تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۵

كرمان - ايرنا - به گفته متوليان امور اقتصادي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي در استان كرمان به عنوان پايلوت كشور با اجراي 271پروژه و سرمايه گذاري 35 هزار ميليارد تومان طرح به توسعه متوازن اين استان شتاب بخشيده است.

به گزارش ايرنا، كرمان به عنوان پهناورترين استان كشور با ظرفيت هاي بي شمار صنعتي، معدني، كشاورزي، گردشگري و نيروي انساني كارآمد طي سال هاي گذشته با اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و استفاده مطلوب از ظرفيت ها در راستاي رهنمودها و فرمايشات مقام معظم رهبري طرح هاي بسياري را اجرايي كرده است.
برنامه هاي الگوي عدالت محور و مردم گراي اقتصاد مقاومتي در استان كرمان با تقسيم بندي اين استان به هشت زون(منطقه) و ايجاد مثلث توسعه اقتصادي از دولت يازدهم در ديار كريمان آغاز شد و با سياست گذاري و مديريت توسعه توسط دولت، اقتصاد مناطق مختلف استان به مردم و شركت هاي توسعه گرا واگذار شده است.
تاكيد و عمل مسئولان استان كرمان در اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي در راستاي توسعه پايدار و متوازن مناطق مختلف اين استان بوده و تاكنون اثرات مطلوبي بسياري داشته است.
اجراي اين طرح ها علاوه بر اينكه استان را به سمت صنعتي شدن سوق مي دهد، موجب جذب سرمايه گذاري به توليد، ايجاد اقتصادي مردمي، اشتغالزايي، افزايش توليد، تحول زيرساختي، ارتقاي وضع معيشت عمومي، استفاده از دانش بومي، توزيع عادلانه ثروت، توسعه مناطق كمتر برخوردار، بهره گيري از ظرفيت هاي بومي و در نهايت به خودكفايي، بي اثر شدن تحريم ها و توسعه پايدار مي انجامد.
عمل به اهداف و سياست هاي اقتصاد مقاومتي و تبديل اين سياست هاي به فرهنگ، چشم اندازي براي توسعه همه جانبه پيش روي مردم و مسئولان استان كرمان قرار داده و دستاوردهاي اين حوزه گامي موثر در راستاي توسعه، پيشرفت و آباداني كشور و اين استان پهناور محسوب مي شود.
**طرح هاي اقتصاد مقاومتي، اولويت كاري مديران كرمان است
استاندار كرمان با تشريح بخشي از اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد مقاومتي اين استان گفت : برنامه هاي اقتصاد مقاومتي بر مبناي سياست هاي 24 گانه تدوين شده اند و جزو اولويت هاي كاري مديران است .
محمدجواد فدائي افزود: نظر به تجربه چند سال گذشته و موفقيت هايي كه در حوزه جذب منابع غيردولتي در قالب اجراي طرحهاي اقتصاد مقاومتي داشته اينم معتقديم كه اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي در توسعه استان، ايجاد اشتغال و رفع فقر و محروميت موثر است و روند توسعه استان را شتابان كرده است.
استاندار كرمان از مديران تهيه گزارشي از روند پيشرفت فيزيكي طرح هاي اقتصاد مقاومتي را خواستار شده و گفته : براساس برنامه ريزي هاي انجام شده تا پايان سال جاري بايد 146 طرح به بهره برداري مي رسيد و تاكنون 41 پروژه افتتاح شده است.
**271طرح اقتصاد مقاومتي در استان كرمان عملياتي شده است
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي و دبير ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كرمان گفت : اينك 271طرح اقتصاد مقاومتي با ميانگين پيشرفت فيزيكي 26درصد در اين استان در حال اجراست كه تكميل آنها موجب تحول زيرساختي و اشتغال پايدار خواهد شد.
جعفر رودري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه استان كرمان جزو سه استان پايلوت اقتصاد مقاومتي در كشور تعريف شده، اظهار داشت : علاوه بر اين تعداد طرح در دست انجام اين استان موفق به انجام و اتمام 41طرح اقتصاد مقاومتي در شرايط كنوني شده است.
دبير ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كرمان 14 برنامه و 271 پروژه مصوب ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در اين استان را جزو اولويت هاي كاري مديران دانست و بيان كرد: عمدتا تكميل و بهره برداري از اين طرح ها براي سه سال آينده پيش بيني شده است.
رودري پيشرفت فيزيكي اين تعداد طرح تعريف شده را 26 درصد و هدف گذاري پيشرفت را تا پايان سال جاري 62 درصد اعلام كرد.
وي منابع مورد نياز 271 پروژه تعريف شده ستاد را 55 هزار ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: در سال جاري 10 هزار و 500 ميليارد تومان هدف گذاري شده بوده كه تاكنون هفت هزار و 200 ميليارد تومان از تمام منابع تامين اعتبار و محقق شده كه عمدتا از بخش غير دولتي است.
رودري با اشاره به پيشرفت پروژه هاي تعريف شده افزود: از 36 دستگاه اجرايي استان كرمان كه در ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان پروژه تعريف كرده اند 14 دستگاه بالاتر از ميانگين عملكرد داشته اند.
**35 هزار ميليارد تومان طرح اقتصاد مقاومتي در كرمان در دست اجراست
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان نيز با بيان اينكه پروژه هاي در حال اجراي استان در حوزه اقتصاد مقاومتي با تكميل زنجيره ارزش افزوده صنايع معدني ارتباط دارد ، گفت: 35 هزار ميليارد تومان طرح عملياتي اين حوزه اينك در استان در حال اجرا است.
مهدي حسيني نژاد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به تاكيد رهبري بر حوزه پروژه هاي اقتصاد مقاومتي افزود: اين ميزان حجم سرمايه گذاري در استان براي تكميل زنجيره ارزش افزوده طي 2 سال آينده كرمان را به استاني صنعتي تبديل مي كند كه در افق سال 1404 با توليد 10 ميليون تن از مجموع 55 ميليون تن فولاد كشور استان فولادي ايران نام خواهد گرفت.
وي با بيان اينكه پس از 60 سال بهره برداري از معادن كروميت كه تاكنون برداشت از آن به صورت كلوخه اي انجام مي شد اظهار داشت: خوشبختانه بزرگترين كارخانه فروكروم خاورميانه را با ظرفيت 200 هزار تن در منطقه ويژه اقتصادي رفسنجان احداث كرديم.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان ادامه داد: اكنون ظرفيت 60 هزار تني اين پروژه به بهره برداري رسيده است و فاز دوم و سوم نيز تا سال آينده افتتاح خواهد شد.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ذغالسنگ نيز گفت: استان كرمان در زمينه ايجاد ارزش افزوده حوزه كك با ايجاد يك ميليون و 200 هزار تن كك در سال جزو استان هاي توليد كننده اين محصول در كشور قرار گرفته است.
حسيني نژاد با بيان اينكه اين محصول تاكنون در انحصار تنها يك استان( اصفهان )بوده و اكنون به كرمان منتقل شده است افزود: همچنين در اين زمينه برنامه سازمان براي توليد صنايع پايين دستي از جمله قطران، بنزول، نفتالين و گوگرد در حال اجرا است.
وي عنوان كرد: در تكميل زنجيره مس نيز با توليد برنامه ريزي شده براي افق سال 1404 به ميزان 480 هزار تن در توليد كاتد، گامي بسيار بلند در راستاي توليد اين محصول برداشتيم.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان بيان كرد: اكنون حدود 280 هزار تن مس كاتد در اين استان توليد مي شود ضمن اينكه تكميل زنجيره ارزش افزوده كنستانتره، آند، كاتد و تكميل زنجيره مصنوعات و مقاطع مسي در اين استان در حال احداث و يا توليد هستند.
وي اضافه كرد: 83.5 درصد ذخاير كشف شده از مجموع 42 ماده معدني اثبات شده در استان استان كرمان مربوط به اين چهار نوع ماده معدني هستند.
حسيني نژاد گفت: صنايع پيشران و مادر در برخي استان ها موتور محركي براي صنايع كوچك، جانبي و شركت هاي خدماتي بودند كه در استان كرمان نيز اين پروسه در حال اجرا است.
وي تاكيد كرد: هولدينگ هايي در راستاي رونق معادن كوچك و ديگر مواد معدني ايجاد شده است و اين معادن كوچك كه توان صنايع فراوري را ندارند با كمك واحدهاي بزرگتر از جمله مس و گل گهر فعال مي شوند و همچنين تكميل زنجيره ارزش افزوده در واحدهاي كوچكتر نيز پيگيري مي شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: كرمان به علت داشتن بيش از 30 درصد فعاليت هاي معدني كشور و ذخاير خداداي در حوزه سنگ آهن، مس، كروميت و ذغالسنگ، استاني معدني در كشور محسوب مي شود و ظرفيت هاي مطلوبي در حوزه اقتصاد مقاومتي دارد.
وي تصريح كرد: استان كرمان با داشتن 42 نوع ماده معدني و ذخاير قطعي اثبات شده، حدود پنج و هشت دهم ميليارد تن نياز به تكميل چرخه توليد و زنجيره ارزش افزوده معادن در استان به عنوان برنامه و هدف وجود داشت لذا اين ضرورت ها در برنامه ششم توسعه و سند راهبردي سازمان صنعت، معدن و تجارت تعريف شده است.
حسيني نژاد افزود: به صورت عملياتي از ابتداي سال 91 صدور مجوزهاي صنايع معدني در استان كرمان آغاز شد كه به علت مشكلات زيرساختي و قانوني امكان پيشرفت اين پروژه ها در استان وجود نداشت لذا با اصلاح چند بند قانوني در رفع موانع توليد به استناد اصل 44 قانون اساسي تكميل زنجيره ارزش افزوده سرعت عملياتي گرفت.
وي ابراز كرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان در حوزه استخراج سنگ آهن بيش از 28 ميليون تن كنستانتره، 26 ميليون تن گندله، 11 ميليون تن آهن اسفنجي و 10 ميليون تن شمش را برنامه ريزي كرده است.
استان كرمان به عنوان استاني پيشرو در اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي با بهره گيري از دانش و توان بخش غير دولتي از دولت يازدهم تاكنون توانسته نگاه توسعه اي 23معين اقتصادي را به اين استان معطوف سازد كه اين معين هاي اقتصادي در قالب مسئوليت هاي اجتماعي و تعهد پذيرفته شده طي سالهاي اخير اقدامات زيربنايي موثري را در نقاط مختلف استان به سرانجام رسانده اند.
فعاليت هاي اقتصاد مقاومتي و ابتكارات استان كرمان در توسعه مناطق محروم به آنجا رسيد كه شهرستان كمتر برخوردار و كويري قلعه گنج از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان شهر نمونه اقتصاد مقاومتي تقدير شد و فعاليت هاي مردمي انجام شده در اين شهرستان امروز به الگويي براي ديگر استان ها تبديل شده است.
در پايان مي توان گفت طرح هايي اقتصاد مقاومتي استان كرمان با محوريت مردم و تركيب سياست هاي اقتصاد مقاومتي و الگوي انقلابي - اسلامي علاوه بر افزايش توليد، اشتغالزايي و توزيع درآمدها بين اقشار مختلف مردم موجب ارتقاي سطح كيفي و كمي زندگي مردم مناطق مختلف اين استان شده است.
گزارش: حامد سالاري
7420/ 5054