تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶

آستارا - ايرنا - قوم اصيل و تاريخي تالش در شمال ايران همواره نماد وحدت و يكپارچگي بوده و اهالي شيعه و سني آن، با تاكيد بر همدلي در مسير پيشرفت، از تفرقه و نفاق بيزار هستند.

به گزارش خبرنگار ايرنا سفر هفته گذشته هيات دولت به استان گيلان و حضور حجت الاسلام علي يونسي نماينده ويژه رئيس جمهوري در امور اقوام و اقليت هاي ديني و مذهبي، فرصت مناسبي براي طرح ديدگاه هاي سياسي و اجتماعي اقوام مختلف اين شهرستان بود و آنچه در نشست با يونسي در فرمانداري تالش مطرح شد، گوياي انسجام فكري و عقيدتي شيعه و سني تالش است.
امام جمعه اهل سنت تالش در اين نشست با صراحت گفت كه ما از تفرقه و نفاق بيزار هستيم و شيعيان و سنيان ما، در كنار همديگر با مهر و محبت زندگي مي كنند و دسيسه هاي القا شده از بيرون، هميشه ناكام مانده است.
حجت الاسلام حسين خاني پور افزود: افتخارات ملي كشور به همه مربوط است و همه اقوام و اقليت هاي ديني در حصول توفيقات نقش دارند و بيشترين موفقيت ها در كشور، بعد از انقلاب اسلامي به دست آمده است.
وي با اشاره به توجه كشورهاي پيشرفته به مقوله فرهنگ، گفت: در دنيا براي حوزه فرهنگ هزينه مي كنند و بايد براي رشد و تعالي فرهنگ اصيل تالشيان، مسئولان امر برنامه ريزي و هزينه كنند.
امام جمعه شيعه تالش نيز در اين نشست گفت: وضعيت اين شهرستان با قبل از انقلاب اسلامي قابل مقايسه نيست و بعد از پيروزي انقلاب، پيشرفت هاي بزرگي را شاهد بوده است.
حجت الاسلام امين نقدي افزود: شيعه و سني ما در كنار يكديگر در كمال برادري و برابري زندگي مي كنند و تالش بزرگ، نماد اتحاد و همدلي در ايران اسلامي است.
وي اشاره اي به مشكلات تالش نيز داشت و از نماينده رئيس جمهوري خواست تا كمبود نيروي انساني براي حفاظت از اراضي ملي و جنگلي، ضرورت ساماندهي صيادان و زنبورداران، تسريع عمليات ساخت سد لاستيكي، پرداخت چهار ماه حقوق معوق كارگران چوب اسالم و تكميل سد شفارود را به مسئولان امر گوشزد كند.
در اين نشست، شكوري نيز به عنوان نماينده گروه هاي مذهبي تالش، رفع تبعيض را ضرورتي در حكومت اسلامي دانست و افزايش اهتمام مسئولان اهل سنت در تالش را خواستار شد.
وي گفت: همزيستي مسالمت آميز اقوام ايجاب مي كند كه ذره اي تبعيض به آنها اعمال نشود، اما فقط يك نفر از مسئولان تالش، اهل سنت است و افزايش اين قبيل مديران، بر همدلي و وفاق اهالي سني و شيعه اين شهرستان مي افزايد.
وي نبود قاضي اهل سنت را نيز متذكر شد و بر افزايش مساجد و تكاياي اهل سنت تاكيد كرد.
شكوري ادامه داد: توزيع عادلانه امكانات و فرصت ها بين شيعه و سني در وحدت آنها تاثيرگذار است و با اعمال نگاه يكسان، روز به روز بر قوام و وحدت اهالي شيعه و سني تالش افزوده خواهد شد.
حجت الاسلام يونسي هم بعد از استماع حرف ها و سخنان آنان، وحدت ملي را ارزشمند دانست و از اقوام مختلف خواست هر شخصيت، مسئول يا نويسنده اي كه در مسير تفرقه حركت كند را از خود دور و از جامعه طرد كنند.
وي گفت: نوع قوميت و مذهب نبايد مانع تصدي مسئوليت ها باشد و در اين كشور، مقام معظم رهبري، رئيس جمهوري و دولت و ساير قوا نيز با تبعيض مخالفند و صيانت از وحدت ملي، رسالت همگاني است.
شهرستان تالش با 200 هزار نفر جمعيت در بخش هاي مركزي، اسالم، حويق و كرگانرود در 110 كيلومتري غرب مركز استان گيلان قرار دارد و حدود 40 درصد جمعيت آن را هم وطنان اهل سنت تشكيل مي دهد.
7124 / 2007