مشهد - ایرنا - مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بیانیه رهبر معظم انقلاب با عنوان گام دوم انقلاب كه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منتشر شد فراساختار و خطاب به جوانان است.

به گزارش ایرنا، جعفر مروارید روز دوشنبه در نشستی با پیشكسوتان و نمایندگان اصحاب فرهنگ و هنر خراسان رضوی در مشهد پیرامون تبیین بیانیه گام دوم انقلاب افزود: این بیانیه راهبردی برای جوانان نوشته شده لذا نباید ساختارهای كنونی مانع از فهم ما از این سند شود زیرا سندی فراساختار است.
وی ادامه داد: بیشتر اوقات ساختار مانع از فهم یك مطلب، ایجاد گفت و گو و دیالوگ می شود و یك جریان سیال را به یك جریان یك طرفه تبدیل می كند. بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی یا سند گام دوم انقلاب با خردمندی كامل، عمومی و فراساختاری نوشته شده و جدا از اینكه مولف سند رهبری هستند، حكیم جامع الشرایطی آن را نوشته كه اصالت متن را قابل تامل می كند.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب تعریف مجددی از جمهوری اسلامی بنا به ارزشها، اصول و گشودگی تحولات دارد. در عین حال آماده پذیرش آسیبها است و می تواند نسبت به تحولات اجتماعی و تغییرات زمانی و مكانی پاسخگویی كارآمد و به روز داشته باشد.
وی افزود: كارآمدی این سند، مقلد غرب و شرق با محیط چپ و راست نیست بلكه این كارآمدی مبتنی بر آگاهی ایرانی اسلامی و میراثی در دست مجتهدان شیعه و رهبران جمهوری اسلامی است. در واقع این سند بیان دغدغه های نخبگان در قالب یك بیانیه است كه نیاز به سه مرحله شامل ترویج به معنای بیان، تبیین به معنای اقناع و گفتمانسازی به معنای دیالوگ و گفت و گو دارد.
مروارید ادامه داد: در بحث گفتمان سازی می بایست نسبت بیانیه گام دوم انقلاب با سندهای دیگر نظام از جمله سند سبك زندگی اسلامی، سند چشم انداز توسعه، قانون اساسی و بیانیه رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به جوانان غربی تبیین شود.
وی گفت: در این نشست نمایندگان حوزه فرهنگ و هنر در حوزه های چاپ و نشر، شعر و ادبیات، موسسات فرهنگی، آگهی و تبلیغات، كودك و انیمیشن، حوزه قرآنی، رسانه و خبرگزاریها حضور یافتند و دیدگاه و دغدغه های خود را در خصوص سند گام دوم انقلاب مبتنی بر نوع تاثیر آن بر حوزه كاریشان بیان كردند.
وی افزود: این نشست فتح البابی برای جلسات بعدی به منظور ارائه راهكارها برای تحقق سه مرحله ای گام دوم انقلاب شامل ترویج، تبیین و گفتمان سازی است.
7489/1858