زاهدان - ايرنا - ورزش اصلي ترين و كم هزينه ترين راه براي حفظ تندرستي و سلامت افراد يك جامعه است و نگاه ويژه و تاثيرگذار به ايجاد و توسعه اماكن ورزشي عاملي مهم در پيشبرد آن به حساب مي آيد.

به گزارش ايرنا، ورزش علمي است زير شاخه سلامت و تندرستي، شاخه اي كه پيوند يافته و اثبات كننده اثر توانبخشي و بهسازي جسمي و رواني افراد يك جامعه است.
ورزش از جمله عواملي است كه همواره در سلامت جسم و روح افراد نقش و تاثير زياد دارد، سلامتي كه نبود آن مشكلات بسياري به وجود مي آورد.
امروزه اگر فعاليت هاي ورزشي همچون ساير برنامه هاي زندگي در خانه و خانواده گنجانده شود نقش آن در تامين سلامت هر خانواده مي تواند بسيار موثر باشد.
بسياري بر اين باورند كه فراهم كردن زير ساخت هاي لازم و امكانات مناسب ورزشي توسط دولت و بخش خصوصي، و انجام فعاليت هاي رسانه اي و فرهنگي براي تشويق مردم بويژه جوانان و نوجوانان به ورود به اين عرصه بسيار مهم است عواملي كه به هيچ عنوان انكار ناپذير نيست اما علاقه و توجه خود فرد اصلي ترين و مهمترين هدف است.

** نقش ورزش در جلوگيري از بيماري ها
كارشناس و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: ورزش علمي ترين، ساده ترين و ارزان ترين راه درمان بسياري از امراض از جمله بيماري هاي قلبي و عروقي است و موجب بهبود عملكرد قلب مي شود.
علي محمدي افزود: ورزش باعث كاهش فشار خون و كلسترول بد مي شود و از بسته شدن شريان ها جلوگيري مي كند.
وي تصريح كرد: يكي از اثرات ورزش منظم كاهش وزن است كه خود كليد حل بسياري از بيماري هاست، در بيشتر اسناد پزشكي پياده روي روزانه به مدت 30 دقيقه توصيه شده است و نيازي به حركات سخت ورزشي نيست.
محمدي به ديگر خواص ورزش اشاره كرد و افزود: ورزش كردن در فضاي باز باعث جذب ويتامين D مورد نياز بدن مي شود و از بروز پوكي استخوان به ويژه در افراد مسن جلوگيري مي كند و باعث ترشح هورمون هاي نفرين، دوپامين، سروتونين و اندروفين مي شود كه عامل اصلي شادي، كاهش استرس و ضد افسردگي است.

ورزش سيستم ايمني بدن را افزايش داده و در مقابل بسياري از بيماري ها واكسينه مي كند، ورزش باعث افزايش حافظه و قدرت يادگيري مي شود كه براي دانش آموزان بسيار مفيد است، هنگام حركات ورزشي ميزان جريان خون افزايش پيدا مي كند لذا از انسداد عروق در بدن جلوگيري مي شود و احتمال بروز سكته را كم مي كند، ورزش منظم دشمن آرتروز و رماتيسم و مشكلات مفصلي است، ورزش عملكرد ريه را بهبود مي بخشد و به افرادي كه بيماري آسم دارند كمك بسيار مي كند.

**نقش ورزش ميان جوانان به ويژه دانش آموزان
انجام فعاليت هاي ورزشي در مدارس، يكي از مهمترين و ضروري ترين اركان تربيتي ميان نسل جوان است نسلي كه با نهادينه كردن فرهنگ ورزش در ميان آنان مي توان در آينده جامعه اي سالم، پويا و تندرست داشت.
ايجاد نگرش هاي مثبت و پويا، تقويت يادگيري، كاهش اضطراب و استرس به ويژه در ساعت هاي اوليه ورود به مدرسه، بالا بردن عزت نفس و مشاركت هاي گروهي، آرامش فكري و موارد ديگر از جمله تاثيرات مثبتي است كه به دانش آموز القا مي شود.
مدرس تربيت بدني در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: مدرسه فرصتي گرانبها براي يافتن استعداد هاي نهفته دانش آموزان است.
معصومه كيخا اظهار داشت: مدرسه با نشان دادن فرهنگ درست زيستن و زندگي توام با نشاط و تندرستي تاثيرات مثبتي را در فرد ايجاد مي كند كه ورزش از جمله آموزه هاي مهم آن است به گونه اي كه حتي پس از دوران مدرسه نيز ورزش در رديف اول برنامه هاي روزانه اش قرار مي گيرد.
وي تصريح كرد: تمام مدارس بايد برگزاري ورزش صبحگاهي را در اولويت كاري خود قرار دهند بطوريكه در صورت لزوم حتي اگر مقداري از زمان ساير دروس به اين امر اختصاص يابد در نشاط و شادابي دانش آموزان و افزايش قدرت يادگيري آنان تاثيرگذار است.
كيخا بيان كرد: برگزاري مسابقات و همايش ها با عناوين مختلف ميان دانش آموزان علاوه بر ايجاد يك روز پر نشاط و خاطره انگيز سبب كشف استعدادها و آينده درخشان ورزشي آنها مي شود.

** ورزش همگاني گامي به سوي جامعه اي تندرست
ورزش كردن به صورت گروهي و خانوادگي از جمله مواردي است كه انجام آن باعث تقويت روحيه نشاط و تندرستي ميان اعضا خانواده و در نهايت جامعه مي شود.
ورزش هاي همگاني از جمله ورزش هايي است كه مقام معظم رهبري نيز بر انجام آن تاكيد و به اهميت آن اشاره كرده اند.
ورزش هايي كه با كمترين امكانات و هزينه روزي مفرح را براي فرد و خانواده به ارمغان مي آورد.
مشكلات و در گيري هاي ذهني و جسمي جوامع امروزي عامل بسياري از بيماري هاي روحي و جسماني شده، بيماري هايي كه مصرف دارو هاي شيميايي تنها راه برون رفت آن محسوب مي شود اين در حاليست كه ورزش حداقل 20دقيقه اي در روز از بسياري بيماري ها جلوگيري مي كند و درمان كننده است.
ورزش هاي همگاني كه پياده روي، دوچرخه سواري، كوهپيمايي، دو عمومي، ورزش هاي بومي و محلي و مانند آن از جمله موارد آن به حساب مي آيد
نقش موثري در سالم سازي جامعه و تقويت و رونق هرچه بيشتر ورزش حرفه و قهرماني دارد.
يكي از بانوان ورزشكار زاهداني كه در حال پياده روي در مجموعه ورزشي المپيك زاهدان بود در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: مدت سه سال است كه به صورت هميشگي و يك روز در ميان به اين مكان مراجعه مي كنم و با صرف وقت تقريبي 30 دقيقه اي به ورزش مي پردازم.
وي كه خود را ناهيد مشهدي معرفي كرد، افزود: وقتي دچار مشكل قلبي و عروقي شدم و به پزشك مراجعه كردم مشخص شد كه عدم فعاليت و كم تحركي عامل اين بيماري بوده است.
وي بيان كرد: بعد از شناسايي بيماري مرتب ورزش مي كنم و خدا را شكر اكنون ديگر ناراحتي اي ندارم.
مشهدي به نقش بانوان به عنوان محور اصلي هر خانواده اشاره كرد و افزود: بانوان با ورزش كردن علاوه بر ايجاد تندرستي فردي باعث علاقه و رغبت ساير اعضا خانواده براي انجام فعاليت هاي ورزشي مي شوند.
يكي ديگر از بانوان كه در حال پياده روي در مجموعه ورزشي بود به خبرنگار ايرنا گفت: توجه به مراكز ورزشي با توجه به نقشي كه در سلامتي و نشاط افراد جامعه دارند بسيار مهم است.
رقيه ساراني ادامه داد: دهكده المپيك زاهدان با توجه به اينكه تنها مركز فعال ورزشي شهر محسوب مي شود و علاقه مندان بسياري براي انجام فعاليت هاي ورزشي به اين مكان مي آيند بايد از زير ساخت هاي مناسب و مطلوبي برخوردار باشد كه اكنون رضايت بخش نيست.
ساراني بيان كرد: نبود فضاي مناسب و جذاب، نداشتن روشنايي لازم، نبود سرويس بهداشتي، پراكندگي مصالح ساختماني و پروژه هاي نيمه كاره و رها شده، آسفالت نبودن برخي معابر و برخي مشكلات ديگر از جمله نكاتي است كه باعث جلوه زشت و نامناسب اين مجموعه شده است.
وي اظهار داشت: توجه داشتن به اين نكات و ايجاد انگيزه در جوانان براي آمدن به اماكن ورزشي ازجمله مسايلي است كه از بسياري مشكلات اجتماعي ديگر جلوگيري مي كند.

** توجه ويژه به ورزش ركن اصلي توسعه در استان
استان سيستان و بلوچستان در تمام زمينه هاي ورزشي به ويژه ورزش هاي قهرماني و همگاني داراي ظرفيت ها و توانمندي هاي بسياري است كه توجه به آن مي تواند زمينه ساز تربيت نيروهاي مستعد براي توسعه و پيشرفت استان باشد.
وجود نيروهاي جوان و مستعد و مناطق بكر طبيعي زمينه و امكان بسيار مهمي براي توسعه ورزش هاي مختلف بويژه موج سواري، صخره نوردي، رالي، ورزش هاي هوايي، دو ميداني، كريكت، كبدي و غيره را فراهم كرده و در صورت توجه بيشتر در تامين اعتبارات و ايجاد و توسعه اماكن ورزشي مي تواند اين استان را به قطب اين ورزش ها در منطقه تبديل كند.
مديركل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: مردم سيستان و بلوچستان بسيار مستعد و علاقه مند به ورزش هستند.
ادهم كرد افزود: استان سيستان و بلوچستان در زمينه ورزش هاي همگاني بعد از استان سمنان در رتبه دوم كشوري قرار دارد كه اين امر علاقه مندي مردم استان را به ورزش به ويژه ورزش هاي همگاني نشان مي دهد.
وي ادامه داد: امسال نزديك به هزار برنامه ورزشي در استان برگزار شده است.
وي همكاري تمامي دستگاههاي اجرايي و نهادها در توسعه ورزش هاي همگاني را خواستار شد و گفت: علاقه و استقبال مردم از ورزش هاي همگاني مي طلبد تمام بخش ها و ارگان ها به اين بخش توجه ويژه داشته و همكار و هميار اداره كل ورزش و جوانان باشند.
مديركل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان در خصوص بهسازي دهكده ورزشي (المپيك) زاهدان به عنوان تنها مجموعه فعال ورزشي زاهدان نيز اشاره كرد و افزود: برنامه اي در خصوص بهسازي و زيباسازي اين مركز صورت گرفته كه به موازات اختصاص اعتبار كار عملياتي آن انجام مي شود و تا پايان سال 98 به بهره برداري خواهد رسيد.
وي اظهار داشت: كار بهسازي ميدان ورودي اين مركز به اتمام رسيده است.
به گزارش ايرنا افزون بر 46 هزار ورزشكار سازمان يافته در قالب حدود 50 هيات استاني و 500 هيات شهرستاني هم اينك در سيستان و بلوچستان مشغول فعاليت هستند.
9914 **6081