به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، فناوری ربات های روزنامه نگار مبتنی بر هوش مصنوعی نزدیك به یك دهه است كه در دسترس است و امروز كه سازمان های خبری برای تولید روایت های خبری، انتشار خبر متناسب با علایق مخاطبان و جستجو در بین اطلاعات موجود برای یافتن اخبار مهم به آنها روی آورده اند، استفاده از این برنامه ها رواج بیشتری یافته است.
به گفته «دامیان ردكلیف» استاد دانشگاه اورگان آمریكا كه روندهای مصرفی و مدل های تجاری برای روزنامه نگاری را پیگیری می كند، «در سال های اخیر شاهد پذیرش گسترده پتانسیل هوش مصنوعی یا روزنامه نگاری رباتیك در اتاق خبرهای سراسر جهان بوده ایم.»
خبرگزاری فرانسه ضمن اشاره به ربات های خبرنگاری چون «توبی» و «هلیوگراف» كه در رسانه های خبری چون تامدیای سوئیس و واشنگتن پست آمریكا مورد استفاده قرار می گیرند، در مورد همه گیری تدریجی این پدیده نوشت: خبرگزاری نروژی «ان تی بی» با استفاده از ربات های خبرنگار، نتایج مسابقات ورزشی را ظرف 30 ثانیه گزارش می دهد.
روزنامه آمریكایی لس آنجلس تایمز ضمن آنكه در گزارشات مربوط به قتل نیز از یك سیستم خودكار استفاده می كند، یك ربات لرزه نگار طراحی كرده كه در مورد زمین لرزه هایی كه در منطقه روی می دهند، اطلاع رسانی می كند.
به گزارش تارنمای این خبرگزاری، دیگر غول های خبری از جمله آسوشیتدپرس، رویترز، بلومبرگ و لوموند فرانسه نیز از فناوری هوش مصنوعی برای بهینه سازی فعالیت های خبری خود استفاده می كنند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نتایج پژوهش های دانشگاه كلمبیا بر روی مخاطبان آلمانی اخبار نشان داد كه آنها مقالات نوشته رایانه را «معتبر تر» و در مقابل اخبار تولیدی به دست خبرنگاران را «خواناتر» می دانند.
آن طور كه سازمان های خبری می گویند، این ربات ها قرار نیست جای گزارشگران و دبیران را بگیرند بلكه هدف این است تا آنها را از بند كارهای یكنواختی چون اعلام نتایج مسابقات ورزشی رها كنند.
با این حال پژوهشگران معتقدند كه از این فناوری می توان برای اهداف شومی چون انتشار اخبار و مقالات جعلی و پخش محتوای ساختگی در شبكه های اجتماعی نیز استفاده كرد.
از طرف دیگر، گرچه روزنامه نگاران و ربات ها در ظاهر كمك حال هم هستند، همچنان نگرانی هایی در این باره وجود دارد كه هوش مصنوعی از كنترل خارج شده و روزنامه نگاران را از كار بیكار كند.
اما آن طور كه «مردیت بروسارد» استاد روزنامه نگاری داده در دانشگاه نیویورك می گوید، در كوتاه مدت خطر تصاحب اتاق خبرها به دست ربات های خبرنگار، وجود ندارد.
اروپام ** 9418 ** 1071
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰
تهران - ایرنا - تارنمای خبرگزاری فرانسه امروز (یكشنبه) در یادداشتی ضمن اشاره به رواج استفاده از فناوری روزنامه نگاری رباتیك در اتاق خبرهای جهان نوشت: ربات های روزنامه نگار دقت و سرعت را برای حرفه خبرنگاری به ارمغان می آورند.