سنندج - ايرنا - معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: با اشاره به تلاش براي اكنون زيرساخت هاي لازم براي بين المللي سازي اين دانشگاه فراهم شده و از مهر سال آينده دانشجوي خارجي پذيرش مي كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمد جعفر رضايي عصر يكشنبه در نشست خبري اظهار داشت: در اين زمينه مجوزهاي لازم اخذ شده و براي مهر سال آينده در رشته هاي پزشكي و پرستاري دانشجوي خارجي در اين دانشگاه پذيرش مي شود.
وي افزود: با توجه به قرابت و نزديكي كه با اقليم كردستان عراق داريم بيشترين همكاري ما در اين زمينه با اين كشور خواهد بود و سعي مي شود از كشوري هاي ديگر نيز متقاضي پذيرش شود.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره به اينكه در 2 سال گذشته 100 نفر به اعضاي هيات علمي اين دانشگاه اضافه شده است گفت: در حال حاضر تعداد اعضاي هيات علمي در اين دانشگاه 262 نفر است.
وي با بيان اينكه جمعيت دانشجويي دانشگاه نيز از 2 هزار و 400 نفر به 2 هزار و 816 نفر افزايش يافته است، افزود: در حال حاضر نسبت تعداد دانشجو به استاد در دانشگاه علوم پزشكي استان بين 11 به يك متغير است.
رضايي يادآور شد: براساس آمارهاي موجود در رشته هاي پزشكي 13 درصد، در رشته هاي پرستاري 20 درصد و در رشته هاي دستياري با افزايش 100 درصدي مواجه شده ايم.

**30 درصد ظرفيت پذيرش دانشجو با مناطق بومي است
وي با اشاره به اينكه در زمينه جذب دانشجو پذيرش براساس عدالت آموزشي است، گفت: 30 درصد ظرفيت پذيرش دانشجويان سهميه مناطق بومي است و با اين روند تا چند سال آينده از روستاهاي دور افتاده نيز متخصص خواهيم داشت.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي كردستان يادآور شد: در حال حاضر هفت رشته رزيدنتي داريم كه تلاش مي كنيم كيفيت اين رشته را افزايش داده ضمن اينكه آن را گسترش هم بدهيم.
وي به برگزاري نظام جامع ارزيابي آزمون هاي دانشگاهي در استان اشاره كرد و گفت: اين طرح براي نخستين بار در كشور در استان انجام شده و نتايج آن به وزارتخانه ارسال شده است.
رضايي ايجاد سالن هاي آزمون الكترونيك را از ديگر فعاليت هاي انجام شده اعلام كرد و اظهار داشت: اين سالن ها با 100 دستگاه كامپيوتر در استان راه اندازي شد كه تلاش مي كنيم آمار آن دستگاه ها را به 100 مورد افزايش دهيم.
وي آموزش مجازي را از ديگر برنامه هاي اين حوزه دانست و گفت: تلاش مي كنيم سال آينده بخشي از برنامه هاي اين حوزه را مجازي كرده و در سال هاي آينده دانشكده مجازي در اين دانشگاه راه اندازي شود.

** خيرين به سمت ساخت خوابگاه هاي دانشجويي بيايند
شعبان سپهر معاون فرهنگي دانشگاه علوم پزشكي كردستان نيز در اين نشست از خيرين خواست كمك هاي خود را به سمت ساخت خوابگاه هاي دانشجويي در استان سوق دهند.
به گزارش ايرنا، تا قبل از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران در كردستان دانشگاه يا دانشكده علوم پزشكي وجود نداشت، در سال 1365 مجموعه اي آموزشي پژوهشي با ظرفيت پذيرش دانشجو در مقطع كارداني در رشته هاي پرستاري و علوم آزمايشگاهي در اين استان تشكيل شد.
در سال 1367 دانشكده پرستاري و مامايي براي پذيرش دانشجو در مقاطع كارشناس پرستاري و كارداني مامايي نيز راه اندازي شد.
با تصويب رشته پزشكي در شوراي ارزيابي گسترش دانشگاه ها در سال 1369 و ادغام سازمان منطقه اي بهداشت و درمان، دانشكده علوم پزشكي كردستان نيز تشكيل شد.
در سال 1371 از تجميع دانشكده هاي پزشكي، پرستاري و مامايي، ارتقاي به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني صورت گرفت و در حال حاضر اين دانشگاه داراي پنج دانشكده پزشكي، پيراپزشكي، بهداشت، دندانپزشكي و پرستاري و مامايي است.
7348 / 3034