تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رياست جمهوري با اشاره به اينكه پول در توسعه زيست‌بوم دانش‌بنيان، جايگاه پنجم و ششم را دارد، گفت: ضمانت‌هاي اخذ شده از شركت‌هاي دانش‌بنيان شامل ضمانت‌نامه‌هاي سنتي مانند زمين نيست بلكه ضمانت اين شركت‌ها دانش و آبروي آنهاست.

به گزارش خبرنگار گروه علمي ايرنا، «سورنا ستاري» روز يكشنبه در آيين رونمايي از برنامه همكاري صندوق نوآوري و شكوفايي با صندوق‌هاي پژوهش و فناوري با تاكيد بر اينكه در توسعه اكوسيستم و زيست‌بوم دانش‌بنيان، پول در اولويت نخست قرار ندارد و جوانان بدانند كه راه ورود به عرصه دانش‌بنيان، پول نيست، گفت‌: بيشترين و مهم‌ترين نياز توسعه اكوسيستم دانش‌بنيان، توسعه زيرساخت‌هاي زيست‌بوم دانش‌بنيان است كه در اين ميان نقش صندوق‌هاي حمايتي، مهم است.
وي بيان كرد: براي توسعه اكوسيستم‌هاي نوآوري بايد زيرساخت‌ها در همه استان‌هاي كشور ايجاد شود، با حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي، صندوق‌هاي پژوهش و فناوري به جايگاه خود در اين زمينه مي‌رسند.
ستاري افزود: صندوق‌هاي پژوهش و فناوري مي‌توانند اعتباراتي را كه با زحمت فراوان در اختيار آنها قرار گرفته است، به صورت هدفدار در اختيار شركت‌هاي دانش‌بنيان و فناور قرار دهند، اين پول، درآمد نفت نيست و براي اينكه به اين بخش اختصاص داده شود زحمت‌هاي بسياري كشيده شده است، بنابراين صندوق‌هاي پژوهش و فناوري بايد در اين زمينه سربلند بيرون بيايند.
وي با اشاره به اينكه بعد ازاين مرحله، همكاري صندوق نوآوري وشكوفايي با صندوق‌هاي خطرپذير اجرا خواهد شد گفت: صندوق نوآوري و شكوفايي بايد نقش صندوق توسعه براي شركت‌هاي دانش‌بنيان داشته باشد و روش جديد تامين مالي براي استارتاپ‌ها را در داخل كشور توسعه دهد.
وي يادآور شد: اين صندوق براي توسعه فعاليت‌هاي دانش‌بنيان شكل گرفته و قرار است با استفاده از ابزارهاي نوين مالي از شركت‌هاي دانش‌بنيان حمايت كند، روش‌هاي حمايت مالي اين صندوق از روش‌هاي مرسوم سنتي موجود در بازار متفاوت است، ضمانت‌هاي اخذ شده از شركت‌هاي دانش‌بنيان شامل ضمانت‌نامه‌هاي سنتي مانند زمين نيست بلكه ضمانتشان دانش و آبروي آنهاست.
ستاري با تاكيد بر اينكه براي همكاري ميان صندوق نوآوري و شكوفايي با صندوق‌هاي پژوهش و فناوري هزينه‌هايي پرداخت شده است، افزود: اين هزينه‌ها نيز بايد از سوي صندوق‌هاي پژوهش و فناوري پرداخته شود چرا كه اين همكاري‌ها، دو طرفه است.
در مراسم امروز، قراردادهاي همكاري ميان صندوق نوآوري و شكوفايي با 9 صندوق پژوهش و فناوري از جمله صندوق‌ پژوهش و فناوري استان اصفهان، صندوق‌ پژوهش و فناوري كريمه از استان قم، صندوق توسعه فناوري‌هاي نوين، صندوق پژوهش و فناوري تجهيزات پزشكي، صندوق پژوهش و فناوري غير دولتي استان خراسان، صندوق پژوهش و فناوري برق و انرژي، صندوق پژوهش و فناوري غير دولتي دانشگاه تهران، صندوق پژوهش و فناوري توسعه فناوري شريف و صندوق پژوهش و فناوري استان يزد منعقد شد.
علمي ** 9340** 1055