تهران- ایرنا- رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ایران سالیانه 25 میلیون دلار دارو و تجهیزات پزشكی به كشور عراق صادر می كند و ظرفیت افزایش صادرات را تا مرز 200 میلیون دلار در این بازار دارد.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، مهدی پیرصالحی روز پنجشنبه در نشست مشتركی كه با حضور وزیر بهداشت و وزیر تجارت كشورعراق برگزار شد، در خصوص ثبت داروها و تجهیزات پزشكی ایرانی در این كشور افزود: به رغم تفاهم نامه هایی كه از قبل، بین وزارت بهداشت دو كشور منعقد شده است، متاسفانه فرآیند ثبت داروهای ایرانی در عراق هنوز هم با سرعت قابل قبول صورت نمی گیرد. امروزه بیش از 120 داروی ایرانی در این فرآیند وجود دارد، اما فقط فرآیند ثبت 20 قلم دارو تكمیل شده است.
وی ادامه داد: تصور می شود، با حضور دارو‌های ایرانی در بازار عراق، این كشور می تواند به میزان 50 درصد صرفه‌ جویی ارزی در واردات داروها داشته باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه كرد: ایران در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی پیشرفت‌ های قابل توجهی داشته است و ما تصور می كنیم، در زمینه آرایشی و بهداشتی نیز امكانات مطلوبی را برای همكاری مشترك بین دو كشور داشته باشیم. به طوری كه در حال حاضر حدود 80 میلیون دلار محصولات آرایشی و بهداشتی به كشور عراق صادر می ‌شود.
پیرصالحی توضیح داد: شركت‌ های ما می‌ توانند تكنولوژی خود را به كشور عراق منتقل كنند و ما انتظار داریم در چنین شرایطی كه ایران دچار تحریم شده است، كشور عراق نیز در زمینه انتقال پول به كشور‌های اروپایی، برای خرید دارو و تجهیزات پزشكی، به ما كمك كند.
وی خاطرنشان كرد: دارو و تجهیزات پزشكی جزو اقلام بشردوستانه محسوب شده و نباید تحریم‌ ها روی این اقلام اعمال شوند، اما متاسفانه تحریم ‌های آمریكا بر حوزه دارو و تجهیزات پزشكی تاثیر منفی گذاشته و باعث ایجاد مشكلاتی برای كشور ما شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به منابع ارزی ایران در كشور عراق، می‌ توان از این پول برای خرید دارو و تجهیزات پزشكی از كشور‌های اروپایی استفاده كرد.
وی تاكید كرد: با توجه به ایجاد زمینه‌ های همكاری بین دو كشور در زمینه غذا، می ‌توان با راه ‌اندازی آزمایشگاه‌ های مشترك مرزی، واردات و صادرات مواد غذایی بین دو كشور را تسهیل كرد؛ چراكه فرآیندهای آزمایشات بسیار زمان بر بوده و در موادغذایی به علت مدت مصرف كوتاه مدت آنها، این فرآیند نمی تواند طولانی باشد، بنابراین راه اندازی آزمایشگاه های مرزی ضرورت دارد. امید است، در سفر آینده رئیس جمهوری ایران و تیم همراه به كشور عراق، تفاهمنامه های خوبی با كشور عراق منعقد شده و سریع تر اجرایی شود.
وزیر تجارت عراق هم در این دیدار گفت: كشور عراق علاقه مند است كه نه تنها در حوزه سلامت، بلكه در سایر حوزه ها، عمق روابط با كشور ایران را گسترش دهد.
دكتر محمد هاشم عبدالمجید العانی در سفر به ایران و در نشست مشترك با دكتر نمكی، وزیر بهداشت كشورمان، اظهار داشت: از وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران و سایر دوستان مان در ایران، برای استقبال گرم شان، تشكر می كنم.
وی افزود: موضع گیری های ایران در عراق و پشتیبانی های آنها، مخصوصا در مقابله با داعش و گروهك های تروریستی، بر همه واضح و مبرهن است، ایران در آن شرایط كنار ما ایستاد. بنابراین عراق نیز با جدیت تمام درصدد است تا برای مقابله با تحریم های اخیر، در كنار ایران بوده و كمك كند.
وزیر تجارت عراق با بیان اینكه در نظرداریم تا در راستای همراهی كشور ایران در مقابله با شرایط تحریم، راه حل هایمان را در كمیسیون مشترك بین دو كشور بیان كنیم، تصریح كرد: امیدوارم بتوانیم این مرحله سخت تحریم را نیز پشت سر بگذاریم، چراكه ایران همسایه عزیزی برای كشور عراق محسوب می شود، از طرفی، عراق بزرگ ترین خط مرزی را با كشور ایران دارد، بنابراین نسبت به سایر كشورهای همسایه، تبادلات و همكاری های بیشتری بین دو كشور وجود خواهد داشت.
العانی در خصوص تولید دارو در ایران، خاطرنشان كرد: عراق از این موضوع كه ایران به پیشرفت های زیادی در حوزه تولید دارو نائل شده، مطلع است و درحال حاضر نیز در این زمینه همكاری های زیادی بین این دو كشور برقرار است، اطمینان دارم وزارت بهداشت عراق تمام تلاش خود را خواهد كرد تا این همكاری ها را گسترش دهد.
وی تصریح كرد: وزرات بهداشت عراق در زمینه تولید دارو استانداردهایی بالایی را درخواست می كند و این موضوع در صنعت تولید دارو در عراق تاثیر گذاشته است. البته در تلاش هستیم تا با وزارت بهداشت عراق، در مورد استانداردها و مشخصات فنی دارو به توافقات منطقی برسیم.
وزیر تجارت عراق با بیان اینكه درصدد هستیم تا از پیشرفت های ایران در زمینه تولید دارو بهره ببریم، عنوان كرد: البته در حال حاضر نیز در این زمینه همكاری هایی شكل گرفته است.
وی گفت: ایران در زمینه تكنولوژی و پیشرفت علمی به موفقیت های قابل توجهی دست یافته و كشور عراق نیز علاقه مند است كه نه تنها در حوزه سلامت، بلكه در سایر حوزه ها، عمق روابط با ایران را گسترش دهد.
العانی در پایان به تشكیل كمیسیون مشترك بین دو كشور اشاره كرد و افزود: هدف از تشكیل این كمیسیون مشترك، آن است كه طی هماهنگی با طرف ایرانی، به توافقات قابل قبولی برسیم تا موضوعات مطروحه در حضور رئیس جمهوری ایران در سفر آینده به كشور عراق، موضوعات خوب و موثری باشد.
اجتمام**7029*1834