اصفهان- ایرنا- مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان گفت: تاكنون 905 گلزار شهیدان این استان مرمت و بازسازی شده و عملیات مرمت حدود70 گلزار نیز تا اواسط سال آینده انجام می شود.

به گزارش ایرنا، داریوش وكیلی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: پیگیری و توجه لازم برای بازسازی و مرمت گلزار شهیدان نقطه امیدی برای خانواده های شاهد و راهی به سوی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
وی خاطر نشان كرد: با تشكیل كارگروه ساماندهی گلزارشهیدان در استان ؛ مرمت و بازسازی گلزارهای باقیمانده شتای بیشتری می گیرد.
وكیلی با بیان این كه استان اصفهان دارای 975 گلزارشهید است اضافه كرد: گلزارشهدای تك مزاری، 2 مزاری و سه مزاری در این استان وجود دارد و بزرگترین مزار شهیدان با بیش از هشت هزار شهید در شهرستان اصفهان واقع شده است.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان افزود: یكسان سازی گلزار شهیدان در برنامه های این اداره كل قرار ندارد و هر گونه طرح یكسان سازی هم بر اساس برنامه های گذشته انجام شده است.
وی اظهار داشت: در صورتی كه در هر محلی یكسان سازی گلزار شهدا انجام شده، آمادگی لازم برای تبدیل آن به حالت قبلی وجود دارد.
وی بیان كرد :مرمت و بازسازی گلزار شهیدان با هماهنگی كامل با خانواده های شاهد انجام می شود و رضایت مندی آنها در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وكیلی با بیان این كه اعتبار خاصی برای مرمت و بازسازی گلزار شهدای استان در نظر گرفته نشده است تصریح كرد: حدود 17 دستگاه در این امر با اداره كل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان مشاركت و همكاری دارند.
وی با اشاره به این كه نهاد‌های مربوط مكلفند تا نسبت به مرمت و بازسازی مزار‌ها اقدام كنند گفت: اداره كل شهری استانداری برای گلزارهای شهیدان شهری و اداره كل روستایی استانداری برای مرمت و بازسازی گلزار شهیدان روستایی با بنیاد شهید مشاركت و همكاری دارند.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان خاطرنشان كرد: خدمت رسانی به جامعه ایثارگری به نمایندگی از سایر دستگاه ها و ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان 2 رسالت اصلی بنیاد شهید محسوب می شود.
وكیلی گفت: تاكنون 850 هزار برگ سند زندگانی شهیدان استان شامل وصیت نامه ها، دست نوشته ها و دفترچه خاطرات جمع آوری و به عنوان گنجینه ای ناب از شهدا در مركز اسناد بنیاد شهید نگهداری می شود.
وی هدف از جمع آوری اسناد را حفاظت و نگهداری آثار برجای مانده، انتقال مفاهیم ارزشی به دیگران، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ذكر كرد.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان از مردم و یادگاران دفاع مقدس برای جمع آوری اسناد دعوت به همكاری كرد و یادآور شد: یكی از راه های انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به مردم، بررسی و عمل به وصایا و دست نوشته های شهیدان است.
وكیلی گفت: جانبازانی كه بر اثر عارضه ناشی از جانبازی و در ارتباط با جبهه و جنگ از دنیا می روند ، شهید محسوب می شوند.
وی درباره تعداد پرونده‌های تشكیل شده در كمیسیون پزشكی بنیاد شهید گفت: از ابتدای سال جاری تاكنون بیش از چهار هزار پرونده به كمیسیون پزشكی ارسال شده است كه تعدادی از آنها برای بار اول و مابقی مربوط به تجدیدنظر در پرونده جانبازان بوده است.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان گفت: این استان 6 درصد جمعیت كشور و 10 درصد جامعه ایثارگری را داراست.
به گفته وی، هر سال به طور میانگین 48 هزار دیدار با خانواده های شهیدان، جانبازان و ایثارگران در سراسر استان در قالب طرح سپاس و توسط مسوولان بنیاد شهید انجام می شود.
22 اسفند ماه 1358 سالروز فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشكیل بنیاد شهید و امور ایثارگران است كه به عنوان روز شهیدان نامگذاری شده است.
استان اصفهان 23 هزار و 500 شهید، 50هزار جانباز و سه هزار و 557 نفر آزاده را تقدیم نظام اسلامی كرده است.
7150/6022