تهران - ايرنا - شبكه تلويزيوني 5 فرانسه در گزارشي با تشريح روند بازسازي نيروگاه هسته اي فوكوشيما ژاپن در آستانه پايان هشتمين سالگرد فاجعه بزرگ هسته اي ناشي از سونامي در سال 2011 اعلام كرد، گرچه به نظر مي رسد خطرات آني رفع شده اما سايت اين نيروگاه همچنان مملو از آب هاي آلوده است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا، نيروگاه هسته اي «دائيچي» در فوكوشيما 11 مارس سال 2011 ميلادي در پي وقوع زمين لرزه و سونامي دچار نقص فني در سيستم خنك كننده شد كه از اين سانحه به عنوان بزرگ ‌ترين فاجعه هسته ‌اي پس از رويداد «چرنوبيل» در سال 1986 ياد مي شود.
گزارشگر شبكه تلويزيوني 5 فرانسه گفت: هشت سال پس از اين سونامي كه سواحل شمال شرقي ژاپن را ويران كرد و نيروگاه هسته اي دائيچي فوكوشيما را به خطر انداخت، اين سايت همچنان يك سايت ساختماني عظيم است و گرچه خطر آني در اين نيروگاه رفع شده اما وقوع اتفاقات چالش برانگيز و غير منتظره در آن همچنان ادامه دارد.
بر اثر سونامي و وقوع زمين لرزه در ماه مارس 2011، راكتورهاي شماره 1، 2 و 3 اين نيروگاه از كار افتادند و مواد راديواكتيو در سايت آن همچنان وجود دارد و مقداري از آب هاي آلوده نيز به اقيانوس آرام راه يافته است.
هر چند ارتش ژاپن در زمان وقوع حادثه و پس از آن وارد عمل شده بود اما چند ماه طول كشيد تا شركت 'تپكو' بتواند شرايط را به كنترل خود درآورد.
به گزارش شبكه تلويزيوني 5 فرانسه، قلب رآكتورهاي 1 تا 3 نيروگاه دائيچي در زمان حادثه ذوب شده بود كه اكنون تقريبا' سوخت به طور كامل به پايين مخزن اصلي هر يك از واحدها راه يافته است.
دستكاري هاي اخير با يك ربات در محفظه راكتور شماره 2 اين نيروگاه نشان مي دهد كه ميزان سوخت تا حدود زيادي در اندازه هاي كوچك مي تواند در محل هاي ديگري نيز افزايش يابد.
طبق آخرين اطلاعات كه به تاييد شركت تپكو به عنوان شركت اداره كننده رآكتورهاي هسته اي فوكوشيما در ژاپن و وزير صنايع اين كشور رسيده، اين، شروع عمليات كشف راه هاي بتني براي استخراج سوخت بوده و يك عمليات بسيار ظريف است كه تا سال 2021 در بهترين حالت آغاز نخواهد شد.
«ماساتاكا شيميسو» رئيس شركت تپكو در آن زمان مجموعه خسارات شامل هزينه ترميم تاسيسات نيروگاه را افزون بر يك تريليون و 250 ميليارد ين، برابر با 10.5 ميليارد يورو اعلام كرده بود.
'آكيرا اونو' مدير شركت تابعه تپكو كه مسئوليت تخليه سوخت در سايت نيروگاه را بر عهده دارد، اواخر ماه فوريه اعلام كرد كه در راكتورهاي شماره 1 تا 3 صدها مجتمع سوخت مصرف شده همچنان در استخرهاي خنك كننده در بالاي ساختمان ها قرار دارند و با توجه به مشكلات مختلف عمليات خروج در راكتور شماره 3 به تاخير افتاده است.
به گزارش شبكه 5 فرانسه، تپكو قصد ندارد اين سوخت را از مخازن راكتورهاي شماره 1 و 2 تا سال 2023 حذف كند.
در زمان فاجعه، راكتور شماره 4 براي عمليات تعمير و نگهداري بسته شد. مشكل اصلي در استخر بود كه مجموعه هاي سوخت آن در حدود سال هاي 2013 و اواخر 2014 حذف شدند.
راكتورهاي شماره 5 و 6 كمتر تحت تاثير قرار گرفته بودند و مشكلات مشابه ديگر راكتورها را نداشتند.
به گفته اونو، سايت نيروگاه دائيچي همچنان پر از آب هاي آلوده است و البته با اقدام هاي صورت گرفته اين مشكل تا حدودي كمتر شده است.
خبرگزاري فرانسه همچنين گزارش كرد: شركت تپكو قصد دارد تا سال 2029، 750 هزار متر مكعب ضايعات جامد را نيز ذخيره كند كه برخي از آنها راديواكتيو است.
اروپام ** 6984 ** 1071