قم - ايرنا - رئيس پليس راه قم گفت: از ابتداي سالجاري تا پايان بهمن ماه، 168 تن براثر تصادف در محورهاي مواصلاتي استان جان باختند و حدود 840 تن مصدوم شدند.

سرهنگ مختار پناهي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 37 درصد تصادفها در سال جاري در آزادراه ها، 33 درصد در بزرگراه ها، 15 درصد در راه هاي اصلي و 15 درصد در راه هاي فرعي و جاده اي استان رخ داده است.
به گفته وي، آزادراه قم - تهران با 25 فوتي و آزادراه قم - كاشان با 19 فوتي، بيشترين آمار فوتي ها در محورهاي مواصلاتي قم را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اين كه حدود 40 درصد تصادف ها در محورهاي مواصلاتي قم به دليل واژگوني خودروها بوده است افزود: عدم توجه به جلو، خواب آلودگي، سرعت و سبقت غيرمجاز از ديگر علل تصادف ها در سطح جاده هاي قم به شمار مي آيد.
پناهي در ادامه با بيان در سال 95 با همكاري اداره كل راهداري، 66 نقطه حادثه خيز در محورهاي مواصلاتي قم شناسايي شد، تصريح كرد: تاكنون 25 نقطه رفع نقص شده است و بقيه نقاط نيز به مرور اصلاح مي شود.
وي، مهمترين نقاط حادثه خيز محورهاي مواصلاتي استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: محور جعفريه به سمت آوه، كيلومتر 10 محور جعفريه از قلعه سنگي به سمت مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، پل شهر جعفريه، كمربندي امام علي(ع)، كيلومتر 35 آزادراه قم - كاشان، كيلومتر 35 تا 60 آزادراه قم - گرمسار، محور قديم قم - تهران و ابتداي شهرك صنعتي شكوهيه، محور قم - سلفچگان مقابل پاسگاه 10، دوربرگردان هاي غير استاندارد در محور قم - سلفچگان و آزادراه قم - تهران(ورودي و خروجي بهشت معصومه) از جمله اين نقاط است.
وي اضافه كرد: محور كهك به لنگرود كيلومتر سه، هفت، 15 و 17 به دليل پيچ و شيب هاي جاده، محور ورجان به كهك، پرديسان به ورجان، روستاي قبادبزن، محور قم - اراك، روستاي راهجرد پيچ امامزاده جعفر، جاده قديم قم - ساوه ابتداي روستاي تاج خاتون و سه راهي دستجرد نيز از ديگر نقاط حادثه خيز اين استان محسوب مي شود.
پناهي از كمربندي امام علي(ع)، حد فاصل تقاطع 72 تن تا امامزاده جمال به عنوان يكي از نقاط حادثه خيز مهم اين استان ياد كرد و گفت: گاردريل ها و ورودي و خروجي اين محور وضعيت مناسبي ندارد و شاهد تصادف هاي زيادي در آن هستيم.
وي با بيان اين كه قم محور مواصلاتي 17 استان كشور بوده و سالانه حجم زيادي از خودروها در سطح جاده هاي اين استان تردد مي كنند گفت: كمربندي امام علي(ع)، ظرفيت اين حجم از خودروها را ندارد و بايد كمربندي استانداردي احداث شود تا شاهد كاهش تصادف ها و ترافيك به خصوص در تقاطع 72 تن و ورودي و خروجي هاي اين استان باشيم.
كمربندي قم « بلوار امام علي(ع) » كه در ميان اهالي شهر قم به كمربندي امامزاده جمال و اراك نيز معروف است طولي نزديك به 20 كيلومتر دارد و در 2 باند ماشين رو، ميدان بقيه الله(عج) در نزديكي مسجد جمكران را به تقاطع 72تن و سپس امامزاده جمال در ابتداي جاده قم - سلفچگان متصل مي كند.
ترافيك سنگين خيابان هاي مركزي شهر قم، بسياري از رانندگان شهري را تشويق به استفاده از اين كمربندي كرده است تا هر چه سريعتر مسير شمال به جنوب و بالعكس و شرق و غرب و بلعكس را طي كنند و به مقصد برسند.
رئيس پليس راه استان قم در بخش ديگري از اين گفت و گو، با اشاره به اينكه در ايام نوروز سال 97، شاهد افزايش حدود 15 درصدي ترددها در سطح جاده هاي قم بوديم گفت: درنوروز 98 نيز با توجه به افزايش تعطيلات، پيش بيني مي كنيم ميزان ترددها حدود 15 درصد افزايش يابد.
پناهي با بيان اين كه پليس راه استان قم با استفاده از حداكثر توان نيرويي و خودرويي و نيروهاي كمكي، در خدمت همشهريان و زائران در ايام نوروز است، به رانندگان توصيه كرد حتما قبل از سفر از سلامت خودروي خود اطمينان داشته باشند و درصورت نقص فني نسبت به رفع آن اقدام نمايند.
وي گفت: رانندگان از سرعت و سبقت غيرمجاز پرهيز كرده، هر 2 ساعت رانندگي به مدت 15 دقيقه استراحت كنند و استفاده از كمربند ايمني براي تمامي سرنشينان الزامي است.
وي با بيان اين كه رعايت فاصله طولي با خودرو جلو مي تواند در كاهش تصادف ها نقش بسزايي داشته باشد ابراز اميدواري كرد: با رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي از سوي رانندگان شاهد كمترين تصادف ها در سطح جاده هاي قم در ايام نوروز 98 باشيم.
350 كيلومتر آزادراه، 400 كيلومتر بزرگراه و 500 كيلومتر راه اصلي، فرعي و روستايي در قم وجود دارد. اين استان داراي هشت راه مواصلاتي اصلي و چهار راه فرعي است كه از جمله آن ها مي توان به آزاد راه قم – تهران به طول 130 كيلومتر، جاده قديم قم – تهران، بزرگراه قم – ساوه به طول 87 كيلومتر، جاده قديم قم - كاشان، آزاد راه قم – كاشان به طول 104 كيلومتر، آزاد راه قم - گرمسار به طول 173 كيلومتر و بزرگراه قم - سلفچگان - اراك به طول 136 كيلومتر اشاره كرد.
1175 / 6133/