، آمریكا تنها به توقف رزمایش های مشترك با كره جنوبی اكتفا كرده است.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶
پكن- ایرنا- نمایندگان ژاپن، ایالات متحده و كره جنوبی در نشستی مشترك ضمن گفت و گو در مورد ضرورت غیر هسته ای سازی كره شمالی، خواستار یافتن راهی برای بازگشت پیونگ یانگ به مذاكرات هسته ای شدند.