بلگراد-ايرنا- پارلمان كوزوو با تصويب راهبردي سياسي در مذاكرات عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا ، تنش هاي موجود با صربستان را عميق تر كرد.

به گزارش شامگاه پنجشنبه ايرنا از پايگاه هاي اينترنتي بالكان، 'فاتمير ليماي' سرگروه تيم مذاكره كننده كوزوو در مذاكرات با صربستان خطاب به نمايندگان مجلس كوزوو هدف مهم و اساسي از تصويب راهبرد سياسي پريشتينا در مذاكرات با صربستان را به رسميت شناختن كوزوو از سوي بلگراد و عضويت اين كشور در اتحاديه اروپا و سازمان ملل متحد خواند.
وي همچنين ضمن آمادگي كوزوو براي ادامه مذاكرات با صربستان در حل وفصل مساله كوزوو گفت: اكنون تمامي راه ها براي مذاكرات با بلگراد در بروكسل فراهم است.
'آلكساندر ووچيچ ' رئيس جمهوري صربستان پس از تصويب راهبرد كوزوو براي مذاكرات نشست شوراي امنيت ملي صربستان در بلگراد را براي روز جمعه ( 8 مارس / 17 اسفند) اعلام كرد.
صربستان، كوزوو را استان جنوبي خود مي داند و تحت هيچ شرايطي حاضر نيست كه آن را به عنوان كشوري مستقل به رسميت بشناسد و در اين راستا تحليلگران سياسي تصويب راهبرد دولت پريشتينا براي مذاكرات با صربستان را مانند اعلام غيررسمي جنگ تصور مي كنند.
تاكنون از طرف صربستان چند گزينه براي حل مساله كوزوو از جمله اعطاي دولت خودمختار مطرح شده است.
اين درحاليست كه كوزوو بر اعلام استقلال خود در سال 2008 ميلادي پايبند است و صربستان نيز تنها بر روي حل و فصل مساله كوزوو در چارچوب قانون اساسي خود اصرار مي ورزد كه در آن، كوزوو بخشي از قلمرو اين كشور به شمار مي رود.
مذاكرات عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا براي حل مساله كوزوو در سال 2013 با ميانجيگري اتحاديه اروپا آغاز و نتيجه مطلوبي براي طرفين نداشته است.
پس از افزايش 100 درصدي ماليات بر كالاهاي وارداتي صربستان از سوي دولت كوزوو در دوم آذرماه سال جاري، اين مذاكرات متوقف شده است.
به دنبال تصميم حكومت كوزوو براي افزايش 100 درصدي ماليات بر كالاهاي صربستان، اتحاديه اروپا با اشاره به تشديد تنش روابط اقتصادي، تجاري و سياسي ميان صربستان و كوزوو، از بلگراد و پريشتينا خواست كه هرچه زودتر به اقدام هاي تحريك آميز پايان دهند و براي عادي سازي روابط اقتصادي، تجاري و سياسي گام بردارند.
از طرف ديگر، كشمكش هاي سياسي بين صربستان و كوزوو پس از عدم موفقيت كوزوو براي عضويت در سازمان پليس بين الملل (اينترپل) در سال گذشته ميلادي، تنش ها افزايش پيدا كرده و بروكسل در اين راستا طرفين را به ادامه مذاكرات براي رفع اختلافات فراخوانده است.
صربستان كه براساس قانون اساسي خود و قطعنامه 1244 شوراي امنيت سازمان ملل، كوزوو را استان جنوبي خود مي داند از هرگونه ابزار سياسي و حقوقي در ممانعت از عضويت كوزوو در سازمان هاي بين المللي استفاده مي كند.
به رغم مذاكرات متعددي كه بين بلگراد و پريشتينا به سرپرستي مقامات سياست خارجي اتحاديه اروپا در بروكسل برگزار شده، مواضع صربستان و كوزوو به يكديگر نزديك نشده و مرتب تنش هايي بين طرفين وجود داشته است.
كوزوو با حمايت بسياري از كشورهاي غربي به خصوص آمريكا و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا تلاش دارد كه با عضويت در نهادهاي بين المللي، بتواند اعلام استقلال خود را براي راه يافتن به سازمان ملل به عنوان عضو دائم به مرحله پايان برساند.
صربستان نيز با برخورداري از حمايت راسخ برخي از كشورها از جمله فدراسيون روسيه، چين و 5 عضو اتحاديه اروپا كه كوزوو را به عنوان كشوري مستقل به رسميت نشناخته اند از عضويت آن در سازمان هاي مانند سازمان ملل ممانعت مي كند.
كوزوو براساس قطعنامه 1244 شوراي امنيت سازمان ملل متحد از ژوئن سال 1999، تحت قيموميت هيأت غيرنظامي اين سازمان قرار گرفته و نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) موسوم به 'كي فور' براي تأمين امنيت در اين سرزمين مستقر شده اند.
پارلمان كوزوو در فوريه 2008 به طور يكجانبه استقلال اين بخش از صربستان را اعلام كرد؛ اما بلگراد با اعلام اين كه كوزوو، استان جنوبي صربستان است، اعلام يكجانبه استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل شدن سند استقلال كوزوو از راه هاي ديپلماتيك و صلح آميز است.
مقامات بلندپايه صربستان بارها تأكيد كرده اند كه حكومت اين كشور هرگز استقلال كوزوو را به رسميت نمي شناسد و دولت بلگراد هميشه در كنار صرب هاي اين سرزمين قرار دارد.
شبك**اروپام**436**1392