به گزارش خبرنگار ايرنا، بابك قطبي عصر يكشنبه در نشست خبري اظهار داشت: در حال حاضر به ندرت اتفاق مي افتد كه همراه بيماري براي تامين داروهاي بيمار خود به بيرون از بيمارستان مراجعه كنند.
وي افزود: قبل از تحريم ها در سطح استان بين 15 تا 30 قلم كمبود دارويي وجود داشت كه اكنون نيز با همين ميزان كمبود مواجه هستيم و فقط شكل و نوع داروها براساس نوع و توليد كارخانه هاي سازنده تغيير كرده است.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان اظهار داشت: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده وضعيت دارويي بصورت هفتگي در استان رصد مي شود و در اسرع وقت داروهاي مورد نياز جايگزين مي شود.
وي افزود: در بحث تحريم دارو، در بسياري موارد جو رواني منفي و تاثيرگذار در اذهان عمومي در جامعه حاكم مي شود كه اين شرايط بيشتر از تحريم ها اثر منفي دارد و از رسانه ها انتظار مي رود در اين زمينه ما را ياري دهند.
**فعاليت 180 داروخانه و شركت توزيع دارو در كردستان
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان در ادامه گفت: در حال حاضر 19 شركت توزيع كننده دارو و 170 داروخانه در سطح استان فعال هستند كه 65 مورد از اين داروخانه ها در مركز استان قرار دارند.
وي با اشاره به انجام بازرسي هاي لازم از اين مراكز گفت: از اول امسال تا پايان بهمن يك هزار و 100 مورد بازرسي از داروخانه ها و شركت هاي فعال توزيع داروي استان انجام شده است.
** راه اندازي اتاق تميز در بيمارستان توحيد
وي با اشاره به راه اندازي و تاسيس اتاق تميز در بيمارستان توحيد سنندج گفت: اين اتاق براي كاهش اثرات مخرب داروهاي شيمي درماني بر فردي كه اين داروها را آماده مي كند است و 26 اسفند راه اندازي مي شود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان به ارائه خدمات تلفيق دارويي در بيمارستان هاي استان نيز اشاره كرد و گفت: در اين راستا اقدامات و برنامه ريزي هاي خاصي انجام شده است.
وي اظهار داشت: ايجاد زمينه لازم براي تسهيل در دسترسي بيماران به دارو و جلوگيري از كمبود دارويي از برنامه هاي اين دانشگاه براي سال 98 است و در اين زمينه كمبودها شناسايي و اقدامات لازم انجام مي شود.
** كشف 65 قلم فرآورده غير مجاز و قاچاق در كردستان
قطبي در ادامه به انجام 875 مورد بازديد از عطاري ها و باشگاه هاي ورزشي در استان اشاره كرد و گفت: در اين بازديد ها 65 قلم فرآورده غير مجاز و قاچاق در استان كشف و معدوم شد.
وي افزود: در اين راستا همچنين 60 فقره پرونده تشكيل شده و19 مورد كارگاه آموزشي در زمينه ضرر و زيان مكمل ها و اطلاع رساني به جوانان برگزار شده است.
به گزارش ايرنا، تا قبل از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران در كردستان دانشگاه يا دانشكده علوم پزشكي وجود نداشت، در سال 1365 مجموعه اي آموزشي پژوهشي با ظرفيت پذيرش دانشجو در مقطع كارداني در رشته هاي پرستاري و علوم آزمايشگاهي در اين استان تشكيل شد.
در سال 1367 دانشكده پرستاري و مامايي براي پذيرش دانشجو در مقاطع كارشناس پرستاري و كارداني مامايي نيز راه اندازي شد.
با تصويب رشته پزشكي در شوراي ارزيابي گسترش دانشگاه ها در سال 1369 و ادغام سازمان منطقه اي بهداشت و درمان، دانشكده علوم پزشكي كردستان نيز تشكيل شد.
در سال 1371 از تجميع دانشكده هاي پزشكي، پرستاري و مامايي، ارتقاي به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني صورت گرفت و در حال حاضر اين دانشگاه داراي پنج دانشكده پزشكي، پيراپزشكي، بهداشت، دندانپزشكي و پرستاري و مامايي است.
7348 / 3034
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۱
سنندج - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: 99 درصد داروهاي بيماران بستري در استان با اجراي طرح تحول نظام سلامت در داروخانه هاي بيمارستاني تهيه مي شود.