به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غلامرضا سلیمانی» روز شنبه در نشست خبری افزود: اكنون مشاوران ایرانی در حال مطالعه برای چگونگی احداث این شهرك هستند و از سوی دیگر رایزنی با شركت های مادرتخصصی (هلدینگ) تركیه ای برای حضور در منطقه ماكو و شهرك مشترك در دستور كار قرار دارد.
وی ایجاد قطب پوشاك با همكاری تركیه را یكی از اهداف طراحی این شهرك صنعتی دانست و ادامه داد: تلاش می شود با جذب تولیدكنندگان معتبر داخلی و برند های مشهور تركیه ای، قطب پوشاك در این منطقه ایجاد شود.
سلیمانی از تلاش برای جلب همكاری بیشتر با جمهوری مستقل نخجوان خبر داد و گفت: تلاش می شود همكاری های اقتصادی و گردشگری با این كشور از طریق منطقه آزاد ماكو افزایش یابد.
منطقه آزاد تجاری صنعتی ماكو در شمال غربی ایران و در استان آذربایجان غربی در همسایگی تركیه واقع شده است.
** دهكده لجستیك راه اندازی می شود
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو با بیان اینكه پنج سال از اجرای برنامه توسعه این منطقه آزاد تجاری می گذرد، خاطرنشان ساخت: در رویكرد جدید این منطقه، كاهش بروكراسی اداری و تحقق حكمرانی مناطق آزاد از اولویت ها خواهد بود.
وی تبدیل منطقه آزاد ماكو به یك نقطه كانونی را از دیگر اهداف برشمرد و گفت: امسال تغییر نگاه به این منطقه در صدر برنامه های توسعه ای قرار گرفته است.
سلیمانی با بیان اینكه اكنون حدود 18 میلیارد دلاركالا از طریق مرزبازرگان ترانزیت می شود افزود: تلاش می شود زنجیره لجستیك در این منطقه شكل بگیرد تا فقط شاهد ترانزیت كالا نباشیم بلكه از سایر مزیت های زنجیره لجستیك نیز استفاده شود.
به گفته مدیر عامل منطقه آزاد ماكو، ترانزیت اكنون بیشترین مزیت را برای این منطقه به همراه داشته است كه با تشكیل زنجیره لجستیك این مزیت بیشتر هم خواهد شد.
وی ادامه داد: مصوبه مركز لجستیك منطقه آزاد ماكو از دولت دریافت شده است و تلاش می شود دهكده لجستیك به زودی در این منطقه راه اندازی شود.
سلیمانی خاطرنشان ساخت: قرار است در افق ایران 1404 حجم بار این منطقه به حدود 10 میلیون تن در سال افزایش یابد.
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو، برندسازی را یكی از مهمترین برنامه های این منطقه برشمرد و گفت: با ایجاد انبارهای مدرن، مركز لجستیك و هوشمند سازی این منطقه هدف برندشدن را محقق خواهیم ساخت.
سلیمانی با بیان اینكه طراحی و اجرای دهكده لجستیك در دو مرحله طراحی شده است، گفت: برای تكمیل نهایی این طرح پنج سال زمان دیده شده است كه مرحله نخست آن توسط قرارگاه خاتم الانبیاء اجرایی خواهد شد.
وی نرخ بیكاری در منطقه آزاد ماكو را 8.6 درصد اعلام كرد و افزود: پایین ترین نرخ بیكاری در سطح استان آذربایجان غربی متعلق به این منطقه است.
به گفته مدیرعامل منطقه آزاد ماكو، قرار بود امسال 2200 شغل در این منطقه ایجاد شود كه در مدت 11 ماه 2300 شغل ایجاد شد.
** ماكو ظرفیت های فراوان گردشگری دارد
وی با بیان اینكه منطقه آزاد ماكو دارای ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه گردشگری است، افزود: توسعه بومگردی، گردشگری و طبیعت گردی از اهداف این منطقه برای استفاده از ظرفیت های گردشگری آن است.
سلیمانی به راه اندازی گردشگری دیجیتال در این منطقه اشاره كرد و ادامه داد: ایجاد برنامه ماكوگرام برای نخستین بار در كشور در این منطقه عملیاتی شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو گفت: نوروز 1398 نخستین رویداد ملی گردشگری در این منطقه برگزار خواهد شد و منطقه پذیرای میمانان نوروزی می شود.
** 50 هزار راس دام زنده به زودی وارد منطقه آزاد ماكو می شود
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو گفت: با رایزنی های صورت گرفته با تركیه قرار شد 50 هزار راس دام زنده ای كه از اروپا خریداری شده است، از هفته آینده وارد این منطقه شده و پس از ذبح در كشتارگاهها به سراسر كشور توزیع شود.
سلیمانی با بیان اینكه كشور تركیه اجازه نمی داد دام زنده از خاك این كشور عبور كرده و وارد ایران شود، افزود: با انجام رایزنی ها مجوز عبور این دام هاداده شد و به زودی گوشت گرم آن وارد زنجیره توزیع كشور می شود.
** تولید محصولات مشترك كشاورزی با نخجوان
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو از رایزنی با مسئولان نخجوان برای تولید مشترك محصولات كشاورزی در این منطقه خبر داد و افزود: مذاكره با شركت های تخصصی بزرگ كشور برای انجام این كار در حال انجام است.
وی یكی دیگر از اهداف و اولویت های جدید منطقه آزاد ماكو را توسعه كشاورزی برشمرد و خاطرنشان ساخت: ارس با نزدیك به 10 میلیارد مترمكعب آب بهترین امكان برای توسعه كشاورزی را در اختیار ما قرار داده است.
سلیمانی ایجاد زنجیره های تولید در محصولات دامی و كشاورزی را از دیگر برنامه ها دانست و افزود: تلاش می شود با توسعه كشت و صنعت های بزرگ و تعاونی های زراعی تولید این منطقه به یكی از كانون های تولید گوشت قرمز و سفید تبدیل شود.
** پایانه صادراتی سنگ ساختمانی ایجاد می شود
سلیمانی به وجود ظرفیت های بی نظیر معدنی در منطقه آزاد ماكو اشاره كرد و ادامه داد: تلاش می شود به زودی بخشی از این منطقه تبدیل به پایانه صادراتی برای سنگ های ساختمانی شود.
وی از تلاش برای ایجاد قطب مراكز داده ای در منطقه آزاد ماكو با واسطه همسایگی با تركیه خبر داد و گفت: رایزنی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده است تا منطقه آزاد ماكو یكی از دروازه های اینترنت كشور باشد و بتوان از این طریق نسبت به تولید محتوا و فروش داده به سایر كشورها اقدام كرد.
** برنامه برندسازی منطقه آزاد ماكو تدوین شده است
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو از تدوین شدن برنامه برند بودن این منطقه خبر داد و اضافه كرد: برنامه جامع و یكپارچه برای توسعه هوشمندانه منطقه نیز تهیه شده است.
وی با اعلام اینكه احداث آزادراه تبریز - بازرگان در دست پیگیری است، گفت: تلاش می شود با همكاری كشورهای همسایه طرح بزرگراهی برای این منطقه اجرایی شود.
** طراحی فرودگاه بین المللی ماكو
سلیمانی از پیگیری طرح ایجاد فرودگاه بین المللی ماكو خبر داد و گفت: نخستین مجوز پرواز برای آن به مقصد ترابوزان اخذ شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو به روند جذب سرمایه برای این منطقه اشاره كرد و یادآور شد: قرار بود امسال 9 میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری انجام شود كه با تلاش های صورت گرفته 257 میلیارد تومان جذب شده است.
وی ادامه داد: قرار بود امسال 22 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب منطقه شود كه با اقدام های انجام شده اكنون بیش از 30 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شده است.
سلیمانی از تامین 140 میلیارد تومان كالای مورد نیاز كشور از طریق این منطقه خبر داد و گفت: صادرات كالاهای داخلی به میزان 130 میلیارد دلار نیز از این منظقه انجام شده است.
مدیر عامل منطقه آزاد ماكو ادامه داد: قرار بود 10 میلیون دلار صادرات مجدد از این منطقه انجام شود كه اكنون این میزان به 28 میلیون دلار رسیده است.
** سرمایه سازمان منطقه آزاد ماكو افزایش یافت
وی از افزایش سرمایه سازمان منطقه آزاد ماكو خبرداد و گفت: سرمایه اولیه این سازمان 10 میلیارد تومان بود كه اكنون به یك هزار و 300 میلیارد تومان رسیده است.
سلیمانی با اعلام انتشار اوراق مشاركت این سازمان در روزهای آینده افزود: این اوراق در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو گفت: جهت گیری در واردات این منطقه، واردات كالاهای اساسی است و بر همین اساس نخستین محموله گوشت زنده به زودی وارد این منطقه خواهد شد.
** رویه های گمركی در منطقه آزاد ماكو كاهش یافته است
سلیمانی از تلاش برای تسهیل امور گمركی در این منطقه خبرداد و گفت: تلاش شده 13 رویه گمركی كه پیشتر در نقطه صفر مرزی باید انجام می شد در سایر مراحل انجام شود و تنها مجوز عبور در این منطقه داده شود.
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو هدف از این كار را روان شدن مراحل گمركی در این منطقه دانست و گفت: تلاش شده بیشتر امور از طریق الكترونیكی انجام شود تا بازرگانان معطل نشوند.
وی ایجاد تیر پارك گمركی دیجیتال را از دیگر اقدام های انجام شده برای سهولت در امور تجاری در منطقه عنوان كرد.
** بانك مشترك دیجیتال با یك كشور درحال رایزنی است
مدیرعامل منطقه آزاد ماكو از تلاش برای ایجاد بانك مشترك در این منطقه خبر داد و گفت: ایجاد این بانك با یكی از كشورهای منطقه و به صورت دیجیتال درحال پیگیری است تا شاهد بانكداری نوین در این منطقه باشیم.
به گفته وی، طرح توجیهی این بانك تهیه و به بانك مركزی ارسال شده است.
منطقه آزاد تجاری-صنعتی ماكو شامل شهرستان های ماكو، شوط، پلدشت و شهرمرزی بازرگان در شمال غرب كشور با مساحتی حدود 420 هزارهكتار و جمعیتی بالغ بر200 هزار نفر قراردارد.
اقتصام**2078**2025
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰
تهران- ایرنا- مدیر عامل منطقه آزاد ماكو گفت: 700 هكتار از اراضی این منطقه برای ایجاد شهرك صنعتی مشترك با تركیه در نظر گرفته شده كه رایزنی با این كشور برای همكاری در حال انجام است.