به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود ناصر الفتوح» روز دوشنبه در دیدار هیات تجاری سوریه با اعضای اتاق تعاون ایران كه در محل این اتاق برگزار شد، افزود: باید روابط اقتصادی بین دو كشور در حد فداكاری شهدا باشد و بتوانیم تعاملات اقتصادی را به سطح تبادلات ممتاز سیاسی برسانیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی مسولان ارشد دو كشور برای دستیابی به توسعه اقتصادی خاطرنشان ساخت: برای دستیابی به حجم مناسبی از مبادلات اقتصادی بین ایران و سوریه لازم است 18 توافقنامه ای كه بین تهران و دمشق منعقد شده، اجرایی شود.
ناصر الفتوح اظهار داشت:در بازسازی سوریه اولویت با كشورهایی است كه برای مقابله با تكفیری ها در كنار ما ایستادند.
** پول های ملی ایران و سوریه مبنای مبادلات قرار گیرد
«علی سید احمد» كاردار سوریه در تهران نیز در این دیدار پیشنهاد داد: برای گسترش مبادلات اقتصادی، پول های ملی ایران و سوریه مبنای مبادلات اقتصادی قرار گیرد.
وی گفت: برای توسعه روابط اقتصادی میان ایران و سوریه بهتر است تا بانك های بین دو كشور اقدام به مبادلات اقتصادی با لیر سوریه و ریال ایران كنند.
وی با دعوت از سرمایه گذاران ایرانی برای حضور در سوریه با هدف بازسازی این كشور تصریح كرد: سوریه نیازمند دهها میلیارد دلار برای بازسازی است و ما از همه شركت های ایرانی تقاضا داریم تا در این بازسازی مشاركت داشته باشند.
سید احمد با اشاره به مذاكرات بازرگانان سوریه و ایران برای بازسازی این كشور ادامه داد: بازسازی زیرساخت ها و ایجاد راه های زمینی و دریایی جزو نیازهای اصلی سوریه است كه در این زمینه باید اقدامات مناسبی صورت بگیرد.
كاردار سفارت سوریه در ایران با انتقاد از حجم پایین روابط تجاری بین ایران و سوریه، خاطرنشان كرد: حجم مبادلات تجاری دو كشور 200 میلیون دلار است كه این رقم بسیار ناچیز بوده و نشان میدهد روابط اقتصادی بین دو كشور در حد روابط سیاسی نیست.
كاردار سفارت سوریه در تهران تاكید كرد: اكنون تعرفه گمركی برای تبادل كالا بین دو كشور چهار درصد است كه در گفت و گو با مقامات گمركی دو كشور تلاش داریم این تعرفه به صفر برسد.
وی افزود: برخی شایعات مبنی بر اینكه قرار است بازسازی سوریه توسط گروههای دیگر انجام شود به گوش می رسد اما اعلام می كنم ما به روابط خود با ایران پایبند هستیم و نسبت به حضور ایران در بازسازی سوریه تاكید داریم.
هیات تجاری سوریه از امروز دوشنبه ۲۰ اسفند وارد ایران شده و تا پنجشنبه ۲۳ اسفند ماه با هدف رایزنی اقتصادی و آشنایی با ظرفیت های اقتصادی ایران مهمان ایرانیان خواهند بود.
این هیات شامل ۲۶ تاجر است كه برای بررسی ظرفیت های ایران در زمینه های صنعت ساختمان، تجهیزات ساختمانی، صنعتی و صنایع غذایی آمده اند.
به گزارش ایرنا، در سال 1389 حجم صادرات ایران به سوریه 516 میلیون دلار در سال بود كه به دلیل وقوع ناآرامی ها و درگیری ها در این كشور به دلیل فعالیت گروه تروریستی - تكفیری داعش، به تدریج از حجم آن كاسته شد به شكلی كه سال 96 ارزش صادرات ایران به سوریه به 172 میلیون دلار رسید.
در 9 ماهه امسال نیز بر اساس آمار سازمان توسعه تجارت ایران، كشورمان 63.9 میلیون دلار صادرات به سوریه داشته و در مقابل 3.1 میلیون دلار واردات انجام داده است.
فعالان اقتصادی ایران و سوریه امیدوارند با توجه به پایان جنگ با داعش در سوریه و بازگشت آرامش به این كشور، روابط تجاری دو كشور به سطح مطلوبی بازگردد.
اقتصام** 9454**2078*2022*2025
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳
تهران- ایرنا- سرپرست هیات تجاری سوریه گفت: ایران در روزهای سخت كنار ملت سوریه ایستاده و به همین دلیل باید سهم اصلی در بازسازی كشورمان داشته باشد.