تهران - ایرنا - سفیر پیشین ایران در بغداد، سفر رییس جمهوری به عراق را نقطه عطفی در روابط دو كشور دانست و گفت: همكاری های حداقل 15 سال اخیر بین ایران و عراق نشان داد كه سطح همكاری‌های تهران - بغداد یك خط راهبردی است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» صبح امروز - دوشنبه - به دعوت رسمی همتای عراقی خود و برای دیدار با مقامات عالیرتبه عراق عازم بغداد شد.
«حسن كاظمی قمی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره اهمیت سفر دكتر روحانی به عراق اظهار داشت: این سفر در راس یك هیات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی به عراق در شرایطی انجام می‌شود كه ما شاهد تحولات عظیمی در منطقه هستیم.
وی افزود: از یك سو شاهد پیروزی های جبهه مقاومت در منطقه از جمله عراق، سوریه، لبنان و یمن هستیم كه این پیروزی مرهون حمایت ها و همكاری های همه جانبه و مخلصانه جمهوری اسلامی ایران با ملت ها و دولت های مستقل منطقه مانند عراق است.
سفیر پیشین ایران در عراق ادامه داد: از طرف دیگر شاهد ناكامی سیاست‌ها و طرح‌هایی با محوریت آمریكا از جمله ایجاد بی ثباتی، ناامنی، هرج و مرج، جنگ داخلی، درگیر كردن ظرفیت های كشورهای منطقه بوسیله جریان نفاق مانند گروه‌ تكفیری - تروریستی داعش در منطقه هستیم.
كاظمی قمی یادآور شد: در این نبرد، جبهه مقاومت، جبهه پیروز و جبهه مقابل كه به دنبال ایجاد یك آنارشیسم امنیتی و جنگ طایفه ای بود، شكست خورد.
وی خاطرنشان كرد: از سوی دیگر در چند روز گذشته شاهد سفر بشار اسد رییس‌جمهوری سوریه به تهران بودیم كه این سفر نشان دهنده پیروزی مردم، دولت سوریه و ناكامی دشمن در طرح‌ها و نقشه های خود بود.
سفیر پیشین ایران در عراق تصریح كرد: طرح تجزیه كشور سوریه و سقوط دولت این كشور كه از سال 2011 در آتش جنگ بی رحمانه و تحمیلی توسط آمریكایی ها، صهیونیسم و ارتجاع منطقه می سوخت، به شكست انجامید و بشار اسد پیروزمندانه به ایران آمد و با مقام معظم رهبری و رییس جمهوری دیدار كرد.
كاظمی قمی اضافه كرد: این كه امروز آمریكایی ها شعار خروج نظامی از منطقه را سر می‌دهند، نشان دهنده شكست طرح های آنها در منطقه است، اگرچه تجربه نشان داد كه آمریكایی ها در هیچ منطقه‌ای خودشان خارج نشدند مگر این كه ملت های منطقه آنها را اخراج كردند.
وی گفت: ما شاهد بودیم آمریكا رهبری 160 هزار نیروی نظامی را در عراق بر عهده داشت اما مجبور شد شبانه از آن كشور فرار كند، زیرا نتوانست در برابر مردم عراق مقاومت كند.
سفیر پیشین ایران در عراق افزود: امروز نظام سیاسی عراق شكل گرفته و ثبات و امنیت این كشور در حال تقویت است، امروز یك دولت مردم‌سالار و علاقمند به توسعه روابط با كشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران بر سر كار آمده است.
كاظمی قمی اظهار داشت: آنچه امروز در وجدان و افكار عمومی مردم عراق، رهبران، فرهیختگان و مراجع دینی در این كشور نسبت به جمهوری اسلامی به وجود آمده این است كه ایران بود كه در سخت‌ترین شرایط در كنار ملت عراق ایستاد و از منافع این كشور در برابر تهدیدات از جمله اشغالگری و جنگ های نیابتی مانند داعش حمایت و دفاع كرد.
وی با بیان این‌كه در چنین فضایی سفر دكتر روحانی رییس جمهوری در حال انجام است، یادآور شد: طبیعتاً این سفر می تواند پیامدهای مناسب دوجانبه در زمینه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دفاعی داشته باشد.
سفیر پیشین ایران در عراق افزود: همكاری های اقتصادی، زیست محیطی، انرژی، گردشگری سلامت و مذهبی، مسیر ترانزیت، تجارت غیرنفتی، صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله ظرفیت های ممتاز برای همكاری دو كشور است.
كاظمی قمی تصریح كرد: همكاری های حداقل 15 سال اخیر بین ایران و عراق نشان داد كه سطح همكاری‌های بین دو كشور یك خط راهبردی است، اگرچه ظرفیت‌های همكاری بیش از آن چیزی است كه امروز در صحنه عمل خود را نشان می دهد.
وی با بیان این‌كه این سفر می تواند در توسعه همكاری ها موثر باشد و همكاری های راهبردی را به سمت یك رابطه راهبردی رهنمون كند، توضیح داد: با توجه به این كه بین دو كشور منافع و تهدیدات مشترك وجود دارد، به همین دلیل می‌توان این همكاری ها را به سمت مناسبات راهبردی پیش برد.
سفیر پیشین ایران در عراق بر شكل دهی همكاری های منطقه‌ای و تقویت روابط بین دو كشور تاكید كرد و اظهار داشت: باوجود همه فشارهایی كه آمریكایی ها بر دولتمردان عراقی در همسو كردن این كشور در تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران می آورند اما واقعیت این است كه دولت و پارلمان این كشور در مقابل خواسته نامشروع آمریكایی ها مقاومت می‌كنند.
كاظمی قمی تاكید كرد: دولتمردان عراق این موضوع را به وضوح اعلام كردند كه این كشور هیچگاه در چارچوب خواسته های نامشروع آمریكا كه همان تحریم ملت ایران باشد، قدم بر نمی دارند چرا كه این اقدام هم ظالمانه بوده و هم بر علیه منافع این كشور خواهد بود.
وی ادامه داد: آمریكایی‌ها تلاش زیادی انجام می دهند تا از طریق فشارهای سیاسی، تهدید مقامات و حضور در عرصه اقتصادی این كشور جایگزین روابط اقتصادی با ایران شوند یا از طریق تشویق دولت‌های عربی كه در حمایت از تروریسم علیه ملت و دولت عراق عمل می كردند، وارد بازار عراق شوند با این هدف كه همكاری و رابطه ایران را با این كشور كمرنگ كنند.
سفیر پیشین ایران در عراق تاكید كرد: هیچ كدام از این سناریوها و طرح‌ها موفق نخواهد شد زیرا امروز اراده دو ملت و دو دولت بر این است كه ظرفیت‌های همكاری روزبه روز توسعه پیدا كند و این هدف در سفر رئیس جمهوری محقق خواهد شد.
كاظمی قمی افزود: جمهوری اسلامی ایران با درك شرایط امروز عراق می تواند یك برنامه‌ریزی درازمدت و یك طرح همكاری راهبردی حداقل برای 25 سال آینده بین دو كشور تصویب كند و برای تحقق این هدف ها و راهبرد باید ساختار خوبی پیش‌بینی شود.
وی با بیان این كه دو كشور امروز دارای شرایط استثنایی هستند، ادامه داد: ما باید برای موضوع روان‌سازی ترانزیت، سرمایه‌گذاری در حوزه‌های زیرساختی این كشور، تسهیل در رفت و آمد اتباع دو كشور و لغو روادید، گردشگری سلامت و مذهبی، بازسازی، نوسازی و ایجاد واحدهای تولیدی جدید و شهرك های صنعتی در عراق برنامه ریزی كنیم.
سفیر پیشین ایران در عراق به عهدنامه مرزی دو كشور موسوم به قرارداد 1975 الجزایر میان دولتین ایران و عراق اشاره كرد و اظهار داشت: ما باید این قرارداد را مجدداً فعال كنیم و كمیته مشترك آبی را دوباره تشكیل دهیم.
كاظمی قمی تاكید كرد: سفر دكتر روحانی علاوه بر گسترش همكاری ها به ویژه اقتصادی، می تواند در ایجاد همكاری های منطقه ای در حوزه امنیت، اقتصاد و محیط زیست نقش آفرین باشد.
وی تاكید كرد: سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به عراق نقطه عطفی در روابط دو كشور است و می تواند به گسترش همكاری ها كمك كند و ما را به سمت یك رابطه راهبردی پیش ببرد.
سفیر پیشین ایران در عراق تاكید كرد: همكاری تهران و بغداد می تواند الگویی برای كشورهای دیگر در روابط با عراق باشد.
سیام**9314**1336