به گزارش روز دوشنبه پولیتیكو، دیك چنی در جدالی لفظی كه پشت درهای بسته برگزار شد، از 'مایك پنس' به دلیل سیاست های دولت ترامپ بشدت انتقاد كرد به طوری كه وی را در موضعی تدافعی قرار داد.
بر اساس این گزارش، این جنگ لفظی در مراسم «فروم جهانی» اندیشكده آمریكایی آمریكن اینترپرایز انجام شد كه هر سالانه پشت درهای بسته با حضور حدود 200 نفر از حامیان مالی جمهوریخواهان، قانونگذاران و رهبران تجاری در «سی ایلند» ایالت جورجیا برگزار می شود.
پولیتیكو به نقل از چهارنفر از شركت كنندگان در این مراسم و یك منبع آگاه از این گفت وگوها گفت: معاون بوش، مایك پنس را درباره تمایل ترامپ برای اعلام سیاست های مهم خود از طریق توئیتر و بی ثباتی در تعهداتش در قبال سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) تحت فشار قرار داد.
بر اساس این گزارش، معاون رئیس جمهور سابق آمریكا كه در سالهای اخیر تلاش كرده كمتر در انظار عمومی ظاهر شود، درباره ارزش یافته های جامعه اطلاعاتی از دیدگاه ترامپ ابراز تردید كرد. ترامپ تاكنون بارها بطور علنی یافته های جامعه اطلاعاتی آمریكا را رد كرده است.
چنی حتی گفت به نظر می رسد سیاست خارجی ترامپ بیشتر از یك رئیس جمهور جمهوریخواه، شبیه سیاست خارجی «باراك اوباما» رئیس جمهوری (دموكرات) سابق آمریكا است كه خود او بارها از آن انتقاد كرده بود.
چنی از سال 1996 عضو هیات امنای اندیشكده آمریكایی بوده است و وقتی پست دولتی خود را ترك كرد از محبوبیت پایینی برخوردار بود.
پولیتیكو نوشت: هر چند جنگ های عراق و افغانستان، حمایت جمهوریخواهان از سیاست های جنگ طلبانه مورد حمایت چنی را كاهش داده است، بسیاری از جمهوریخواهان هنوز هم بر این باورند كه ترامپ به میزان زیادی ائتلافات سنتی آمریكا در سراسر جهان را تضعیف كرده است.
چنی تاكنون در مواضعی علنی از سیاست های دو سال گذشته ترامپ انتقاد كرده و به متحدانش گفته است كه نمی خواهد دردسر بیشتری برای دخترش ایجاد كند.
«الیزابت» (لیز) چنی دختر معاون رئیس جمهور سابق آمریكا در سال 2016 به كنگره راه یافت و سال گذشته به رهبری جمهوریخواهان انتخاب شد.
به گفته حاضران در این نشست، دیك چنی عمدتا بر دو مساله كلیدی تاكید كرد: تمایل رئیس جمهوری آمریكا برای اعلام تصمیم های سیاسی خود از طریق توئیتر آن هم قبل از مطلع كردن اعضای ارشد دولت خود - چه برسد به متحدانش - و تمایل او برای اتخاذ چنین تصمیماتی بدون مشورت مناسب با مشاورانش و توجه به گزارش های اطلاعاتی.
یكی از حاضران گفت، مایك پنس پاسخ های یكنواخت و كسل كننده ای به این سئوالات داد اما این امر چنی را از سئوال پیچ كردن او باز نداشت.
پنس به تعهد دولت ترامپ در قبال تقویت ارتش و احیای دموكراسی و درخواست رئیس جمهوری كنونی آمریكا از متحدان این كشور برای پایبندی بیشتر به تعهداتشان اشاره كرد.
چنی به گزارش های جدیدی اشاره كرد كه نشان می دهد ترامپ بدون اطلاع به متحدان كلیدی آمریكا، در تماس تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور تركیه درباره خارج كردن همه نیروهای آمریكایی از سوریه توافق كرده است.
یكی از منابع آگاه از این گفت و گوها گفت: پنس گفت این تصمیم برای مدت 6 ماه بررسی شده بود و «یك شبه» و ناگهانی اتخاذ نشده است.
یكی از حضار گفت كه رویارویی این دو نفر «ماهیتی مقابله جویانه داشت».
این نشست با حضور افرادی همچون «جرد كوشنر» مشاور رئیس جمهوری آمریكا، «ویلبر راس» وزیر تجارت آمریكا، «كوین هاس» رئیس شورای اقتصاد، «میچ مك كنل» رهبر اكثریت سنا، سناتورهای آمریكایی «تد كروز» و «تام كاتن»، «ای جی سالزبرگر» ناشر نیویورك تایمز و «بیل كریستول» سردبیر سابق ویلی استاندارد برگزار شد.
پولیتیكو به نقل از «ورونیك رومن» مدیر روابط عمومی اندیشكده آمریكن اینترپرایز نوشت: این مراسم پشت درهای بسته برگزاری شد، بنابراین امكان به اشتراك گذاری اطلاعاتی درباره آن وجود ندارد.
دفتر معاون رئیس جمهوری آمریكا و سخنگوی چنی نیز از اظهار نظر در این زمینه خودداری كردند.
به گزارش ایرنا، ترامپ از منتقدان جدی ناتو است و سهم آمریكا برای تامین مالی این سازمان و حمایت از دیگر كشورهای عضو این ائتلاف را نادعادلانه و نامتناسب توصیف كرده است.
كشورهای عضو ناتو، مستقیما به این سازمان پول پرداخت نمی كنند، بلكه بخشی از بودجه های خود را به هزینه های دفاعی این ائتلاف اختصاص می دهند.
اعضای ناتو در سال 2014 توافق كردند كه دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را تا سال 2024 صرف هزینه های دفاعی این سازمان كنند اما تاكنون تعداد معدودی از این كشور به این تعهد خود عمل كرده اند؛ موضوعی كه انتقاد شدید ترامپ را برانگیخته است.
ترامپ اواخر سال گذشته میلادی به طور غیرمنتظره اعلام كرد كه دو هزار نیروی آمریكایی را از سوریه خارج می كند. مقام های آمریكایی در توجیه این تصمیم اعلام كردند كه گروه تروریستی داعش در سوریه شكست خورده است.
تصمیم یكجانبه ترامپ در خروج نیروهای آمریكایی از سوریه با مخالفت های بسیاری همراه شد به طوری كه «جیمز متیس» وزیر دفاع ایالات متحده و «برت مك گورك» نماینده آمریكا در ائتلاف ضد داعش از سمت خود استعفا كردند.
اروپام ** 9158 ** 1071
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۰
تهران - ایرنا - تارنمای آمریكایی 'پولیتیكو' گزارش داد: «دیك چنی» معاون «جرج بوش» رئیس جمهور جمهوریخواه سابق آمریكا از مسیر سیاست خارجی «دونالد ترامپ» و رویكرد وی در مقابل متحدان سنتی واشنگتن ابراز نگرانی كرد.