به گزارش خبرنگار ايرنا، هومن قصري روز يكشنبه در نشست خبري اظهار داشت: اكنون اين استان در زمينه كاهش آمار عمل سزارين در بين استان هاي كشور رتبه نخست را دارد و از سوي وزارت بهداشت مورد تقدير قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه هم اكنون آمار انجام عمل سزارين در استان 36.6 درصد است گفت: اين آمار در زايمان هاي بار اول 16 درصد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كردستان افزود: سياست گذاري و هدف دانشگاه علوم پزشكي استان براي سال آينده اين است كه آمار عمل هاي سزارين را به زير 30 درصد برساند.
وي اظهار داشت: همچنين يكي ديگر از برنامه هاي جدي اين دانشگاه براي سال 98 كاهش مرگ و مير مادران باردار و نوزادان يك تا 59 روز است.
** ايجاد مركز غربالگري سرطان در 2 شهر كردستان
وي اظهار داشت: در سال جاري و با امكانات و تجهيزات مختلفي از جمله 2 دستگاه ماموگرافي كه وزارت بهداشت در اختيار دانشگاه قرار داده مركز غربالگري سرطان را در شهرستان هاي سنندج و سقز راه اندازي شده است.
قصري افزود: با برنامه ريزي هاي مناسبي كه در اين زمينه انجام شد در سال جاري تست غربالگري سرطان با پيشرفته ترين امكانات در اين 2 مركز آغاز شده و در حال انجام است.
** افزايش تخت هاي فعال بيمارستاني
وي همچنين به افزايش تخت هاي فعال بيمارستاني در سال جاري در استان اشاره كرد و گفت: در سال گذشته آمار تخت هاي فعال بيمارستاني در استان 2 هزار و 78 تخت بود كه اين ميزان تا پايان بهمن امسال به 2 هزار و 220 تخت افزايش يافت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كردستان افزود: تعداد تخت هاي ويژه همانند تخت هاي آي سي يو، سي سي يو، اي سي يوي كودكان نيز از 215 مورد در سال گذشته به 245 مورد در سال جاري رسيده است.
وي به بحث نظارت در بيمارستان ها و مراكز درماني استان اشاره كرد و گفت: در سال جاري نظارت و بازرسي كامل از مطب هاي خصوصي و دولتي استان، بيمارستان ها و مراكز درماني انجام شده است.
قصري افزود: ينظارت بر تعرفه ها در مراكز درماني و مطب ها از جمله برنامه هاي نظارتي اين دانشگاه بوده كه در اين زمينه يكي از بهترين استان هاي كشور است.
**50 درصد مراكز درماني خصوصي در نوروز 98 فعال است
وي همچنين به برنامه ريزي هاي لازم براي ايام عيد نوروز در استان اشاره كرد و گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده نظارت بر نحوه عملكرد مراكز درماني و بهداشت غذا و دارو در استان با جديت انجام مي شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره به حضور متخصصين پايه و تمامي تخصص هاي مورد نياز در بيمارستان ها طي اين ايام گفت: تلاش مي كنيم درمانگاه هاي تخصصي در اين ايام براي خدمات رساني به مردم باز باشند.
وي افزود: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است 50 درصد مراكز خصوصي درماني در ايام عيد براي ارائه خدمات تخصصي و تشخيصي درماني در ايام عيد فعال شوند.
قصري به برنامه ريزي هاي لازم براي مقابله با حوادث شب چهارشنبه آخر سال نيز اشاره كرد و گفت: در شب چهارشنبه سوري نيز پزشكان متخصص در حوزه هاي چشم پزشكي، جراحيي و غيره از ساعت 13 روز سه شنبه آخر سال تا 12 شب در بيمارستان ها و مراكز درماني استان مستقر مي شوند.
به گزارش ايرنا، تا قبل از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران در كردستان دانشگاه يا دانشكده علوم پزشكي وجود نداشت، در سال 1365 مجموعه اي آموزشي پژوهشي با ظرفيت پذيرش دانشجو در مقطع كارداني در رشته هاي پرستاري و علوم آزمايشگاهي در اين استان تشكيل شد.
در سال 1367 دانشكده پرستاري و مامايي براي پذيرش دانشجو در مقاطع كارشناس پرستاري و كارداني مامايي نيز راه اندازي شد.
با تصويب رشته پزشكي در شوراي ارزيابي گسترش دانشگاه ها در سال 1369 و ادغام سازمان منطقه اي بهداشت و درمان، دانشكده علوم پزشكي كردستان نيز تشكيل شد.
در سال 1371 از تجميع دانشكده هاي پزشكي، پرستاري و مامايي، ارتقاي به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني صورت گرفت و در حال حاضر اين دانشگاه داراي پنج دانشكده پزشكي، پيراپزشكي، بهداشت، دندانپزشكي و پرستاري و مامايي است.
7348 / 3034
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۲
سنندج - ايرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: آمارعمل سزارين در مراكز درماني و بيمارستان هاي استان در سال جاري به 36.6 درصد كاهش پيدا كرده است.