لندن - ایرنا - قانونگذاران انگلیسی در حالی فردا (سه‌ شنبه) برای دومین بار به استقبال رأی ‌گیری سرنوشت‌ ساز توافقنامه خروج از اتحادیه اروپا می‌روند كه سخنگوی دفتر نخست‌وزیری از بن‌بست در مذاكرات برگزیت خبر داده و شكاف در داخل احزاب سیاسی بر سر آینده برگزیت بالا گرفته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «ترزا می» نخست‌ وزیر انگلیس شب گذشته (یكشنبه) با 'ژان كلود یونكر' رئیس كمیسیون اروپا تلفنی گفت ‌وگو كرد و دو طرف اذعان داشتند كه پیشرفت ملموسی در تغییر پیش ‌نویس توافقنامه برگزیت صورت نگرفته است.
دولت انگلیس از دو ماه پیش كه نمایندگان مجلس با اختلاف بالای 230 رأی با پیش ‌نویس توافقنامه برگزیت مخالفت كردند، در تلاش است تا با اعمال تغییراتی، حمایت نمایندگان را جلب كند.
با این ‌حال سخنگوی دفتر نخست‌ وزیری می‌گوید از زمانی كه مذاكرات برگزیت از سر گرفته ‌شد، پیشرفتی بدست نیامده و دو طرف به 'بن‌بست' رسیده‌اند.
گزارش‌ها حاكیست كه اعضای ارشد حزب محافظه‌كار به نخست‌وزیر پیشنهاد داده‌اند رأی‌گیری فردا را به تعویق بیاندازد با این ‌حال نخست ‌وزیر قصد دارد تا در صورتی ‌كه نمایندگان به این توافق رأی نداده، لایحه برگزیت بی توافق را به رأی گذاشته و اگر هیچكدام از دو لایحه رأی نیاورد، لایحه تعویق برگزیت را به رأی بگذارد.
بخشی عمده نگرانی قانونگذاران انگلیسی به آینده وضع ایرلند شمالی و قوانین تجاری حاكم بر این منطقه، پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برمی‌گردد. اكنون كه انگلیس عضو اتحادیه اروپاست، پست مرزی، ایست بازرسی و گمركی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند وجود ندارد.
دولت انگلیس در توافقنامه برگزیت با اتحادیه اروپا ضمانت داده كه این وضعیت در آینده حفظ خواهد شد.
به‌ این‌ترتیب تا زمانی كه روابط تجاری انگلیس و اتحادیه اروپا مشخص نشود، انگلیس در اتحادیه گمركی اروپا می‌ماند و ایرلند شمالی هم تابع قوانین بازار مشترك اتحادیه اروپا می‌ماند.
با این ‌حال منتقدان می‌گویند كه وضعیت ویژه ایرلند شمالی تمامیت ارضی انگلیس را زیر سئوال می‌برد و از دائمی شدن آن ابراز نگرانی می‌كنند.
'بوریس جانسون' وزیر خارجه سابق انگلیس می‌گوید، هیچ راهی وجود ندارد كه او به توافقنامه ای رای دهد كه در آن ضمانت ویژه ای برای ایرلند شمالی گنجانده شده باشد.
وی در یادداشتی كه در نشریه دیلی تلگراف منتشر شد به‌ طعنه نوشته است كه قدرت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا بیشتر از خروج از ضمانتنامه ایرلند شمالی است.
جانسون می‌افزاید، در حالیكه مذاكره‌ كنندگان انگلیسی بارها مواضع این كشور را درباره ایرلند شمالی تشریح كرده‌اند، اتحادیه اروپا با بی‌احترامی برخورد كرده است.
به گفته وی، به نظر می‌رسد انگلیس با دیوار صحبت كرده است.
'جرمی هانت' وزیر امور خارجه انگلیس روز گذشته در گفت‌ وگو با 'بی.بی.سی' از نمایندگان مجلس خواست تا از توافقنامه برگزیت حمایت كنند.
'مایكل گوو' وزیر محیط ‌زیست و از طرفداران برگزیت هم ایرادات زیادی به توافقنامه برگزیت گرفت اما تصریح كرد كه مردم این كشور به خروج بی توافق از اتحادیه اروپا رأی ندادند.
نخست ‌وزیر انگلیس جمعه گذشته هشدار داد كه اگر قانونگذاران این كشور به پیش ‌نویس توافقنامه مد نظر دولت برای خروج از اتحادیه اروپا رأی موافق ندهند، ممكن است برگزیت هرگز رخ ندهد.
'ترزا می' افزود: اگر آنها به این توافق رأی مثبت دهند، انگلیس به‌ موقع از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد. اما اگر با آن مخالفت كنند هیچكس نمی‌داند چه می‌شود.
وی تأكید كرد: ممكن است ماه‌ها از اتحادیه خارج نشویم، بدون ضمانت‌هایی كه در پیش ‌نویس توافق برگزیت دیده ‌شده خارج شویم و یا اینكه هرگز اتحادیه اروپا را ترك نكنیم.
می ادامه داد: در واقع تنها امر مسلم بلاتكلیفی خواهد بود. اما تصمیم آن به رأی هفته آینده 630 نماینده مجلس بستگی دارد.
نخست وزیر انگلیس بار دیگر مدعی شد توافقی را كه آذر ماه گذشته با اتحادیه اروپا به دست آورد، به رأی مردم این كشور می‌گذارد.
وی در عین ‌حال هشدار داد كه مخالفت با این توافق برای چانه‌زنی با اروپا، به باز شدن موضوعاتی منجر خواهد شد كه در سند كنونی بر سر آنها توافق نشده است. در این صورت وارد مسیری می‌شویم كه شاید هرگز اتحادیه اروپا را ترك نكنیم.
می این وضعیت را یك شكست سیاسی برای كشور توصیف كرد كه به اعتماد 17 میلیون نفری كه در همه ‌پرسی سال 2016 به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند، آسیب می‌زند.
تحلیلگران سیاسی، نتایج رأی‌ گیری هفته جاری پارلمان برای آینده این كشور را سرنوشت ‌ساز توصیف كرده و پیش ‌بینی می‌كنند كه آخر این هفته مشخص می‌شود انگلیس یا در تاریخ موعود از اتحادیه اروپا خارج می‌شود یا در اثر شكست دوباره نخست ‌وزیر، دولت سقوط و برگزیت بلاتكلیف خواهد شد.
اروپام ** هـ ن ** 1071